تاریخ: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۳۴
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۵۷۹۱۴
سرویس خبر : زمین شناسی
وزیر صمت در همایش توسعه فعالیتهای اکتشافی:

اکتشاف، شروع نهضت معدنی است/ استخراج معادن 130 میلیون تن افزایش یافت / انجام اکتشافات عمقی معدنی در کشور ضرورت دارد

می متالز - وزیر صنعت ، معدن و تجارت از اکتشاف به عنوان شروع نهضت معدنی نام برد و گفت : امروز ارزش تولیدات معدن و صنایع معدنی حداقل 20 میلیارد دلار است.
اکتشاف، شروع نهضت معدنی است/ استخراج معادن 130 میلیون تن افزایش یافت / انجام اکتشافات عمقی معدنی در کشور ضرورت دارد

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در همایش توسعه فعالیتهای اکتشافی ایران، پهنه ها، فرصت ها و چالش ها با اشاره به تدوین 7 برنامه کاری وزارت صمت در سال رونق تولید گفت: یکی از محور های بحث، معدن و صنایع معدنی است که می تواند جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی باشد از این رو اکتشاف در معدن از لحاظ اهمیت چیزی شبیه ساخت داخل در صنعت است و این در حالی است که بخش عمده ارز مورد نیاز را در سال گذشته واحدهای معدنی تامین کردند.
وی افزود: سالانه نزدیک به 500 میلیون تن استخراج مواد معدنی با 130 میلیون تن افزایش را شاهد بودیم اما باز قانع کننده نیست.
رحمانی افزود: امروز باید بدانیم چه کار مهمی را آغاز کرده ایم، معدن خود به خود فعال نمی شود و باید سرمایه گذاری و برنامه ریزی صورت گیرد و چنانچه آمارها نشان می دهد یکی از بخش هایی که ضعف داشته ایم بخش اکتشاف است. متاسفانه اکثر اکتشافات ما سطحی است درحالی که در دنیا و حتی کشورهای آفریقایی حداقل 200 متر اسکن صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: در حوزه صنعت 10 برنامه عملیاتی را برای امسال دنبال می کنیم که نهضت ساخت داخل در صنعت و صادرات و برنامه ریزی توزیع و لجستیک تجاری در حوزه بازار از جمله آنهاست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از اکتشاف درحوزه معدنی بحث فناوری و نیز ورود استارت آپها و شرکتهای دانش بینان در حوزه بهره وری و استخراج و صنایع اهمیت دارد.
وی ادامه داد: با وجود نقشه راه معدنی و در ذیل انقلاب معدنی، اکتشاف و فعال سازی معادن کوچک قرار دارد که این حرکت آغاز شده و در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به خوبی دنبال می شود.
رحمانی در ادامه بر تجمیع اطلاعات تاکید کرد و گفت: لازم است شرکتهای بزرگ معدنی دولتی و بخش خصوصی با هم کار کنند اما این همه توان آنها نیست و سازمانهای دیگر هم مانند سازمان انرژی اتمی و سازمان محیط زیست در این حوزه ورود کرده اند و از آنجا که شناسایی مقدمه توسعه صنایع معدنی است و بخش خصوصی هم باید پای کار باشد و اطلاعات همه دستگاه ها در مکانی واحد تجمیع شود.
وی دانشگاهها و مراکز پژوهشی را بال دیگر توسعه فعالیتهای معدنی برشمرد و افزود: شرکتهای دانش بنیان و مجموعه دانشی و دانشگاهها و مراکز پژوهشی باید تقویت شوند و ما باید آنها را تشویق کنیم که در پایان نامه ها و پروژه های تحقیقاتی این حوزه ورود کنند.
رحمانی در ادامه با اعلام فعال شدن شورای عالی معادن در استانها بر لزوم تفویض اختیار به 31 استان کشورتاکید کرد و گفت: باید همه معادن 31 استان کشور و مناطق محروم در توسعه نقش آفرینی کنند و اختیارات لازم باید به شورای معادن استانی تفویض شود چنانچه به آقای سرقینی ماموریت داده ام هر اختیاری که که قابل تفویض است به شرط اینکه خلاف قانون نباشد تفویض کند .
وی تصریح کرد: معدن هر کجا می رود باید مردم احساس کنند که فقر از آنجا خواهد رفت و توسعه جایگزین می شود و مسوولیت اجتماعی آن ناظر بر این است که همزمان مباحث محیط زیستی و منابع طبیعی را نیز رعایت کرده و حفظ کنیم از این رو پکیج جدید را در انقلاب معدنی در برنامه داریم و در دوره جدید در ایمیدرو هم اقدامات بدیعی شروع شده است.

عناوین برگزیده