تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۱۵
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۴۶۹۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
حیدری ملایر با بررسی روند بازار بیان کرد؛

رفتار هیجانی و عرضه های سینوسی، مانع اصلی حرکت منطقی شاخص

می متالز - عضو سابق هیات پذیرش بورس و فرابورس ضمن تاکید به نقش مهم بازار سرمایه در توسعه اقتصادی، عنوان کرد: بورس کشور این روز ها فراز و نشیبی را تجربه می کند که محصول تحریم ها، نوسان قیمت ارز و مسائل مختلف اقتصادی است و با این حال شاهد رشد کم نظیر آن هستیم و به نظر می رسد روند صعودی شاخص ادامه خواهد داشت.
رفتار هیجانی و عرضه های سینوسی، مانع اصلی حرکت منطقی شاخص

به گزارش می متالز، محمدرضا حیدری ملایر، مدیر باسابقه اقتصادی ضمن بیان مطلب فوق گفت: باید بپذیریم که اقتصاد ما با مشکلاتی همچون نرخ بهره نامتناسب،عدم ثبات، نقدینگی و مسائلی از این دست مواجه است و حل این مسائل با توسعه بازار سرمایه ممکن می شود.

حیدری ملایر با تاکید بر اینکه به اعتقاد من نقش بازار سرمایه در اقتصاد ملی مهمتر از بازار پول است، افزود: یکی از مهمترین نهاد های اقتصادی کشور بازار سرمایه است و توسعه این بازار نیز با شفافیت بیشتر و افزایش اعتماد سرمایه گذاران محقق می شود.

وی با تاکید بر وجود نظارت کافی در فرآیندهای کاری بازار سرمایه افزود: نظارت حاکم بر بازار سرمایه باعث شده مسائلی که در بانک ها و موسسات مالی  پیش آمده هرگز در بورس رخ ندهد. سیستم کنترلی بورس به شدت قوی است و موضوعات در بورس طی چند مرحله کارشناسی می شود بنابر این شفاف ترین نهاد اقتصادی کشور محسوب می شود و دولت می تواند بیش از تصور از ظرفیت آن بهره برداری کند با این حال باید هر روز  شفافیت را افزایش دهیم.

حیدری ادامه داد: البته بازار سرمایه از ابتدای حیات خود مسیر درستی را برای افزایش شفافیت و کسب اعتماد سرمایه گذاران انتخاب کرده و طی دو سال گذشته سرعت حرکت در این مسیر به بیشترین میزان رسیده و طی این مدت نیز دکتر محمدی به عنوان رییس نهاد ناظر بازار سرمایه تلاش های صادقانه و دلسوزانه ای با هدف افزایش شفافیت و اعتماد سازی انجام داده که قابل تقدیر است.

 

ظرفیت سازی، ضرورت امروز بازار سرمایه

رییس هیات مدیره آتیه داده پرداز، ورود هرچه سریعتر بنگاه های اقتصادی بزرگ دولتی به بورس را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر باید هرچه سریعتر برخی شرکت های خصولتی که اغلب بزرگ و پرسود نیز هستند را به بازار سرمایه وارد کنیم.

وی ضمن بیان اینکه با فزونی نقدینگی مواجه هستیم و شرکت های بزرگ اقتصادی در بورس بخش عمده ای از نقدینگی جامعه را جذب می کنند و تاثیر مستقیم بر کنترل تورم دارند، افزود: با افزایش نقدینگی و در عین حال با رکود حاکم بر بازار های غیر مولد، سرمایه گذار به سمت بورس متمایل شده است. در این شرایط اگر ظرفیت لازم در بازار سرمایه ایجاد نشود همین نقدینگی به بورس کشور آسیب وارد می کند و سهام برخی شرکت ها بیش از میزان ارزش آنها بالا می رود.

حیدری ادامه داد: با ورود شرکت های پرسودتر به بورس، این نیاز به درستی پاسخ داده می شود. ضمن این که عرضه این شرکت ها در بورس برای سرمایه گذاران نیز اطمینان بخش است.

 

از ظرفیت های بازار سرمایه استفاده بهینه کنیم

این فعال اقتصادی، بازار سرمایه را موتور توسعه کشور خواند و با تاکید بر لزوم بهره گیری بیشتر از پتانسیل های این بازار افزود: در حال حاضر بیشترین فعالیت بورس کشور روی خرید و فروش سهام متمرکز شده، در حالی که این نهاد باید بزرگترین تامین کننده منابع مالی شرکت های بزرگ و هلدینگ ها باشد تا بتواند مسیر توسعه را برای صنایع مختلف هموار کند.

مدیرعامل سابق شرکت هایی همچون شستا، گروه توسعه ملی و شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با انتقاد از سفته بازی در بازار سرمایه گفت: برخی خوشحال هستند که در یک عرضه و در طول یک هفته ۱۰ درصد بازدهی داشته اند و با رفتار های هیجانی و عرضه های سینوسی، به بورس کشور آسیب وارد می کنند. هرچند تاثیر این نوع رفتار ها یک روزه و کوتاه مدت است با این حال شاخص بورس را با نوسان های غیر منطقی مواجه می کند. این رفتار درست نیست، بلکه باید به فکر نگهداری طولانی مدت سهام باشیم.

وی ادامه داد: چنانچه سهامداران به فکر نگهداری سهام و گرفتن سود آن باشند، مدیران شرکت ها نیز سعی می کنند که سود عملیاتی بیشتری ایجاد کنند. دید بلندمدت در بازار سرمایه هم به نفع شرکت ها و هم به نفع بورس و هم به نفع اقتصاد ملی است.

عناوین برگزیده