به گزارش می متالز، طبیعی است که سرمایه انسانی در تمام زمینههای تولید، توسعه، پژوهش، اشتغال و صرفه اقتصادی بسیار ارزشمند است و اهمیت دادن به آن یکی از نکتههای کلیدی برای هر کشور است. درباره اهمیت این موضوع، روزگار معدن با فعالان معدنی گفتوگو کرده است.
مجتبی هنرمند، مدیر فروش بخش معدن شرکت مگناتایر با بیان اینکه این مجموعه با معادن مختلف در ایران و جهان همکاری کرده و کالا در اختیار آنها قرار میدهد، اظهار کرد: در حوزه معدن عوامل مختلفی ازجمله TKPH و کامپاند مصرفی در تایر داریم که برای نمونه نشان میدهد هر تایری چه میزان بار را میتواند بر اساس سرعتی که دارد حمل کند. ما با رعایت این عوامل و استانداردها سعی کردهایم در ایران و جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم و نیاز فعالان معدنی را برآورده کنیم.
هنرمند درباره استقبال و تقاضای بازار و معدنداران از این کالا در شرایط فعلی اقتصاد گفت: مجموعه ما بهعنوان یک شرکت توانمند تهیه ابزار معدنی، سال گذشته توانست تعداد قابلتوجهی از وسایل موردنیاز کامیونها را برای کمک به حملونقل جادهای و معادن با توجه به ضرورتی که در کشور داشتیم، تامین کند.
این فعال معدنی در ادامه، در پاسخ به این پرسش که تحریمها چه اثری بر ادامه کارشان گذاشته است، اظهار کرد: شرکت ما پیشینه طولانی در حوزه صادرات - واردات دارد اما همانطور که در اثر تحریمها واحدهای مختلف تولیدی دچار مشکل شدهاند ما هم از دیگر مجموعهها جدا نیستیم و متاسفانه تحریمها را احساس کردهایم.
هنرمند ادامه داد: مثل دیگران سعی کردهایم کمک کنیم چرخ صنعت کشور به حرکت درآید و تلاش کنیم تحریمها را پشت سر بگذاریم. بهاینترتیب این مسئله بر کیفیت کارمان تاثیری نمیگذارد. برنامه امسالمان در همین زمینه هم این است که تایر مورد نیاز کشور را تامین کنیم. با توجه به شریکان خارجی و ارتباطی که داریم توانستهایم در این شرایط پیش برویم.
این مدیر فروش بخش معدن درباره توانمندیهای شرکت مگناتایر اظهار کرد: این هلدینگ در حوزه صادرات و واردات از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را بهطور رسمی در بندرعباس آغاز کرده است. ازآنجاییکه استانداردها را رعایت کرده و با کشورهای مختلف ازجمله کانادا، افریقا، هلند و چین کار میکند؛ ازنظر کیفیت و حجم، یکی از ۳ واردکننده برتر و صادرکننده نمونه کشور شناخته میشود. او تاکید کرد: امروز در حوزه معدن شرکتهای کمی هستند که در واردات و صادرات کالا فعالیت میکنند. نخستین مسئله، رعایت استانداردهای بینالمللی است که هر مجموعهای از پس آن برنمیآید.
هنرمند درباره این پرسش که چه عواملی موجب رشد این مجموعه در شرایط فعلی اقتصاد شده است، گفت: یکی از مشخصههای اصلی که ما بر آن تمرکز کردهایم اهمیت دادن به منابع انسانی است. منابع انسانی در هر مجموعهای خیلی مهم است. مدیریت مجموعه با توجه به حمایتهایش از منابع انسانی سعی کرده آن را به رشد و بالندگی برساند.
او تاکید کرد: در همه جای جهان این مسئله جاافتاده که شرکتهای بسیار بزرگ را نیروی انسانی خبره و متخصص میگرداند که در قالب بخش خصوصی مشغول به فعالیت است. اگر به نیروی انسانی بهطور عام و بخش خصوصی بهطور خاص بها داده شود به دلیل اینکه بر کاهش هزینهها و افزایش درآمد متمرکز است، خیلی خوب میتواند به پیشرفت اقتصاد کمک کند.
محمدرضا مطیعپور، مدیرعامل شرکت توان پایش با بیان اینکه این مجموعه ابزارآلاتی را وارد و صادر میکند که در صنعت و معدن مورد استفاده قرار میگیرد اظهار کرد: در واقع از آن جایی که محصول ما موردنیاز صددرصد جامعه صنعتی و معدنی کشور است، سعی کردهایم به این نیاز پاسخ دهیم و بهطور مشخص عمل کنیم.
این مدیر شرکت معدنی و صنعتی درباره اهمیت استفاده از نیروی کار متخصص و حرفهای اظهار کرد: وقتی مجموعهها و واحدهای تولیدی معدنی را نگاه میکنیم میبینیم خیلی از مجموعههایی که مشکل دارند سعی کردهاند از نیروی انسانی ارزان استفاده کنند. آنها درواقع به این مهم پی نبردهاند که ضرر استفاده از نیروی غیرمتخصص خیلی بیشتر از این است که برای نیروهای متخصص هزینه کنند.
مطیعپور با گله از اینکه نیروی انسانی فقط به اطلاعات دانشگاهی اکتفا کرده و تخصص کار عملی را ندارد، ادامه داد: بارها تجربه کردهایم فردی را بهعنوان مهندس مکانیک یا معدن استخدام کردهایم اما پس از مدت کوتاهی دیدهایم که متاسفانه بدیهیات علم مکانیک را نیز بلد نبوده است. او با انتقاد از نظام آموزشی کشور گفت: این ضعف نظام آموزشی مدارس و دانشگاههاست که دانشجو را فقط تئوریک بار آورده و آنها را از کار تجربی دور کرده است. بنابراین انتظار ما این است که سعی کنیم دانشجویان با کار عملی درگیر شوند تا وقتی از فضای دانشگاه خارج میشوند بتوانند بهراحتی در حوزههای مختلف صنعت و معدن کار کنند. این مدیر شرکت معدنی و صنعتی در ادامه به ضعف فناوری در حوزه صنعت و معدن کشور، اشاره و اظهار کرد: فناوریها در اختیار کشورهای پیشرفته قرار دارند و زیاد در اختیار ما قرار نمیگیرند بنابراین تا بتوانیم به آن دسترسی پیدا کنیم، زمان میبرد. بهاینترتیب اگر بخواهیم هر چیزی را بسازیم و کاری به دولت نداشته باشیم درمییابیم با مشکل ضعف فناوری روبهرو هستیم. او ادامه داد: البته ممکن است که شکل و شمایل یک پمپ را بسازیم اما موادی که باید استفاده شود و طول عمر داشته باشد، در ایران وجود ندارد و در آن حوزه مشکل داریم اما با پرورش نیروی انسانی متخصص، ایجاد شرایط کار تجربی برای علاقهمندان این حوزه و دانشجویان و همچنین فراهم کردن شرایط کاری برای متخصصان این حوزه میتوانیم بر این مشکل فائق آییم.