تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۳۹
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۶۰۸۲۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
اردشیر سعدمحمدی:

مس از فهرست عوارض صادراتی خارج می‌شود

می متالز - بنا به گفته کارشناسان، سهم معادن در تولید ناخالص داخلی حدود ۵ درصد است که با توجه به مورد استقبال قرار گرفتن ایده جایگزینی معدن با نفت باید تلاش کنیم این سهم را افزایش دهیم اما در بین معادن، مس بیشترین آمار را از لحاظ اکتشاف به خود اختصاص داده، به طوری که می‌توان گفت در اهداف اکتشاف در ایران، مس بیشترین سهم را دارد و پس از آن بیشترین سهم متعلق به سنگ‌آهن و زغال‌سنگ است.
مس از فهرست عوارض صادراتی خارج می‌شود

به گزارش می متالز، درباره اینکه معادن مس چه سهمی در اقتصاد کشور و افزایش تولید ناخالص داخلی دارند و اینکه اکتشاف در حوزه مس چه وضعیتی دارد، با اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت‌وگو کرده ایم.

 

اهمیت مس و تاثیر آن در تولید ناخالص داخلی چه میزان است؟

خوشبختانه تولید شرکت مس در ۶ماه گذشته ۱۵درصد رشد کرده است. فروش آن نیز نسبت به سال گذشته در همین ۶ماه نزدیک به ۲برابر شده که این آمار بیانگر یک حرکت مثبت در شرکت ملی مس است.
 ارزش سهام ما در بازار رشد خوبی نسبت به ابتدای سال گذشته داشته، به طوری که در بازار بورس، ارزش سهام ما بیش از ۳۸درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین از آنجایی که تولید نهایی ما‌اند و کاتد است، عیار ماده معدنی را از ۰.۶۴درصد به ۰.۶۳درصد رسانده‌ایم.
 این آمار مثبت به این معنی است که ما عیار مس و محتوایی را که از معدن بیرون می‌آوریم، کاهش می‌دهیم و به نوعی از معدن صیانت می‌کنیم.

 

شرکت مس چقدر به شناخت ظرفیت‌های جدید توجه می‌کند؟

سرمایه‌گذاری در شرکت مس به عنوان یک اولویت در دست اجراست، به این دلیل که در ۵سال آینده، تقاضای بازار جهانی افزایش ۲.۵میلیون تنی خواهد داشت. امیدواریم شرکت مس هم بتواند قسمتی از این تقاضای جهانی را تامین کند و ما بتوانیم شرایط را برای عرضه مس در بازارهای بین‌المللی بیشتر از گذشته فراهم کنیم. به همین منظور شناخت ظرفیت‌های جدید یکی از اولویت‌های شرکت مس است.

 

وضعیت اکتشاف در معادن مس چگونه است؟

ما سرمایه‌گذاری بدون خط قرمز را برای اکتشاف ظرفیت‌های جدید مس برنامه‌ریزی کرده‌ایم و خوشبختانه ذخایر به شدت افزایش یافته است.
بر اساس آمارها بیش از ۱۰.۵میلیارد دلار در سال در جهان در کار اکتشاف سرمایه‌گذاری می‌شود اما سرمایه‌گذاری ما محدود است.
 از طرفی ذخایر و اکتشافات ما به گونه‌ای است که توانسته‌ایم رتبه هشتم جهان را در ذخیره‌ها همچنان حفظ کنیم. برنامه‌ریزی می‌کنیم که در آینده نزدیک بتوانیم رتبه هفتم را برای جایگزینی در دستور کار قرار دهیم تا ذخایرمان افزایش یابد.

 

چقدر در اکتشاف به عمق توجه کرده‌اید و روش‌های ژئوفیزیک هوایی چه جایگاهی در اکتشاف دارند؟

در استان کرمان باید گفت با وجود معادن فعال استراتژیک، تاکنون درصد کمی از وسعت آن زیر اکتشافات سیستماتیک (نیمه‌تفصیلی و تفصیلی) قرار گرفته و عمده اکتشافات سال‌های گذشته هم سطحی بوده که خوب است در این حوزه بیشتر کار و تلاش کنیم تا اکتشاف در این منطقه از کشور افزایش یابد.
البته خوشبختانه معادن مس روباز سطحی را داریم که این مسئله مشکلی برای ما ایجاد نکرده و ما همچنان اکتشافات را انجام می‌دهیم.
در عمق معدن میدوک عیارهای بسیار بهتری نسبت به رو پیدا کرده‌ایم، در سونگون هم همین گونه است و ما همزمان اکتشاف عمقی را انجام می‌دهیم، به طوری که در ۲منطقه میدوک و سونگون، ذخایر بسیار خوبی را شاهد هستیم و امیدواریم با تکمیل اکتشافات بتوانیم همچنان به ذخایر مس کشور بیفزاییم.
همچنین در زمینه بهره از روش‌های پیشرفته باید گفت در اکتشافات ناحیه‌ای در مناطق مختلف کشور از تمام روش‌های نوین اکتشاف از جمله روش‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنیم.

 

چالش بزرگ معادن مس کشور چیست؟

مسائلی وجود دارد که البته نمی‌توان نام آن را چالش گذاشت بلکه بحث بر سر شرایط است. به اعتقاد من هر اندازه فضا را برای حل مسائل و مواردی از جمله عوارض، مالیات، شرایط و حقوق دولتی، فراهم و شرایط مناسب را ایجاد کنیم، بهتر است.
 اگر مس را که در ایجاد اشتغال، سرمایه‌گذاری و افزایش تولید ناخالص ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد، تشویق کنیم و مشوق‌هایی بگذاریم که از منابع مالی ارزان‌تر بتوانیم بهره ببریم می‌توانیم در راستای توسعه و سرمایه‌گذاری نقش بهتری داشته باشیم.
درباره عوارض ۲۵درصدی هم باید گفت با دکتر سرقینی مطرح کرده‌ایم که بنا به دلایل ویژه، این عوارض را برای مس کاهش دهند و قول داده شده که به زودی مس را از این فهرست خارج کنند.

عناوین برگزیده