تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۵۲
بازدید: ۲۲۷
کد خبر: ۴۱۰۷۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

طرح‌های توسعه‌ای ۱۰ هزار میلیارد تومانی در مس آذربایجان

می متالز - معاون طرح‌های توسعه مجتمع مس سونگون با بیان اینکه در مجموع در منطقه آذربایجان ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح‌های توسعه‌ای تعریف شده است گفت: به طور یقین با اجرا و بهره‌برداری هر یک از این طرح‌ها، زمینه برای انجام طرح‌های توسعه‌ای جدید فراهم می‌شود.
طرح‌های توسعه‌ای ۱۰ هزار میلیارد تومانی در مس آذربایجان

به گزارش می متالز، حسین ثقفی در جمع خبرنگاران با اشاره به روال توسعه و تعریف طرح‌ها گفت: هر طرحی در هر زمان و هر مکانی که شروع می‌شود از روز شروع آن برنامه‌های توسعه‌ای آن نیز شروع می‌شود به عنوان مثال در مجتمع مس سونگون با شروع فاز یک کارخانه، برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایجاد فاز ۲ آن نیز صورت گرفت.

وی افزود: با مطالعات انجام گرفته در خصوص میزان مواد معدنی قابل استخراج در مجتمع مس سونگون و افزایش آن به میزان ۸۹۰ میلیون تن، عملیات خاک‌برداری فاز ۳ تغلیظ مجتمع مس سونگون آغاز شده که نوید بخش اجرای این طرح در آینده نزدیک هست.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در خصوص احداث فاز ۳ تغلیظ در مجتمع مس سونگون افزود: ورود کارخانه کنسانتره جدید علاوه بر بحث اشتغال‌زایی اعم از مستقیم و غیر مستقیم که خواهد داشت، گردش مالی بیشتری نیز ایجاد خواهد کرد که به توسعه شرکت مس و منطقه کمک زیادی می‌کند.

ثقفی با اشاره به تأمین مهندسی پایه فاز ۳ تغلیظ توسط صاحب فناوری گفت: به طور کلی با در نظر گرفتن موضوعاتی مثل تعمیرات، تأمین قطعات، پشتیبانی و غیره بهتر است از فناوری در حال استفاده تبعیت شود مگر اینکه اختلاف فناوری روز دنیا با متد فعلی اختلاف زیادی داشته و یا آنقدر جذابیت داشته باشد که به سمت فناوری دیگر تغییر حالت بدهیم.

وی با اشاره به اینکه تجهیزات اصلی بخش خردایش فاز ۳ قبلاً خریداری شده اظهارکرد: بخش اعظم قطعات مورد نیاز توسط تولیدکنندگان داخلی و بومی طراحی و تأمین خواهد شد.

معاون طرح‌های توسعه مجتمع مس سونگون با اشاره به آغاز عملیات خاک‌برداری کارخانه فاز ۳ تغلیظ ادامه داد: این پروژه از پروژه‌های زیربنایی و سودآور برای شرکت مس است و سرمایه‌گذاری لازم به ارزش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و ۱۶۰ میلیون یورو خواهد بود، ظرفیت خوراک آن ۷ میلیون تن در هفت سال قابل توسعه به حدود ۱۲ میلیون تن طراحی شده است و خروجی آن نیز ۱۵۰ هزار تن قابل افزایش تا ۲۴۰ هزار تن کنسانتره در سال خواهد بود.

ثقفی با اشاره به بحث تکمیل زنجیره تولید در این مجتمع گفت: بحث تغلیظ و افزایش ظرفیت تولید موجب شد اجرای پروژه تولید کاتد در منطقه آذربایجان به صورت جدی پیگیری شود لذا پروژه تولید کاتد با روش پیرومتالورژی یا همان ذوب در دستور کار قرار گرفت و قرارداد آن نیز با یک شرکت چینی منعقد شد که متاسفانه بنا به شرایط فعلی بین‌المللی با موانع و مشکلاتی مواجه شده‌ایم که امیدوارم به هر شکل حل‌وفصل شود یا اینکه بتوانیم روش‌های جایگزینی را اجرایی کنیم.

عناوین برگزیده