
به گزارش میمتالز، در طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان اصفهان (بلوک نائین) ۶۰ پروژه زمین شناسی و اکتشافی (تولید اطلاعات پایه و اکتشاف ذخایر معدنی) در لایههای زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی اجرایی میشود که در اجرای این طرح برای اولین بار از رویکردهای نوین استفاده میشود.
بنا به این گزارش، تاریخ پایان عملیات شهریورماه ۱۴۰۵ و مساحت اجرای طرح با احتساب پیمایشهای زمین شناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی، ۳۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع عنوان شده است. در ابتدای این جلسه، دکتر داریوش اسماعیلی، معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمینشناسی واکتشافات معدنی کشور در آیین این افتتاحیه، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این طرح در استان بزرک اصفهان با همکاری پژوهشکده علوم زمین به عنوان نماینده بخش علمی کشور، از آغاز یک تحول در فعالیتهای زمینشناسی و اکتشافی خبر داد و تاکید کرد: این تحول بر سه محور اصلی افزایش بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی، تمرکز بر تولید دادههای پایه و هوشمندسازی فرآیندها با استفاده از فناوریهای نوین، بنا شده است که در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف دخایر معدنی در استان اصفهان، هر سه محور رعایت شده است.
دکتر اسماعیلی با اشاره به وسعت ۱۱۰ هزار کیلومتر مربعی استان اصفهان اعلام کرد: بخش قابلتوجهی از این مساحت میتوانند، کانون تمرکز فعالیتهای اکتشافی محسوب شوند و حدود ۳۳ هزار کیلومتر مربع، یعنی بیش از ۷۰ درصد ظرفیت قابل برداشت در استان، هماکنون تحت پروژههای فعال سازمان قرار دارد.
معاون وزیر صمت، با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در استان اصفهان برنامهریزی گستردهای برای اکتشافات معدنی انجام داده است، خاطرنشان کرد: پروژههای اکتشافی بهویژه با استفاده از روشهای ژئوفیزیک هوایی در مناطقی نظیر نائین با بسته سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی و گلپایگان در حال اجراست.
رئیس سازمان زمینشناسی کشور افزود: تا پایان سال یا ابتدای سال آینده، نتایج اولیه این اکتشافات ارائه خواهد شد.
دکتر اسماعیلی ادامه داد: سازمان زمینشناسی برای اطمینان از کیفیت پروژهها برای هر پنج نقشه یک ناظر و برای هر پروژه یک مدیر پروژه تعیین کرده است؛ این نظارتها همراه با استفاده از اپلیکیشنهای هوشمند، تضمینکننده دقت و کارایی پروژهها خواهد بود.
وی خطاب به فعالان اقتصادی گفت: ما از شما انتظار داریم با همراهی و سرمایهگذاری در کنار کارشناسان و مدیران سازمان به پیشبرد این طرحها کمک کنید، زیرا این همکاری، نهتنها به نفع استان بلکه به توسعه کل کشور منجر خواهد شد.
دکتر اسماعیلی تأکید کرد: طرح تحول زمینشناسی، با تمرکز بر استفاده از بخش خصوصی، شفافسازی دادهها و هوشمندسازی فرآیندها، گامی بزرگ در توسعه بخش معدن کشور است. وی ابراز امیدواری کرد: با ادامه این روند، سازمان زمینشناسی بهعنوان نهادی پیشرو نقش کلیدی در کاهش ریسک سرمایهگذاری و توسعه پایدار ایفا کند.