تاریخ: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۲۲
بازدید: ۹۹
کد خبر: ۳۸۰۴۶۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مطالبات بین‌المللی و تهاتر حساب‌ها؛

آلومینا روابط تجاری با TROPIC، النور و NFC را بازنگری می‌کند

آلومینا روابط تجاری با TROPIC، النور و NFC را بازنگری می‌کند
‌می‌متالز - در مجمع سالیانه شرکت آلومینای ایران، اقدامات حقوقی و مالی برای پیگیری مطالبات راکد و تسویه بدهی‌ها آغاز شده است. اختلاف حساب با شرکت‌هایی مثل ایرالکو، TROPIC، سینا ریل و NFC چین در حال رسیدگی داوری است.

به گزارش می‌متالز، در مجمع عادی سالیانه منتهی به پایان اسفندماه ۱۴۰۳ شرکت آلومینا، در در بخش گزارش حسابرس، «امیر صفاریان» نماینده حسابرس و بازرس قانونی شرکت آلومینا با اشاره به اینکه دریافتنی‌های تجاری و سایر دریافتنی‌ها شامل مبلغ هزارونودوهفت میلیارد ریال مطالبات راکد و انتقالی از سال‌های قبل است، اظهار داشت: این مبالغ عمدتاً متعلق به شرکت‌های آلومینیوم ایران، TROPIC امارات متحده عربی (معادل ۸۰،۱۷۵ یورو)، سینا ریل پارس، NFC چین (معادل ۲،۰۰۰،۰۰۰ یورو) و نیز پیش‌پرداخت‌ها (یادداشت توضیحی ۱۷) به مبلغ ۴۶۱ میلیارد ریال است.

وی تصریح کرد: مبالغ مذکور عمدتاً مربوط به خرید بلبرینگ، شرکت تأسیساتی هدیر و برخی اشخاص حقیقی (کارپردازان شرکت) می‌باشد که تا تاریخ این گزارش وصول یا تسویه نشده و تنها مبلغ ۲۸۷ میلیارد ریال کاهش ارزش در حساب‌ها منظور شده است.

صفاریان تاکید کرد: تعدیل حساب‌ها بابت موارد فوق ضروری است، اما به دلیل فقدان اطلاعات مورد نیاز، تعیین آثار آن در شرایط حاضر برای این سازمان میسر نمی‌باشد.

«هادی رضایی» مدیرمالی و ذی‌حساب شرکت آلومینا، در خصوص بند حساب‌های دریافتنی راکد بیان کرد: عمده آن مربوط به شرکت آلومینیوم اراک (ایرالکو) است که پرونده آن در دست رسیدگی بوده و به داور ارجاع شده است. داور نظر کارشناسی خود را اعلام کرده و این نظر در حال بررسی مجدد توسط کارشناسان مالی دو طرف است.

وی یادآور شد: این موضوع مربوط به سنوات اواخر دهه ۸۰ تا ۱۳۹۷ است و مرتبط با جرائم دیرکرد و تأخیر در پرداخت محموله‌های ارسالی شرکت آلومینا به ایرالکو می‌باشد.

رضایی تأکید نمود: اختلاف حساب بین طرفین ۸۵ میلیارد تومان است که در سال ۱۴۰۴ با برگزاری جلسه‌ای با ایرالکو، این موضوع نهایی خواهد شد.

در ادامه، وی به موضوع شرکت TROPIC اشاره کرد و افزود: این شرکت بابت خرید آند کربنی، شمش آلومینیوم به صورت تهاتری دریافت کرده است. همچنین شرکت النور که هم‌گروه TROPIC است، با ما حساب پرداختنی دارد و در صورت امضای تفاهم‌نامه تهاتر بین حساب‌های پرداختنی و دریافتنی، موضوع حل خواهد شد.

رضایی در مورد شرکت سینا ریل با اشاره به اینکه این شرکت پیمانکار حمل سود مایع به صورت ریلی است، بیان کرد: اختلاف حساب حدود ۳۰ میلیارد تومان بابت ۷ هزار تن سود مایع تحویل‌ نشده در سال ۱۴۰۱ وجود دارد که پرونده آن نیز در دست داور است.

وی در مورد NFC چین نیز یادآور شد: این شرکت بابت تحویل ۵۴۰۰ تن پودر آلومینا با اختلاف دو میلیون یورو در حساب‌ها باقی مانده است، در حالی که شرکت آلومینا پنج میلیون یورو بدهی اجرای پروژه شمش به این شرکت دارد.

مدیرمالی آلومینا خاطرنشان کرد: سایر موارد مربوط به حساب‌های جاری شرکت است که برخی از آنها در دست بررسی کارشناسان حقوقی می‌باشد.

رئیس مجمع در ادامه تکالیف بند را بیان کرد و گفت: با توجه به ارجاع اکثر پرونده‌ها به داوری و کارشناسی، از شرکت می‌خواهم پیگیری‌های لازم را انجام دهد. همچنین واحد حسابرسی داخلی موظف است ارقام سنواتی را به‌ صورت ادواری (ماهانه یا سه‌ ماهه) بررسی و به هیات مدیره گزارش دهد تا بر اساس مصلحت شرکت اقدام شود.

