تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۱:۴۴
بازدید: ۲۷۰
کد خبر: ۴۳۹۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

توضیح وزارت صنعت در مورد ایرادات مربوط به احداث ۲۰ کارخانه جدید سیمان

می متالز - وزارت صنعت در واکنش به خبری در مورد ایرادات مربوط به احداث ۲۰ کارخانه جدید سیمان توضیحی را ارائه کرد.
توضیح وزارت صنعت در مورد ایرادات مربوط به احداث ۲۰ کارخانه جدید سیمان

وزارت صنعت در پی انتشار خبری با عنوان «تصمیم جدید نعمت زاده صنعت سیمان را نابود می کند/عدم بهره برداری از ۳۰ کارخانه جدید”  توضیحی را ارائه کرد.

در این توضیح آمده است:

۱- در پایان سال ۱۳۵۷ تعداد شرکت‌های سیمانی به ۱۲ عدد، تعداد کارخانه‌ها به ۱۵ عدد و ظرفیت اسمی کوره‌ها به ۷.۷ میلیون تن در سال و ظرفیت پروژه‌های در دست اقدام به ۹ میلیون تن در سال رسیده بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با بهره‌برداری از طرح‌های ناتمام و جدید، ظرفیت سیمان در سال ۱۳۶۵ نزدیک به ۱۷ میلیون تن رسید. از طرفی رشد مصرف سیمان از سال ۱۳۵۹ به دلیل رشد جمعیت، بازسازی خرابی‌های جنگ تحمیلی، افزایش ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی و همچنین قیمت پایین دولتی سیمان به طور پیوسته افزایش یافت. در همین راستا وزارت صنایع وقت، طرح بزرگی در قالب احداث ۲۰ کارخانه جدید سیمان با مشارکت برخی وزارتخانه‌ها، نهادهای دولتی و بخش خصوص تصویب کرد.

در همین سالها همواره کمبود عرضه سیمان به نسبت تولید وجود داشته است که نهایتأ در سال ۱۳۸۷ تولید سیمان توانایی پاسخگویی به تقاضای داخلی را پیدا کرد و رشد صنعت سیمان آغاز شد به طوری که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۵ ظرفیت سیمان کشور با ۱۵۶ درصد رشد از ۳۲.۶ میلیون تن به ۸۳.۵ میلیون تن در سال رسید.

۲- در حال حاضر به منظور توسعه رقابت‌پذیری بخش صنعت، معدن و تجارت در سطح ملی و جهانی و در جهت تحقق اهداف سند چشم‌انداز کشور در افق سال ۱۴۰۴، در تنظیم سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت رشته فعالیت‌های صنعتی که بیشترین نقش را در شاخص‌های منتخب از جمله سهم ارزش افزوده، اشتغال‌زایی، صادرات، سهم از بازار، مزیت سنجی و زنجیره تأمین ( به عنوان مواد اولیه و یا کالاهای نهایی) و سطح دانش و فناوری داشته اند، شناسایی و به عنوان اولویت تعیین شده‌اند. به این منظور رشته فعالیت محصولات کانی غیرفلزی به عنوان اولویت سوم با محوریت صنایع سیمان و کاشی و سرامیک در بین ۱۲ اولویت صنعتی تعیین شده است.

۳- از طرفی با در نظر گرفتن آخرین پیش بینی‌‌های انجام شده در خصوص نرخ رشد ۴.۹ درصدی مصرف سیمان تا سال ۲۰۱۸ و افزایش سرانه مصرف جهانی از ۵۳۹ کیلوگرم به ۶۴۰ کیلو گرم، کسب جایگاه سوم جهان با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون تن و رتبه اول در صادرات جهانی و ظرفیت تولید در منطقه برای صنعت سیمان در افق چشم انداز ۱۴۰۴ ترسیم شده است.

۴- هرچند به دلیل رکود شدید بخش مسکن، پروژه های عمرانی، کاهش تقاضای صادراتی کشورهای همسایه به دلیل جنگ‌های داخلی، تحولات منطقه‌ای و سیاست‌های تعرفه‌ای آنها، روند تولید در سال‌های اخیر کاهش یافته، اما نباید فراموش کرد که حمایت های دولت از صنعت سیمان در شرایط رکود به گونه‌ای بوده که این صنعت در حال حاضر با افزایش سود آوری در سال ۹۵ (بررسی صورتهای مالی شرکت های سیمانی فعال در بورس) و افزایش تقاضای خرید سهام این شرکت ها در بورس روبرو بوده است.

۵- خلاصه ای از اهم اقدامات انجام شده در راستای حمایت از صنعت سیمان:

– تشکیل اولین کارگروه بررسی و پیگیری مسائل مربوط به مصرف داخلی و صادراتی سیمان کشور در تاریخ ۱۷ مرداد ۹۵ با حضور اعضای کارگروه

– تشکیل جلسات بررسی مشکلات و موانع صادرات سیمان و ارائه راهکارهای مشخص

– تشکیل جلسات ساماندهی صادرات کلینکر و سیمان به کشور عراق و ابلاغ تصمیمات متحده به گمرک جمهوری اسلامی ایران

– تشکیل جلسات ساماندهی صادرات کلینکر و سیمان و تعیین میزان و قیمت کف صادراتی به تفکیک مرزهای خروجی شمال و شرق کشور با حضور انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و واحدهای تولیدکننده سیمان با در نظر گرفتن حداکثر شعاع اقتصادی تا مرز خروجی ۳۰۰ کیلومتر حمل زمینی

– اخذ اعتبارات وزارت راه و شهر سازی طی برنامه ششم توسعه به منظور استفاده از بتن غلتکی در پروژه‌های راهسازی

– الزام به خرید سیمان توسط پروژه‌های دولتی استانی با نرخ مصوب انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان

– تشکیل جلسات ستاد تسهیل به منظور حل مشکلات واحدهای سیمانی با شرکت گاز، ادارات کل برق و بانک‌های عامل پرداخت کننده تسهیلات به واحدهای سیمانی

– افزایش و فعال کردن پروژه های عمرانی در برنامه ششم توسعه

– ایجاد سقف اعتباری نزد وزارت نفت جهت بهای مصرف سوخت

– اخذ تخفیف ریلی راه آهن جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اعمال تخفیف ۳۵ درصد به کلیه محصولات سیمانی که از ایستگاه جاجرم به سمت ایستگاه سرخس بارگیری می شوند.

لذا وزارت صنعت، معدن و تجارت، خود را ملزم به اجرای اهداف تعیین شده برنامه ششم توسعه و افق ۱۴۰۴ دانسته و با حمایت‌های لازم و مؤثر از صنایع در این مسیر گام بر می‌دارد.

عناوین برگزیده