تاریخ: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۲۸
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۶۱۰۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جهانگیری: مردم ایران از دوران سخت عبور کردند/ اقتصاد به‌سمت رونق می‌رود

می متالز - معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مردم ایران از دوران سخت عبور کرده‌اند، گفت: علی‌رغم اعمال تحریم‌های شدید آمریکا شرایط اقتصادی کشور به‌سمت ثبات و بهتر شدن حرکت می‌کند.
جهانگیری: مردم ایران از دوران سخت عبور کردند/ اقتصاد به‌سمت رونق می‌رود

به گزارش می متالز، اسحاق جهانگیری با حضور در مراسم روز جهانی استاندارد با اشاره به اینکه علی‌رغم اعمال تحریم‌های شدید آمریکا شرایط اقتصادی کشور به‌سمت ثبات و بهتر شدن حرکت می‌کند، اظهارداشت: این در حالی است که آمریکایی‌ها یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی علیه ایران آغاز کرده بودند.

وی افزود: شاخص‌های کلان اقتصادی نوید بهبود را می‌دهد و گزارشاتی که از تک تک بنگاه‌های اقتصادی وصول شده آن را تأیید می‌کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه البته شرایط سخت تحریم و بنگاه‌های مشکل‌دار وجود دارند، گفت: اما دشمنان فکر می‌کردند که با این حرکات، اقتصاد ایران را دچار فروپاشی کرده و آن به‌سمت متلاشی شدن پیش می‌رود، در حالی که مردم ایران از این دوران سخت عبور کرده و اقتصاد ایران به‌سمت ایجاد شغل، تولید و رونق پیش می‌رود.

جهانگیری با بیان اینکه رشد اقتصادی مثبت خواهد شد، تصریح کرد: نرخ تورم به‌سمت کنترل شدن حرکت می‌کند و بورس نیز از رشد مناسبی برخوردار است، ضمن اینکه شاخصه‌های اقتصادی رشد جهشی را نشان داده که در آینده نمودار خواهد شد. البته همه اینها به‌دلیل آن است که بخش خصوصی وطن‌دوست و متدین پای کشور ایستاده و سربازان خط مقدم فعالیت خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

جهانگیری با بیان اینکه "تصور من بر این است که می‌توانیم شرایط بهتری را ترسیم کنیم"، اضافه کرد: پیام ما به فعالان اقتصادی این است که هرچه محیط بین‌المللی حاکم بر اقتصاد کشور به‌سمت باثبات شدن پیش برود، می‌توانیم با تعامل کار خود را جلو ببریم.

وی گفت: منطقه خاورمیانه با مسائل جدی روبه‌رو است و امروز درگیر مسائلی شده که می‌تواند یک ذره غفلت در آنها به یک مسئله خطرناک منجر شود پس باید با تدبیر حرکت کرد.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز اینکه مسئولان سیاسی کشور کاملاً در این بخش نظارت داشته و کنترل‌های لازم را صورت می‌دهند تا هم در منطقه اتفاقی رخ ندهد و هم در سطح بین‌المللی فشار بر اقتصاد کشور کاهش یابد، خاطرنشان کرد: امیدواریم به نقطه مطلوب برسیم.

جهانگیری ادامه داد: گاهی تصور می‌شود که چون در دوران تحریم هستیم همه چیز به‌صورت طبیعی پیش می‌رود، در حالی که احساس وظیفه یک نکته مهم است و اگر دشمنان بخواهند برای ایران ایجاد محدودیت کنند، فعالان اقتصادی باید با تمام توان وارد میدان شده و به این تهدیدها توجهی نکنند به این معنا که باید دشمنان را از صحنه کنار گذاشت، نه اینکه از صحنه کنار رفت.

وی با بیان اینکه امروز مسائل منطقه ما بسیار حساس است که باید با گفت و گو و تعامل آن ها را حل کنیم، اظهارداشت: امروز منطقه حساس و مهم خلیج فارس و خاورمیانه با مسائل بسیار جدی روبرو شده است امروز جهان درگیر مسائلی است که اگر از آنها غفلت شود این مسائل می‌تواند به مسائل خیلی خطرناکی منجر شود.