حسابرس در ادامه گزارش در خصوص تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شرکت، اظهار داشت: با وجود ادعای شرکت مبنی بر استفاده از نرخ بازار آزاد، شواهد نشان می‌دهد نرخ قابل دسترس شرکت، نرخ سامانه سنا (بانک مرکزی) است. در صورت اصلاح، پرداختنی‌های تجاری ۲۱۸۲ میلیارد ریال، دریافتنی‌های تجاری ۰.۲ میلیارد ریال و موجودی نقد ۴۱۱ میلیارد ریال کاهش و سود قبل از مالیات ۱۷۷۱ میلیارد ریال افزایش می‌یابد.

وی افزود: در سال مورد گزارش، برخلاف استاندارد‌های حسابداری، اقلام غیرپولی (پیش‌پرداخت‌های سفارشات خارجی) تسعیر شده که منجر به شناسایی ۱۵۲۴ میلیارد ریال پرداختنی تجاری شده است. اصلاح این مورد، هر دو سرفصل را ۱۵۲۴ میلیارد ریال کاهش می‌دهد.

مدیرمالی آلومینا در توضیح بیان کرد: شرکت در سال ۱۴۰۳ از ارز دولتی استفاده نکرده و نرخ آزاد را مبنای تسعیر قرار داده است. وی افزود: در مورد اقلام غیرپولی، مابه‌التفاوت تسعیر تا زمان مصرف آند کربنی در تولید، به بهای تمام‌شده اضافه و پس از مصرف در سودوزیان منعکس می‌شود.

رئیس مجمع با اشاره به اختلاف نظر در اجرای استانداردها، تکلیف کرد تا شرکت استاندارد‌های لازم‌الاجرا در سال آینده را رعایت نماید. در ادامه نیز، حسابرس در خصوص بند ۴ گزارش با اشاره به مطالبات سازمان امور مالیاتی ۱۳۵۹ میلیارد ریال برای سال مالی ۱۴۰۰-۱۴۰۲، ۲۴۹۴ میلیارد ریال مالیات بر ارزش افزوده سال مالی ۱۴۰۱ و ۴۰۸ میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده برای فصول بهار تا پاییز ۱۴۰۲ تاکید کرد: با وجود اعتراض شرکت، با توجه به سوابق مالیاتی، احتساب بدهی بیشتر ضروری است که اصلاح این موارد، مالیات پرداختی و سایر پرداختی‌ها را افزایش و سود سال جاری را ۱۷۶۷ میلیارد ریال کاهش می‌دهد.

مدیرمالی آلومینا در ادامه توضیح داد: با توجه به صدور برگه تشخیص (نه قطعی) و در نظر گرفتن معافیت‌ها، شرکت ۱۰٪ مالیات را محاسبه و پرونده را موقوف به رسیدگی بعدی کرده است.

رئیس مجمع نیز از هیات مدیره خواست با مشورت مشاوران مالیاتی، این موارد را پیگیری کند.

حسابرس در ادامه به گزارش تطبیق عملیات با بودجه مصوب (مورخ ۱۵ مهر ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: این گزارش حاوی افزایش برخی هزینه‌ها و عدم توجیه کافی مغایرت‌های بین اطلاعات گزارش و بودجه مصوب بوده است.

مدیرمالی آلومینا در توضیح این بند افزود: هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی مانند حامل‌های انرژی و مواد اولیه باعث انحراف از بودجه شده و شرکت آماده ارائه توضیحات تفصیلی است.

رئیس مجمع تاکید کرد: شرکت باید ضمن رعایت قوانین، گزارش تفاوت‌های بودجه را به سهامداران ارائه دهد. در ادامه نیز از مدیرعامل خواست واحد ویژه‌ای برای رعایت الزامات قانونی (بند‌های ۱۲، ۱۳ و ۱۴) تشکیل دهد و در مورد بند ۶-۱۴ (تکالیف سنواتی معوق) توضیح دهد.

مدیرعامل نیز بیان کرد: پرونده‌های حقوقی شرکت به‌موقع تقدیم دادگاه شده، اما روند دادرسی زمان‌بر است. وی به پرونده صاحب نظری اشاره کرد که سه سال است در دادگاه بدوی رای آن صادر نشده است.

مدیرمالی نیز در ادامه تاکید کرد: شرکت در کنار پیگیری پرونده‌های مذکور، موفق شده است پرونده‌های دیگر مانند صندوق فولاد و یک پرونده سال ۱۳۹۰ به رای مطلوب (حدود ۶۰۰ میلیارد تومان) دست یابد که آثار مالی قابل‌توجهی برای آن به همراه داشته است.

رئیس مجمع با تعیین مهلت سه‌ ماهه برای حل تکالیف سنواتی (شامل اسناد مالکیت، پرونده صاحب‌نظری و وجوه ضبط‌ شده)، از شرکت خواست نتیجه را به سهامداران گزارش دهد.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده