به گزارش می متالز، به عبارت دیگر، سهام غولهای فلزات و پتروشیمی و معدنیها جای خود را در لیدری به بانکیها و خودروییها دادهاند.
شاخص کل بورس تهران امروز هم توانست به سیر صعودی خود ادامه دهد و ضمن رشد حدود 2 هزار واحدی، سطح 314 هزار واحدی را بار دیگر تصاحب کرد. طی معاملات دیروز که شاخص کل تحت فشار عرضهها از سقف برگشته بود، این انتظار در بین برخی از فعالان بورسی شکل گرفت که این روند اصلاحی در معاملات امروز شدت خواهد گرفت و قیمتها در بخش زیادی از بازار به افت بیشتری تن خواهند داد. اما باز هم این جریان ورودی نقدینگی بود که مجال چنین اصلاحی را نداد و قیمتها در عموم سهمها به رشد خود ادامه دادند و علاوه بر تاثیر 0.6 درصدی بر شاخص کل، نماگر هموزن را بیش از 1.3 درصدی ارتقا بخشیدند.
پنجمین صعود متوالی نماگرهای سهام در شرایطی رقم خورد که معمولا در روز پایانی هفته به دلیل اختلاف ساعات کار بازار جهانی با بورس تهران جوی از محافظهکاری سهام شرکتهای کالایی را در برمیگیرد و بر شاخص کل را هم متاثر میسازد. اما امروز به دلیل وجود تقاضای قوی و جسورانه ورودیهای جدید تالار سهام روند صعودی شاخص با قدرت ادامه یافت و با پایداری بازار در منطقه سبز، رفتهرفته بر خیل خریداران افزوده شد.
بخش عمده تحرکات بورسی در جریان معاملات امروز حاصل مشارکت گسترده معاملهگران در نمادهای بانکی و سپس سهام خودرویی بود. در این میان، بانک پاسارگاد در جذب منابع و حرکت قیمت پیشتاز سایرین بود و توانست ضمن ثبت بیشترین ارزش معاملات در بازار صف خرید سنگین 140 میلیونی خود را در پایان معاملات حفظ کند. دیگر نمادهای بانکی رفتهرفته مورد توجه بازار قرار گرفتند و فضا به گونهای پیش رفت که تقریبا تماکم نمادهای بانکی سبزپوش شدند و بانک صادرات نیز با یکی از سنگین ترین صفهای خرید بازار مواجه شد. همزمان، نقدینگی سرگردان که میلی برای خرید بزرگان کالایی نداشت، در غولهای خودرویی دست به کار شد و به تدریج در لیدر این گروه یعنی «خساپا» نیز شاهد رنج مثبت و ایجاد صف خرید نسبتا پرحجمی بودیم.
همزمان با تداوم رالی صعودی سهام 34 نماد از بین چابکسواران بورسی به علت رشد بیوقفه 20 تا 50 درصدی از سوی نهاد ناظر متوقف شدند. چنین جریانی از رشد بیوقفه و دستهجمعی حاکی از قدرت فراگیر تقاضا در کلیت بازار به خصوص در سهمهایی است که به دلیل شناوری پایینتر، با جذب نقدینگی محدود امکان حرکتهای شتابان را دارند. اگرچه بهانههای بومی همچون تحول در سود اسمی به برتری تقاضا در این گروه از سهمها تداوم بخشیده اما مهمتر از همه باید به اثر پولهای اشاره کرد که فارغ از مبانی ارزندگی و صرفا با پیروی از جریان حاکم بر بازار و حرکت سهم و صفهای خرید تصمیمگیری میکنند. همین امر به دلیل سرشت هیجانی آن نگرانی برخی از تحلیلگران بنیادی را به دنبال داشته و ترس از چنین رفتاری در بازار نزولی را افزایش داده است.