به گزارش میمتالز، آخرین آمار رشد اقتصادی مربوط به ۹ ماهه سال ۱۴۰۴ است. بر اساس این آمار، رشد تولید ناخالص داخلی با نفت یک درصد و بدون نفت ۰.۴ درصد اعلام شده است.
در جداول سال ۱۴۰۴ جزئیات رشد در بخشهای مختلف محاسبه و اعلام شده ولی آخرین رشد اعلامی استانها به سال ۱۴۰۱ باز میگردد. بررسی روند ۱۰ ساله منتهی به سال ۱۴۰۱ نرخ رشد در استانهای کشور نشان میدهد استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان و تهران بیشترین اثرگذاری در نرخ رشد اقتصادی کشور را داشتهاند.
شاید دور از ذهن باشد، اما ایلام با ثبت نرخهای بالای رشد در یک دهه مورد بررسی، در صدر لیست بالاترین رشدها قرار دارد. بالاترین نرخ ثبت شده در این استان ۵۳.۷ درصد در سال ۱۳۹۵ و پایینترین نرخ ثبت شده آن منفی ۳۲.۸ درصد است. در طول ۱۰ سال اشاره شده تنها ۲ سال رشد تولید ناخالص داخلی ایلام منفی بوده و باقی سالها رشد مثبت و اغلب ۲ رقمی در این استان به ثبت رسیده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در بیشتر این سالها رشد بالای اقتصادی داشته است. نکته قابل تامل در مورد این استان اینکه در سالهایی که رشد اقتصاد در آن منفی شده، کاهش بسیار عمیق و قابل اعتنایی اتفاق افتاده است. به طوری که پس از ثبت رشد ۲۴.۸، ۲۸.۲ و ۴.۶ درصد به ترتیب در سالهای ۱۳۹۳، ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، این استان در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ شاهد رشدهای منفی ۲۳.۸ و منفی ۵۱.۳ درصد بوده است. اما دوباره در سه سال بعد با رشدهای ۸.۵، ۳۳.۷ و ۲۸.۲ درصد این افت جبران شده است.