به گزارش می متالز، بزرگترین ضربه و ضرر بلند مدت این سیاستها به شاکله اقتصاد و صنعتگران وارد خواهد شد. امتیازاتی که در یک زمان به بخشی داده میشود باعث از دست رفتن منابع کشور میشود. این وضعیت تا وقتی منابع هست، ادامه پیدا میکند، اما با کمبود منابع چون تولید از بین میرود، در ابعاد بزرگتر خود را نشان خواهد داد. در این وضعیت تمام برنامههایی که بر اساس پتانسیلهای کشور برای رشد داریم، در حد آرزو باقی میماند.
ذوبآهن بهعنوان یک تولیدکننده بزرگ در عرصه صنعت در سالیان متمادی تمام این ضربهها را متحمل شده است از تعداد بالای کارکنانی که در دولتهای قبلی ناگزیر به پذیرش شدند تا معادنی که خود سبب پایهگذاریشان بودند و حال از آنها گرفته شده است. اگر منصفانه به موضوع بنگریم ذوبآهن پذیرای تمام کارکنان مازاد شد و یزدی زاده مدیرعامل این شرکت در سخنرانی خود بارها خواستار این موضوع بود که به عنوان مازاد از نفرات یاد نشود و ذوبآهن را یک خانواده نامید و مدافع حقوقشان شد. در خصوص موضعی که اخیراً برخی معدنیها به این مجموعه گرفتهاند گفتگویی با ایشان داشتیم.
یزدی زاده مدیرعامل ذوبآهن عنوان کرد: باید بپذیریم در کشورمان وابسته به شرایط اخیر تمام عوامل طبق استانداردها پیش نمیرود که ذوبآهن برای تمام اقدامات زیر ذرهبین استاندارد باشد و تمام شاخصهای بهرهوری را رعایت کند. اینکه نظر برخی تعدیل نیرو در مجموعه ماست کاملاً غلط است چراکه با همین تعداد کارکنان هم هنوز به میزان ظرفیت، تولید نمیکنیم و اگر مواد اولیه به میزان کافی داشته باشیم بسیاری از مشکلاتمان رفع خواهد شد. اگر معیار استاندارد است سؤال ما این خواهد بود که تمامی معادن به استانداردها توجه میکنند؟ اگر شاخص بهرهوری مدنظر ماست معدن کاران مطابق آن پیش میروند؟ و اینکه سرمایه کسبشده از بهرهبرداری را به توسعه اختصاص دادهاند؟ جواب واضح است شرایط کنونی نشان میدهد که اینطور نبوده است.
یزدی زاده افزود: در شرایطی از موعد دقیق برای پرداخت سخن میگویند که حقوق دولتی و بهره مالکانه خود را نیز پرداخت نمیکنند. هرچند که ذوبآهن در هیچ زمانی حقی از معدن کاران نخورده است پسوپیش شدن در پرداخت ادبیات آشنایی در صنعت است و برای تمام مجموعهها پیش میآید.
وی خاطرنشان کرد: اگر بناست به اعداد و ارقام رجوع کنیم بهتر است بپرسیم رشد قیمت سنگآهن چقدر بوده و رشد قیمت محصول فولاد چقدر که این موضوع پاسخ خیلی سؤالات خواهد بود بعلاوه اینکه محصول ماست که در بورس کنترل قیمت دارد و سعی در پایین نگه داشتن آن میشود. در تمام این فشارها باز هم ذوبآهن کارنامه درخشانی دارد ما ریل ملی تولید میکنیم محصولی که تا چندی پیش به کشور وارد میشد. در نهایت انتظار ما عجیب نیست فقط میخواهیم مانع تولید نباشند که اصلیترین مانع کمبود مواد اولیه است. ذوبآهن که زمانی پایهگذار معادن کشور بوده چرا نباید معدنی برای تأمین داشته باشد. تمام معادن ایران در گذشته در اختیار ذوبآهن اصفهان بودند اما از زمانی که واگذاریها انجام شد، متأسفانه ناهمگونی رخ داد و مشکلات فراوانی برای ذوبآهن ایجاد شد.
مدیرعامل ذوبآهن تأکید کرد: برای ما اشتغالزایی صورت گرفته در ذوبآهن یک افتخار است 14 هزار نفر پرسنل در ذوبآهن مشغول به کار هستند و 17 هزار نفر در معادن زغال سنگ به واسطه حضور ذوبآهن فعالیت میکنند و این افتخاری برای ماست.