به گزارش می متالز، سازمان خصوصیسازی در حالی توانسته طی ۱۸سال اخیر بیش از ۹۰هزار میلیارد تومان سهام بنگاههای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند که روند واگذاری بنگاهها طی فعالیت دولت دوازدهم نیز نشان از آمادهسازی قیمتگذاری و عرضه ۲۲۹ بنگاه با ارزش بیش از ۴۳هزار میلیارد تومان دارد. البته از این میزان ۱۰۳ بنگاه به ارزش 6.5 هزار میلیارد تومان واگذار شده است.
از سوی دیگر در حالی امسال بهعنوان سال پایانی واگذاریهای خصوصیسازی خواهد بود که سازمان خصوصیسازی برنامه واگذاری بیش از ۶۰۰ بنگاه را در عملکرد سال ۹۸ قرار داده، اما تایید نهایی این موضوع بستگی به نظر هیات واگذاری و تشکیل جلسه از سوی این نهاد دارد. در واقع تراکم برنامههای اعضای هیات واگذاری سبب شد تا نخستین جلسه هیات مزبور در روز دوشنبه اول مهرماه برگزار شود.
به این ترتیب صبح روز دوشنبه هفته جاری جلسه واگذاری با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعضای هیات واگذاری و علیرضا صالح، رئیس جدید سازمان خصوصیسازی برگزار شود. هر چند انتظار میرفت با توجه به گذشت نیمی از سال، برنامههای واگذاریهای امسال در جلسه مزبور مشخص شود، ولی به دلیل اهمیت موضوع خصوصیسازی «هپکو» و مشکلات رخداده در این زمینه، جلسه مزبور به بررسی موضوع این شرکت پرداخته است.
در این راستا جعفر سبحانی، مشاور سازمان خصوصی با اشاره به جلسه هیات واگذاری گفت: اهمیت موضوع شرکت هپکو سبب شد تا جلسه هیات واگذاری، بررسی این موضوع و آینده شرکت را مورد توجه قرار دهد و این جلسه تنها به حل مشکلات این بنگاه پرداخت. وی در ادامه افزود: البته مقرر شده تا واگذاریهای امسال نیز ظرف چند روز آینده مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه نهایی برای خصوصیسازی بنگاههای اقتصادی در سال جاری مشخص شود.
سبحانی در ادامه به برنامههای مورد نظر در این راستا اشاره کرد و گفت: همچنین طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تصمیم بر آن شده تا در شیوه واگذاریها و همچنین قیمتگذاری واگذاریها نیز تجدید نظری داشته باشیم و تغییراتی در این زمینه اعمال شود. وی در ادامه با اظهار این مطلب که تقویت بخش خصوصی و افزایش رقابت از مهمترین مولفههای قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ است، گفت: بر این اساس پیرو ابلاغ این قانون، واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی و تعاونی بهعنوان یکی از ارکان مهم اجرایی با تشکیل سازمان خصوصیسازی ساماندهی شد.
سبحانی، بحث عمومی واگذاریها از جمله نحوه واگذاری، قیمتگذاری و شیوه واگذاری را از جمله مواردی دانست که قرار است درخصوص آنها تصمیمگیری شود تا واگذاریهای آتی با این تغییرات جدید انجام شود.
طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان خصوصیسازی، آمادهسازی و واگذاری بنگاهها طی فعالیت دولت دوازدهم نشان میدهد در این مدت (از مردادماه سال ۹۶ تا شهریور سال ۹۸، آمادهسازی قیمتگذاری و عرضه ۲۲۹ بنگاه با ارزش بیش از ۴۳هزار میلیارد تومان صورت گرفته است. از این میزان ۱۰۳ بنگاه به ارزش 6.5 هزار میلیارد ریال واگذار شده است که این موضع نشان از موفقیت ۴۴ درصد عرضهها از لحاظ تعداد بنگاه و ۱۶ درصد آنها از لحاظ ارزش بنگاه دارد.