جهانگیری اضافه کرد: بنابراین باید با تدبیر و دقت مسئولین سیاسی کشور این بخش را نظارت و کنترل کنند که هم در منطقه ما اتفاقی نیافتد و بتوانیم مسائل منطقه را با گفت و گو حل کنیم و هم در سطح بین‌المللی بتوانیم فشارهایی که بر اقتصاد کشور وارد شده آن ها را کم کرده و به نقطه مطلوب برسانیم.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به مسائل مربوط به استاندارد در کشور اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات تصور می‌شود که چون در دوران تحریم قرار گرفته‌ایم، برخی از سازمان‌هایی که به طور طبیعی وظیفه‌اشان مهم است و به نوعی احساس می‌شود ایجاد محدودیت می‌کنند به آنها نباید توجه کرد و بلکه باید آنها را از صحنه کنار گذاشت.

وی گفت: سازمان هایی مثل سازمان بهره وری و نهادهایی که کارشان این است که کالایی که تولید می شود از استاندارد لازم برخوردار باشد و باعث اطمینان و اعتماد داخل و خارج کشور شود این موضوع را می خواهند از چرخه حذف کنند که این یک وسوسه خطرناکی است.  

جهانگیری با بیان این که 20 سال پیش وزیر صنایع و معادن بودم گفت: شاید در آن زمان در بنگاهی می گفتیم واحد تحقیقات و توسعه و بازاریابی، ارتباط با شرکت های بین المللی و حضور در بازارهای بین المللی برای بنگاه خیلی مهم است بعضی ها می گفتند که الان این بازار بسته است و هرچه تولید کنیم به هرکس بفروشیم در داخل از ما خرید می کند.

وی با بیان این که در شرایط پس از انقلاب و جنگ توانستیم به صنایع و تولیدات در سطح بین المللی برسیم، تصریح کرد: امروز به شرایطی رسیده‌ایم که برخی از تولید کنندگان در سطح بین المللی فعالیت می‌کنند و بعضی ها برندشان جهانی شده که افتخاری برای کشور است. این شرایط به دلیل توجه و تلاش تولیدکنندگان به موضوع تحقیق و توسعه و همچنین ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فعالیت در بازارهای بین المللی حاصل شده است.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که می‌توانستیم به سمتی حرکت کنیم که بالغ بر 80 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشیم، ادامه داد: اگر چنین فضای بین المللی برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد نکرده بودند، تولید کنندگان ما  در خط صادرات بیشتر از تعدادی بودند که امروز محصولاتشان در بازارهای بین المللی صادر می شود.  

وی تاکید کرد: در همین شرایط تحریم، براساس آماری که وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرده بیش از 20 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی از گمرکات کشور انجام شده است. در واقع ما دیگر اقتصاد کوچکی که واحدهای تولیدی ما محصولاتی تولید کنند و در همین بازار داخلی بسته ای که ورود همه چیز را ممنوع کنیم بتوانند عرضه کنند نیست.

جهانگیری با اشاره به میزان واردات کشور گفت: طی شش ماه گذشته حدود 20 تا 21 میلیارد دلار واردات داشته‌ایم که شرایط متعادل در تراز تجاری کشور را نشان می دهد یعنی کشور به نقطه‌ای رسیده است که میزان صادرات و وارداتش به جز نفت تقریبا به نقطه تعادل رسیده است و ما به همان میزانی که در داخل به ارز نیاز داریم، صادرات انجام می‌دهیم.
 
وی با تاکید بر این که تحریم یک واقعیت است گفت: ممکن است برخی کالاها به سختی تامین شود و برای تامین آنها هزینه‌های اضافی صرف شود اما آن چه که امروز به عنوان معاون اول رئیس جمهوری و کسی که مسئول ستاد مقابله با تحریم هستم اعلام می‌کنم هیچ تولیدکننده‌ای نیست که نتواند نیازهای خودش را از بازارهای بین المللی تامین کند، البته این کار با دشواری‌های همراه است؛ اما شرایط فعلی حتما شرایطی زودگذر است و طولانی مدت نخواهد بود.

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: تولیدکنندگان و صنعتگران نباید اجازه دهند مسیر رو به رشدی که داشتیم آسیب ببیند و واحدهای که تولیداتشان در راستای رعایت استانداردهای بین المللی و توجه به مسائل محیط زیستی بوده است دچار وفقه و اشکال شوند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت