به گزارش می متالز، سیدمحمود سیدی در نشستی خبری به مناسبت روز خبرنگار به سوالات خبرنگاران پاسخ داد که اهم اظهارات وی به شرح زیر است:
در سه ماهه نخست امسال 22.757 میلیون تن عملکرد استخراج و تولید محصولات داشتیم که 30 درصد بودجه را پوشش دادیم اما آخرین آماری که مربوط به یازدهم مرداد ماه امسال است، از 77 میلیون تن برنامه سال، 28.500 برنامه استخراج و تولید معادن معادل حدود 40 درصد پوشش پیدا کرده است. پوشش زمانی الان نسبت به پایان سال، 37 درصد است، 3 درصد هم از برنامه جلو هستیم.
مذاکره مقدماتی برای احداث یک کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره سازی در منطقه سنگان با مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هنوز به نتیجه نرسیده است و هر زمان نهایی شود به عنوان یک خبر در بورس اطلاع رسانی خواهیم کرد.
با مدیریت ایمیدرو و هدایت ایمپاسکو، شرکت های گل گهر و چادرملو در قالب قراردادی مشترک با ایمپاسکو و صندوق بیمه فعالیت های معدنی در یک بانک عامل که ما بانک عامل را سپه انتخاب کرده ایم، تامین منابع مالی صورت می گیرد و از محل این منابع برای معادن کوچک مقیاس سنگ آهن در قالب معرفی صندوق و ضمانت هایی که خودشان می آورند، از محل تامین مالی ما یا گل گهر که مجزا انجام می دهیم، این معادن وام می گیرند و یک نفر عضو هم در این سازوکار و فرایند پیش بینی کردیم و عملیات شروع شده است و امیدواریم خوب پیش برود.
پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی تامین اعتبار شده است. زمین آن در جوار محوطه نیروگاه فعلی تجهیز شده است. پیمانکاران آن هم مشخص شده اند. پیش بینی ما این است که تا پایان امسال تجهیزات این پروژه وارد کشور شوند و اگر به مشکلات ارزی برخورد نمی کردیم، همین الان هم این تجهیزات وارد کشور شده بود. سال آینده این پروژه راه اندازی خواهد شد.
حاشیه سود ناخالص ما در بخش کنسانتره 45 درصد، دانه بندی 43 درصد، گندله 51 درصد، آهن اسفنجی 53 درصد و شمش فولاد 43 درصد و بطور میانگین 45 درصد است.
در مجتمع معدنی از سال 84 تاکنون 9881 قطعه بومی سازی شده است. در مجتمع صنعتی هم در همین مدت 1449 قطعه بومی سازی شده است. در مورد قطعات پرمصرف که قطعات داخلی جایگزین قطعات وارداتی شده است از ابتدا تاکنون بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان به جای مصرف ارز برای واردات، این رقم را در داخل استفاده کردیم و صنعت داخل و اقتصاد داخل از این رقم استفاده کرده اند.
در حال حاضر طرح تجهیز معدن دی19 در قالب مشارکت است که از ناحیه چادرملو حداقل نیاز به 2 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد و بخش عمده ای از سرمایه گذاری های ما را به خود اختصاص خواهد داد. طرح گندله سازی شماره دوم و نورد نیز از دیگر طرح های بزرگ چادرملو هستند. پارسال هم با شرکت کوبه استیل ژاپن برای فاینانس گندله سازی شماره دو و هم با بانک ایران و اروپا برای فاینانس و یوزانس واحدهای نورد مذاکره کردیم و در حال رسیدن به نتیجه بودیم که تحریم ها اجرایی شدند اما باز هم پرونده این پروژه ها باز است و اگر بتوانیم ارز تهیه کنیم و یا سازوکار دیگری فعال شود، مجددا این پروژه ها را فعال خواهیم کرد اما اولویت فعلی چادرملو دی19 است.
بر مبنای اکتشافاتی که در دهه 40 انجام شده است، ذخیره دی19 بین 50 تا 100 میلیون تن برآورد می شود اما ما امیدواریم بیشتر از این رقم باشد و بعد از انجام اکتشافات تفصیلی بهتر می توانیم درباره میزان ذخیره اظهارنظر کنیم.
سال قبل که مجمع داشتیم، یک مرحله افزایش سرمایه از 33500 به 44000 میلیارد ریال را نهایی کردیم که همین روزها ثبت آن تمام می شود. سهامداران در مجمع سال قبل تصمیم گرفتند که از 44000 تا 67000 میلیارد ریال طی دو مرحله افزایش سرمایه بدهیم. امیدواریم امسال از 44000 به 55500 میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و یا آورده نقدی سهامداران این مرحله را انجام دهیم.
آمار تولید شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از اول سال 1398 تا 11 مرداد ماه به شرح زیر است: