تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۵۵۸۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
علیرضا تاجبر عنوان کرد:

بورس آماده حرکت جدید

می متالز - عضو هیات مدیره کانون کارگزاران درباره فاکتورهای فعلی اثرگذار بر روند بازار گفت: در حال حاضر ضمن این که شاهد ورود نقدینگی به بازار سرمایه هستیم، عوامل مثبت و موثر دیگری نیز در این برهه از زمان به یاری رشد بورس آمده است.
بورس آماده حرکت جدید

به گزارش می متالز، علیرضا تاج بر ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به عملکرد خوب شرکت ها در ۶ ماه گذشته گفت: اکنون زمان انتشار گزارش های ۶ ماهه صنایع است و اغلب  فعالیت آنها معطوف به فروش صادراتی فلزات اساسی، نفت و پتروشیمی است. این صنایع به دلیل افزایش نرخ ارز و فروش معقول خود بی شک گزارش های خوبی را راهی بازار خواهند کرد و تمرکز سرمایه در بازار به سمت آنها معطوف می شود.

این فعال بازار سرمایه به جنگ تجاری ماه های گذشته چین و آمریکا و تاثیر آنها بر بازارهای جهانی از جمله بازار سرمایه کشور اشاره کرد گفت: این مساله اکنون تا حد زیادی مرتفع شده است و روند کاهشی ماه های گذشته کامودیتی ها جای خود را به روندی افزایشی در هفته اخیر داده و این مساله نیز فاکتوری موثر بر رشد بورس خواهد بود.

دو نسخه برای افزایش سرمایه شرکت ها

تاج بر «افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها» را به عنوان فرصت دیگر رشد بازار سرمایه در شرایط فعلی دانست و خاطرنشان کرد:بحث افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها گام دیگر برای اصلاح ترازنامه و بهبود وضعیت دارایی شرکت ها است که سهام را ارزنده تر و تمایل سرمایه گذاران را به آن بیشتر می کند. این در حالی است که در همین چند هفته اخیر بازار این شرکت های دارای این پتانسیل توسط بازار کشف شده و فعالان بازار به این سهم ها اقبال خوبی نشان داده اند.

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران «افزایش سرمایه از محل سود انباشته» را گام دیگر ایجاد زمینه رشد بورس در شرایط کنونی دانست و گفت: دولت در کنار سایر حمایت های خود از بورس، ابلاغیه ای را به شرکت های بزرگ داد که از محل سود انباشته خود افزایش سرمایه دهند و با این حرکت بر اهرم های رشد بازار سرمایه با افزایش اقبال شرکت های بورسی افزود.

سرو سامان دادن به بازار پایه؛ راهکار موثر رشد بازارهای اصلی

این عضو کانون کارگزاران بورس تغییر دستورالعمل های اجرایی بازار پایه را سبب بهبود روند سوق نقدینگی به سمت شرکت های بنیادی تر ارزیابی کرد و تصریح کرد: در بازار پایه اتفاق بدی در حال وقوع بود و سهم هایی که بنیاد قابل قبولی نداشتند و صرفاً به خاطر افزایش نقدشوندگی در بازار پایه درج شده و امکان پذیرش در بورس را نداشتند، با ورود نقدینگی در حال تشکیل حباب قیمتی بودند. خوشبختانه با تمهیداتی که اندیشیده شده، جلوی این حرکت گرفته شد.

وی با اشاره به همزمانی بازگشایی سهام بازار پایه با انتشار گزارش های ۶ ماهه شرکت ها افزود: پیش بینی من این است که برخی از شرکت های بازار پایه گزارش های ضعیفی را منتشر کنند، ضمن این که شواهد نشان دهنده انتشار گزارش های قوی از سوی شرکت های بزرگ بورسی است. این همزمانی برای انتخاب بهتر سهم ارزنده به کمک سرمایه گذاران بورسی می آید.

تاج بر نتیجه اجرای قوانین جدید بازار پایه را در درازمدت مثبت خواند و یادآور شد: با شرایط جدید نقدینگی به تدریج از بازار پایه و سهامی با درجه شفافیت کمتر خارج خواهد شد و به سمت سهام بنیادی و ارزنده تر بورس هدایت می شود. امیدوارم که این اتفاق از مهرماه شروع شود و اقبال کلی بازار به سمت سهم های بزرگ بیشتر شود.این مساله در نهایت به رشد سرمایه گذاری هوشمند در بازار سرمایه منجر خواهد شد که هم به نفع بازار و صنایع بزرگ و هم به نفع فعالان بورسی است.

تسویه اعتباری کارگزاری ها مانع رشد بازار نخواهد شد

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران با اشاره به نزدیک شدن به سال مالی بخشی از کارگزاری ها در ۳۱ شهریور گفت: حجم نقدینگی در حدی است که می تواند این اثر را تا حد زیادی خنثی کند.بر این اساس این مساله دیگر آن قدر با اهمیت نیست و حجم اعتبارات آنقدر زیاد نیست که بتواند اثر قابل ملاحظه ای بر روند بازار بگذارد.

وی صعود تدریجی شاخص را دارای اهمیتی ویژه دانست و تصریح کرد: بهتر است به جای جهش های نوسانی، روند رشد بازار به صورت ملایم و همراه با نوسان طی شود و برآیند حرکت های شاخص صعودی باشد. این به نفع همه سهامداران و متضمن رشد کلی بازار سرمایه است.

تاج بر اتخاذ تصمیمات حمایتی از سوی دولت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی را بر روند فعلی بازار موثر ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: اولین تصمیم باید توسعه فرهنگ سرمایه گذاری یعنی استفاده از ابزارها و واسطه های مالی به جای خرید و فروش مستقیم سهام در بین سرمایه گذاران باشد. همچنین توسعه فرهنگ توجه به دانش مالی و تحلیل در فعالیت های بورسی به طور جدی تر از سوی تصمیم گیران اقتصادی کشور دنبال شود.

این فعال بازار سرمایه اقدامات سازمان بورس برای توسعه فرهنگ سازی در بازار سرمایه را ستود و گفت: البته این فعالیت ها باید در یک زنجیره پیوسته با سایر نهادهای تصمیم گیر قرار گیرد تا بتواند موثرتر واقع شود  زمینه را برای یکپارچگی و یک صدایی در فرهنگ سرمایه گذاری و اولویت های آن در کشور فراهم کند.

سهام بنیادی تر، بازه نوسان بیشتر

علیرضا تاج بر با اشاره به صحبت های علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس برای ایجاد زمینه افزایش بازه سهام برای بالا بردن جذابیت سرمایه گذاری در بورس گفت: مساله این است که وقتی شرکتی پارامترهای بنیادی بهتر و قوی تری دارد بازه نوسان سهم آن نیز بیشتر باشد. در حال حاضر در بورس بازاری به اسم بازار برتر در حال ایجاد است که شرایط آن از نظر سرمایه، گزارش دهی و شفافیت و سهام شناور بسیار سختگیرانه تر از بازارهای دیگر خواهد بود.

وی بازار برتر را حائز شرایط افزایش بازه نوسان ارزیابی کرد و افزود: وقتی این بازار تشکیل شود مطمئنا سهام اندکی نیز در این بازار پذیرفته می شوند و در آنجا می توان دامنه نوسان را باز گذاشت و عددهای بالاتری را برای آن تعیین کرد. چراکه اکنون ۵ بازار در بورس و فرابورس داریم و باید بازاری که بنیادی تر است بتواند دامنه نوسان بیشتری نیز داشته باشد.نه مثل شرایط قبلی بازار پایه که سهام با بنیاد ضعیف تر دامنه نوسان بیشتر داشته باشد.اکنون به سمت عکس این قضیه می رویم و این اتفاق مثبتی است.

عناوین برگزیده