تاریخ: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۱۵
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۴۰۳۰۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار در شورای معادن هرمزگان خواستار شد

افزایش سرعت مطالعه پهنه‌های معدنی

می متالز - استاندار هرمزگان گفت: در راستای فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب و انجام سریع کارها، فرآیند صدور مجوز و تمدید پروانه معادن در استان طی شود.
افزایش سرعت مطالعه پهنه‌های معدنی

به گزارش می متالز، فریدون همتی در نشست شورای معادن هرمزگان اظهار کرد: چرخه انجام کارهای اداری باید کوتاه شود، نباید اجازه داد وقت افراد در فرآیندهای طولانی هدر رود.
وی ادامه داد: گاهی موضوعی از سوی بهره‌بردار معدن پیگیری نمی‌شود و دستگاه متولی نیز به دنبال آن نمی‌رود که این موضوع، ضعف است.
رئیس شورای معادن هرمزگان اضافه کرد: مطالعه پهنه‌های معدنی، روند طولانی دارد که باید سرعت گیرد تا بتوان برای برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و واگذاری به سرمایه‌گذاران توانمند اقدام کرد.
وی درباره مخالفت‌هایی که از سوی اهالی برخی مناطق نسبت به انجام فعالیت‌های معدنی می‌شود هم گفت: اگر فرماندار توانمند باشد و اهالی به خوبی توجیه شوند، چنین اتفاق‌هایی رخ نمی‌دهد.
استاندار هرمزگان افزود: وجود این موارد نشانه ضعف فرماندار است و باید به استانداری گزارش شود تا اقدام‌های لازم برای رفع آنها انجام گردد. در این زمینه هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.
همتی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در سفری که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و فرماندار بستک مدتی پیش به روستای گچوئیه داشتند می‌توانستند مشکل را برطرف کنند و معدن گچ گچوئیه غیر فعال نمی‌ماند.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شایعه‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، گفت: اگر اداره‌های دولتی به موقع و شفاف به مردم توضیح دهند، کسی به شایعه‌ها توجه نمی‌کند.
همتی افزود: اداره‌های دولتی استان از دادن توضیح شفاف و به موقع به مردم عاجز هستند که سبب توجه افراد به شایعه‌ها می‌شود، در صورتی که اگر اطلاعات به موقع و شفاف به مردم رسانده شوند، مشکلی ایجاد نمی‌شود.
رئیس شورای تامین هرمزگان تاکید کرد: مردم نظر تخصصی اداره‌ها را بهتر از شایعه‌ها می‌پذیرند. مدیران باید با رسانه‌ها مصاحبه کرده و جزییات کارها را به طور شفاف برای مردم بیان کنند.

 

معادن مشمول جز ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم

استاندار هرمزگان درباره «جز ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه» اظهار کرد: در مدت ۱۰ روز باید فهرست معادن مشمول این ماده قانونی مشخص شود تا بتوان برای دریافت مبلغ و هزینه‌کرد آن برای همان مناطق اقدام کرد.
«بر اساس این ماده قانونی، در مواردی که به دلیل بهره‌برداری از معادن و فعالیت‌های صنایع معدنی، خسارت‌هایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آنها برسد، علاوه بر عوارض آلایندگی، با تصویب شورای معادن استان تا یک‌درصد (۱درصد) فروش آنها، پس از واریز به خزانه معین استان نزد خزانه‌داری کل کشور به‌جبران خسارت‌های یادشده و درصورت وارد شدن آسیب‌های عمومی، به فعالیت‌های بهداشتی، درمانی و عمرانی مورد نیاز منطقه درگیر اختصاص می‌یابد. شورای معادن استان موظف است اصلاح فناوری آلاینده و به‌روزآوری آنها را پیگیری کند.»
همتی افزود: اخذ مبلغ تعیین شده در این قانون موجب ایجاد انگیزه در معدنکاران و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ وابسته به فعالیت‌های معدنی برای روزآمد کردن ماشین‌آلات و شیوه‌های فعالیت‌شان می‌شود و بیشتر اینها نیز از نظر مالی شرایط خوب و مناسبی دارند که اخذ این مبلغ تاثیری برای آنها نخواهد داشت.
استاندار هرمزگان نیز اسفند ۹۶ گفته بود به زودی مطالعات اکتشاف معادن در بشاگرد و حاجی‌آباد انجام می‌شود که با انجام آن امکان برنامه‌ریزی دقیق و ترسیم افق بلندمدت را برای بخش معدن این استان فراهم می‌کند. وی در این نشست از کند بودن روند مطالعه گلایه کرد و خواستار سرعت گرفتن آن شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هرمزگان هم در این نشست گفت: بر اساس قانون، وزیر صنعت، معدن و تجارت نمی‌تواند درباره ماده یاد شده، آیین‌نامه‌ای صادر کند زیرا این ماده قانونی، آیین‌نامه اجرایی نخواسته و اجرای آن را بر عهده شورای معادن استان قرار داده است.
رضا مدرس گفت: معادنی که فعالیت آنها منجر به خسارت نشده باشد، مشمول این قانون نمی‌شوند، همچنین جایی در قانون بیان نشده که انجام فعالیتی تا ۵۰ کشته یا تا بروز بیماری برای تعداد مشخصی از افراد مجاز است.

 

حل مشکل معدن گچوئیه بستک

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: با حضور فرماندار بستک، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و برگزاری نشست با اهالی گچوئیه، اختلاف اهالی و سرمایه‌گذار گچ این روستا برطرف شد.
خلیل قاسمی افزود: یک جابه‌جایی در محدوده برداشت معدن انجام شده، همچنین از نیروهای روستا در این معدن گچ استفاده می‌شود و سرمایه‌گذار با توجه به امکانات خود راه دسترسی مجزایی برای معدن بنا خواهد کرد.
وی در پایان این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره وجود معدن مس در هرمزگان هم اظهار کرد: این استان دارای معدن مس و متقاضی بهره‌برداری از آن است اما هنوز به کسی واگذار نشده است.
براساس اطلاعات منتشرشده سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، ۱۱۲ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف، ۲۵ معدن دارای گواهینامه کشف و ۲۲۶ معدن دارای پروانه بهره‌برداری در این استان با مجموع ذخایر افزون بر ۱.۵میلیارد تن وجود دارد.
در هرمزگان می‌توان برای ۲۰ نوع ماده معدنی اکتشاف انجام داد.
 معادن پایه این استان شامل سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت و خاک سرخ است.

عناوین برگزیده