محمد بشیری زاده شامگاه دوشنبه در نشست با مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی در این شهرستان اظهار داشت: راه اندازی کارخانه سیمان باقران در شهرستان مرزی و محروم درمیان بارقه امیدی در دل مردم این شهرستان ایجاد کرده است.
وی افزود: در ابتدای فروردین ماه سال جاری این کارخانه رسما افتتاح شده است و روزانه ۲ هزار و ۲۰۰ تن سیمان و کلینکر تولید دارند که ۴۵۰ تن سیمان پاکتی و بقیه به صورت فله ای است.
فرماندار درمیان تعطیل بودن بازارچه میل ۷۳ را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی کارخانه عنوان کرد و افزود: در صورت رفع مشکل و بازگشایی مجدد این بازارچه با توجه به فاصله ۳۰ کیلومتری کارخانه سیمان با مرز یقینا شاهد رونق اقتصادی و اجتماعی در شهرستان خواهیم بود.
بشیری زاده با بیان اینکه تولید پایدار باید رویکرد صادراتی داشته باشد بیان داشت: قدمت بازارچه میل ۷۳ حدود ۳۰ سال است و با بازگشایی آن با توجه به نزدیکی شهرستان به مرکز استان و ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی در مورد صادرات و واردات راهی جدید در استان گشوده خواهد شد.
وی افزود: تجار بازارچه میل ۷۸ صدرصد تجار درمیانی هستند که با بازگشایی مجدد بازارچه به شهرستان برمی گردند زیرا دغدغه مسیر راه و بادهای ۱۲۰ روزه که در میل ۷۸ است در این بازارچه نیست.
فرماندار درمیان با اشاره به نامگذاری رهبری سال به اشتغال و تولید تصریح کرد: کارگران این کارخانه صددرصد بومی هستند و با افتتاح این کارخانه اشتغال چشمگیری در شهرستان محقق شده که در صورت بازگشایی بازارچه افزایش چند برابری در زمینه شغلهای وابسته خواهد داشت.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: با پیگیریهای انجام شده در زمینه تامین سرمایه در گردش در کارخانه سیمان، از ۲۰ میلیارد تسهیلات بانک کشاورزی تاکنون ۱۲ میلیارد دریافت شده و ۸ میلیارد تومان باقی مانده به علت عدم وثیقه پرداخت نشده بود که قرار است از محل معادن کارخانه و صندوق ضمانت در این زمینه همکاری انجام شود .
سید امید حسینی افزود: بعد از دریافت این مبلغ کارخانه به ظرفیت اسمی تولید که ۳ هزار و ۳۰۰ تن در روز است خواهد رسید.
وی با بیان اینکه دغدغه ما ایجاد اشتغال و ثبات جمعیت در شهرستان مرزی درمیان است گفت: ایجاد اشتغال در این منطقه نه تنها سبب ایجاد رونق در شهرستان بلکه در استان خواهد بود.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه کارخانه برای سرپا ماندن نیاز جدی به صادرات دارد زیرا بازار داخل از سیمان اشباع شده است گفت : یکی از پایه های صادرات میتواند واردکردن چغندر قند و صادرکردن سیمان باشد.
حسینی یادآور شد: در مورد سوخت کارخانه رایزنی های لازم انجام شده و در اولین فرصت مشکلات رفع خواهد شد ودر بخشهای زیر ساختی نیز از استان کمکهایی انجام خواهد شد.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان جنوبی به همراه فرماندار درمیان از کارخانه سیمان باقران بازدید و در جریان مشکلات این کارخانه قرار گرفتند.