
به گزارش میمتالز، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر دو روزه خود به جنوب استان کرمان، عصر روز گذشته وارد استان کرمان شد؛ وی ضمن افتتاح و کلنگزنی چندین پروژه بزرگ صنعتی و معدنی، نوید تحول اقتصادی چشمگیری در منطقه داد. این سفر با استقبال رسمی مسوولان استان کرمان آغاز و با اجرای طرحهایی به ارزش هزاران میلیارد تومان، ادامه یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به منظور افتتاح و بررسی طرحهای توسعهای در بخش صنعت و معدن، در نخستین برنامه خود در استان کرمان وارد شهرستان جیرفت شد. در بدو ورود، محمدعلی طالبی استاندار کرمان، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، فرماندار جیرفت و سایر مسوولان محلی از وی بهصورت رسمی استقبال کردند.
در نخستین برنامه این سفر، سیدمحمد اتابک وزیر صمت به همراه جمعی از مقامات استانی در گلزار شهدای جیرفت حضور یافت و با قرائت فاتحه، به مقام والای شهیدان ادای احترام کرد.
یکی از مهمترین برنامههای سفر وزیر صمت، آیین کلنگزنی پروژه خط انتقال برق ۱۳۲ کیلوولت دو مداره به طول ۶۳ کیلومتر در منطقه ساردوئیه بود. این طرح که با حضور استاندار کرمان، نماینده مجلس، رئیس سازمان ایمیدرو و مدیران شهرستانی برگزار شد، با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان اجرا خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) این پروژه را یکی از بزرگترین طرحهای زیرساختی برق در حوزه معادن دانست و اعلام کرد: این خط برق، تأمینکننده انرژی برای بیش از ۵ معدن و ۳ واحد صنعتی معدنی در منطقه ساردوئیه خواهد بود و ظرف مدت ۲ سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
در ادامه این سفر، کارخانه تولید همزمان کنسانتره مس و روی در منطقه سرگز اسفندقه که بیش از دو دهه به صورت نیمهکاره رها شده بود، با حضور وزیر صمت به بهرهبرداری رسید. این کارخانه در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار و با سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی (۱۰۰۰ میلیارد تومان)، ظرفیت تولید سالانه ۲۰ هزار تن مس و ۱۰ هزار تن روی را داراست.
احداث این واحد صنعتی، اشتغال مستقیم ۷۰۰ نفر را در منطقه فراهم کرده و گام مهمی در توسعه صنعتی شهرستان جیرفت محسوب میشود.
در شامگاه چهارشنبه، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست فعالان اقتصادی جنوب استان کرمان شرکت کرد؛ وی در این نشست از اعمال تخفیف حقوق دولتی معادن برای اجرای پروژههای مسئولیت اجتماعی خبر داد.
محمد اتابک جنوب کرمان را بهشتی برای فعالیتهای معدنی دانست و بر لزوم توسعه زیرساختها، حفظ محیط زیست و ارزشافزوده در زنجیره معادن تأکید کرد.
در این نشست، استاندار کرمان نیز با اشاره به لزوم تحول در بخش معادن جنوب، خواستار تفویض اختیارات شورای عالی معادن به شورای معادن استان شد.
طالبی اظهار داشت: تفویض اختیارات شورای عالی معادن به استان میتواند تحولی اساسی در حوزه معادن استان، خصوصاً جنوب کرمان رقم بزند.
وی همچنین بر آغاز بهکار واحدهای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی جازموریان در آیندهای نزدیک، عدم وجود خط قرمز در خلع ید از معادن غیر فعال و ضرورت فعالسازی معادن، برنامهریزی برای راهاندازی بزرگترین شهرک صنعتی فرآوری محصولات کشاورزی کشور در جیرفت و ضرورت ایفای نقش مسوولیت اجتماعی از سوی بنگاههای اقتصادی بزرگ در جنوب استان تأکید کرد.
بر اساس اعلام رسمی، در روز دوم سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به جنوب استان کرمان، کارخانه تیتانیوم در شهرستان کهنوج با حضور رئیسجمهور بهصورت ویدئوکنفرانسی افتتاح خواهد شد؛ طرحی که از آن به عنوان یکی از پروژههای ملی در حوزه مواد معدنی راهبردی یاد میشود.
سفر وزیر صمت به جنوب استان کرمان، نهتنها حامل افتتاح پروژههای صنعتی و معدنی بزرگ بود، بلکه نویدبخش تغییر در سیاستگذاریهای حوزه معدن نیز هست. از احیای کارخانهای پس از ۲۵ سال تا کلنگزنی پروژهای زیرساختی در حوزه برقرسانی معادن، همه نشان از عزم دولت برای رونق بخشیدن به جنوب استان کرمان دارد؛ منطقهای که بهواسطه ظرفیتهای معدنی و کشاورزی، میتواند یکی از قطبهای اقتصادی کشور باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم