تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۴۹۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
کرباسیان:

هنر می تواند در خدمت توسعه معدن و صنایع معدنی قرار گیرد

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر لزوم دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه ششم توسعه کشور گفت: هنر می تواند در خدمت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی قرار گیرد
هنر می تواند در خدمت توسعه معدن و صنایع معدنی قرار گیرد

مهدی کرباسیان در جمع هیات داوران و شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره ملی عکس معدن ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: معدن و صنایع معدنی با توجه به اشتغال و توسعه 8 درصدی، نقش موثری در رونق اشتغال و رشد اقتصادی دارد و یکی از بخش هایی است که حرف برای گفتن دارد اما در کشور مغفول مانده و کمتر بدان توجه شده است.

وی بر لزوم بهره گیری از هنرهایی مانند عکاسی در مسیر توسعه کشور تاکید کرد و ادامه داد: برای معرفی دشواری های این بخش از جمله کوره های ذوب فولاد، علاوه بر عکاسی، می توان از سایر حوزه های هنری همچون تئاتر، موسیقی، فیلم و مجسمه سازی نیز بهره برد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: میزان استقبال از جشنواره عکاسی معدن بسیار خوب بوده و این اقدام، بنیانی برای تکرار آن در سال های آینده خواهد بود.

وی افزود: بدون شک، در سال آینده نقص های فعلی برطرف شده و از نظر کیفی بهتر خواهد شد. همچنین، برای حضور عکاسان در مکان های حساس، بحث ایمنی را فراهم خواهیم کرد.

 

کمک کنید تا معدن جدی گرفته شود

دکتر اکبر عالمی، رییس هیات داوران نخستین جشنواره عکس معدن در این مراسم با بیان اینکه صنعت معدن در آینده نزدیک، شانه به شانه نفت و گاز و پتروشیمی به شکوفایی اقتصادی کمک می کند، گفت: تحصیلکردگان ما اطلاعات ناقصی از ثروت ملی معادن دارند و با عکس می توان این کمبود را برطرف کرد.

وی ادامه داد: انتظار است نمایشگاه عکس معدن در تهران و تالارهای نمایش آن محدود نشود، بلکه شهرهای بزرگ کشور نیز میزبان نمایشگاه عکس معدن باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: آنچه ما با فریاد مطرح می کردیم آقای کرباسیان با ابراز علاقه مندی نسبت به نقش هنر در توسعه، خواستار توجه به هنر (موسیقی، عکاسی، فیلم و ...) در توسعه بخش صنعت و معدن شده است.

 

هنر برتر از گوهر

محمود نوریان، مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه هنر برتر از از گوهر آمد پدید، افزود: با هنر می توان گوهر های ناب زمین را که خداوند در سرزمین ما قرار داده است، معرفی کرد و شناساند.

وی ادامه داد: امیدواریم تلاش ها نتیجه دهد و صنعت و معدن در میان مردم بیشتر شناخته شود. هر کاری هم از دست ما بر آید، انجام می دهیم.

 

ایجاد واحد مستند سازی در فولاد مبارکه

بهرام سبحانی، مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه، با بیان اینکه در این مجتمع از ابتدای راه اندازی، واحد مستند سازی ایجاد شد، گفت: این واحد به مدرن ترین دوربین های عکاسی و فیلم برداری مجهز است و ارتباطات خوبی با عکاسان داشته و دارد و اکنون اهداف خاصی را دنبال می کند و با مستدهای خود در تلاش است تا چنانچه واحد فولادی احداث شود، با سعی و خطا نباشد.

وی ادامه داد: در این واحد آثار ارزشمندی از فعالیت های راه اندازی کارخانه وجود دارد.

 

دگرگونی جامعه با عکس

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در این مراسم با ابراز تشکر از رئیس هیات عامل ایمیدرو به دلیل برگزاری جشنواره عکس معدن اظهار داشت: یک عکس می تواند جامعه و حتی تاریخ را دگرگون و اثرات ژرفی به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهایی که وجود دارد، موزه کردن معادن است و با بین المللی کردن عکس می توان، به اهداف خود دست یافت.

 

جشنواره تداوم یابد

ناصر بزرگمهر، مشاور رسانه ای رئیس هیات عامل ایمیدرو، با بیان اینکه نخستین جشنواره ملی عکس معدن با ایده دکتر کرباسیان شکل گرفت، گفت: آنچه در عکاسی مطرح است اینکه از کدام زاویه به موضوع نگاه کنیم. به عنوان مثال، زمانی که در عسلویه از کارگردانان مشهور کشور دعوت کردیم ، گفتیم در اینجا می توانید از بدبختی کارگران فیلم بسازید یا از تلاش ها و آینده صنعتی کشور.

وی ادامه داد: عکس تثبیت لحظه های نابی است که از جلوی چشمان ما می گذرد و امروز با دوربین هایی که داخل تلفن های همراه است، می توان راحت تر این لحظه ها را ثبت کرد.

بزرگمره خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مردم در مطلبوعات در مرحله نخست عکس بین هستند، سپس تیترخوان، سوتیتر خوان و کاریکاتور بین و در رده های 13 و 14 شاید مقاله بخوانند.

وی ادامه داد: عکس در میان همه مردمان کشورها جایگاه خاصی دارد و برای کسانی که در صنایع و معادن هستند ماندگاری ایجاد می کند.

مشاور رسانه ای رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار امیدواری کرد که این گام برداشته شده (برگزاری جشنواره) با بودن هر مدیری تداوم یابد.

 

ضرورت تولید عکس

زنده روح کرمانی، با بیان اینکه دیجیتال، زندگی مردم را به سمت مستند گونه برده است، تصریح کرد: در حالی که معادن کشور از فناوری های روز استفاده می کنند اما معدن در نظر مردم تصویری از یک کارگر زحمتکش به رنگ و چهره ی سیاه جلوه می کند.

وی افزود: برای این جشنواره 2 هزار عکس جمع شد که بخشی از آن از آرشیوهای عکاسان بوده است و برای دور دوم باید تمهیدی اندیشیده شود تا عکس تولید شود.

 

عواید حاصل از فروش عکس ها صرف امور خیریه و بیماران می شود

نخستین جشنواره ملی عکس معدن از یکم مردادماه در ایمیدرو آغاز به کار کرد. قرار است در این جشنواره به عکاسان برتر بخش معدن، نشان کیمیا اعطا شود.

سیف الله صمدیان،‌ مسعود زنده روح کرمانی، مهدی علیپور، ساعد نیک زاد و رضا معطریان دیگر اعضای هیات داوران این جشنواره اند.

بخش اصلی این جشنواره شامل مسابقه عکس های حرفه ای و نیز عکاسی با تلفن همراه به صورت جداگانه است که موضوع های مختلفی همچون انسان و معدن، براده ها و گدازه ها، معادن گوهر زمین، معدن و محیط زیست، اشتغال و معدن و زنان و معادن را پوشش می دهد.

جوایز جشنواره شامل تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی است که هنرمندان و استادان برجسته و مقام های دولتی و بخش خصوصی به هنرمندان عکاس اهدا می کنند.

علاقه مندان می توانند برای بازدید از نمایشگاه به ساختمان ایمیدرو در خیابان سپهبدقرنی بالاتر از پمپ بنزین مراجعه کنند و با پیش بینی اثر برگزیده (عکاس برتر) هدیه بگیرند.

ایمیدرو با هدف استفاده از حافظه و دانش تصویری عکاسان برای گسترش و ترویج موضوعات مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی، ایجاد ارتباط بین اهالی فرهنگ و هنر با مسوولان این بخش و ... نخستین جشنواره ملی عکس معدن را برپا کرده است.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده