تاریخ: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۵۹۷۶۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌ گذاری ایران:

تشریح تمام عوامل موثر جذب نقدینگی در بازار سرمایه

می متالز - دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌ گذاری ایران اظهار داشت: تنش حاصل از روابط بین‌المللی در کشور هضم شده است. هر چند که این تنش‌ها هنوز وجود دارند اما در بازار سرمایه هضم شده‌اند و سرمایه گذاران پذیرفته‌اند که چنین تنشی وجود دارد و سطح ریسک‌های بین المللی هم تغییر نکرده است.
تشریح تمام عوامل موثر جذب نقدینگی در بازار سرمایه

به گزارش می متالز، سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌ گذاری ایران درباره دلایل موثر در جذب نقدینگی‌ها به بازار سرمایه و رشد شاخص اظهار داشت: مجموعه‌ای از عوامل باعث رشد شاخص بازار سرمایه شده است و هر کدام در جذب نقدینگی به این بازار موثر بوده‌اند.

وی ادامه داد: حجم نقدینگی در کشورمان بسیار زیاد است و از سوی دیگر سایر بازارهای دارایی‌های قابل سرمایه‌گذاری از جمله مسکن، ارز، سکه و طلا در دوران رکود هستند. بنابراین بخشی از نقدینگی‌ها به این سمت هدایت شدند.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به حذف سرمایه‌گذاری بر کالاهایی که جنبه سرمایه‌ای پیدا کردند، گفت: به دلیل سیاست گذاری‌های غلط، فرصت‌های اشتباهی در بازارها ایجاد شد مانند سرمایه گذاری در لوازم خانگی، خودرو و .. که تبدیل به کالاهای سرمایه‌ای شدند اما دیگر این فرصت از بین رفته است.

اسلامی با اشاره به خنثی شدن اثرات تنش‌های بین‌المللی در بازار سرمایه اظهار داشت: تنش حاصل از روابط بین‌المللی در کشور هضم شده است. هر چند که این تنش‌ها هنوز وجود دارند اما در بازار سرمایه هضم شده‌اند و سرمایه گذاران پذیرفته‌اند که چنین تنشی وجود دارد و سطح ریسک‌های بین المللی هم تغییر نکرده است و در یک سطح، میزان آن افزایش و کاهش می‌یابد. برای مثال  تنش‌ها از مرحله مخاصم لفظی به مرحله جنگ نرسیده که بازار سرمایه  واکنشی نشان دهد.

وی با اشاره واکنش بازار سرمایه و بورس به  سفر رییس جمهوری به نیویورک اظهار داشت: در حال حاضر بازارهای کشورمان دیگر نسبت به اخبار سیاسی واکنش کمتری را نشان می‌دهند و زمانی واکنش‌ها قابل توجه می‌شوند که سطح ریسک‌ها تغییر می‌کند.      

عضو شورای عالی بورس افزود: البته به هر حال توجه‌های کوتاه مدت به این اخبار وجود دارد و از سوی دیگر نمی‌توان فراموش کرد که بخشی از حقوقی‌های بازار سرمایه وابسته به نهادهای دولتی و حاکمیتی هستند و سیاست گذاری آنها وابسته به این شرایط است.     

اسلامی با بیان اینکه تمام این عوامل منجر به این شده که نقدینگی به بازار سرمایه سرازیر شود، گفت: از ابتدای سال تا به امروز شاهد رشد 68 درصدی شاخص بوده‌ایم.  

دبیر کل کنونی کانون نهادهای سرمایه‌ گذاری با اشاره به تاثیر جو روانی در افزایش سرمایه‌گذاری در بورس ادامه داد: در این شرایط جو روانی هم اثرگذار بوده است و وقتی که بازار در یک دوره شروع به رشد می‌کند به ویژه اینکه رشد آن نسبت به سایر دارایی‌های آلترناتیو بوده، خبر اینکه بازار هر روز در حال رشد است باعث می‌شود پول‌های انباشت شده به سمت بازار سرازیر شوند بنابراین مساله روانی هم یکی از عوامل رشد بازار شده است.

وی درباره حضور سهامداران در این بازار گفت: هر دو گروه سرمایه‌گذاران از جمله حقیقی‌ها و حقوقی‌ها باعث رشد بازار شده‌اند. اما نکته مهم این است که کدهای معاملاتی در بازار به شدت افزایش یافته و کارگزاران هم می‌گویند هر روز کدهای جدید را صادر می‌کنند و شاهد سهام‌داران جدیدالورود در بازار هستیم و کدهای معمالاتی به 11.1 میلیون رسیده است.

اسلامی افزود: البته حقوقی‌ها هم در رشد شاخص موثر بودند اما حجم معاملات حقیقی در مقایسه با حقوقی‌ها نسبت به دوره‌های گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است.

دبیر کل کنونی کانون نهادهای سرمایه‌ گذاری گفت: البته افزایش معاملات حقیقی‌ها می‌تواند هشدار باشد چراکه در طول این مدت صندوق‌ها ناشی از صدور واحدهای جدید بزرگ نشده‌اند و ظرفیت سرمایه هم افزایش پیدا نکرده است و افزایش اندازه صندوق ها ناشی از افزایش NAV صندوق‌ها بوده است.

وی افزود:‌این نگرانی وجود دارد که سرمایه‌گذاران جدیدالورود که به صورت مستقیم هم وارد شده‌اند در صورتی که بازار با یک تنش کاهنده مواجه باشد با زیان مواجه شوند.

اسلامی در پاسخ به این سوال که جدیدالورودی‌ها از چه سهامی استقبال کرده‌اند، گفت: سهام‌های کوچک که به لحاظ بنیادی شاید از سهام‌های درجه اول بازار نیستند، رشد بیشتری از متوسط بازار داشتند.

عضو شورای عالی بورس درباره دلیل استقبال جدید الورودی‌ها از این خرید این سهام‌ها گفت: به نظر می‌رسد تمایل به کسب سودهای بیشتر در دوره کوتاه‌مدت و پتانسیلی که این شرکت‌ها برای افزایش قیمت دارند به ویژه اینکه با سرمایه‌های کوچک‌تری هم حرکت می‌کنند باعث شده گروه‌های سرمایه‌گذاری بر روی این سهام بیشتر متمرکز شوند.

وی ادامه داد: ورود سرمایه گذاران جدیدالورود به بازار سرمایه معمولا به دلیل آموزش و فرهنگ سازی زمان بندی شده نیست بلکه بیشتر به دلیل جو روانی مبنی بر اینکه می‌توان از طریق این بازار در شرایط رکود سایر بازارها به سود رسید، است.

اسلامی درباره نگرانی‌ها از ریزش شاخص به دلیل محقق نشدن انتظارات سهام‌داران جدیدالورود مبنی بر سوددهی در بازه زمانی کوتاه گفت:‌ در هر زمانی سهم معاملات حقیقی رشد چشمگیری دارد این نگرانی به وجود می‌آید اما باید توجه داشته باشیم که بخشی از رشد بازار دلایل بنیادی داشته است چراکه  که ارزش‌های جایگزینی رشد کرده‌اند و کشور در سال گذشته بسیار متورم بوده و بازار سرمایه با یک لگی این تورم را در خود را درک می‌کند.

عناوین برگزیده