تاریخ: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۶
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۶۱۵۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دیدار روز نخست از دور سیزدهم مذاکرات چین و آمریکا انجام شد

امید به آتش‌ بس تجاری

می متالز - روز پنج‌شنبه مقامات تجاری آمریکا و چین نخستین روز مذاکرات تجاری خود را پس از وقفه‌ای دو ماهه بدون ‌نتیجه قطعی به پایان رساندند. به گزارش «رویترز»، در این مذاکرات که هفت ساعت به طول انجامید، استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا به همراه رابرت لایت‌هایزر، نماینده تجاری این کشور با لیو هی، معاون نخست‌وزیر چین در ساختمان نماینده تجاری آمریکا در حوالی کاخ‌سفید دیدار کردند.
امید به آتش‌ بس تجاری

به گزارش می متالز، پس از این مذاکرات رئیس‌جمهوری آمریکا در جمع خبرنگاران مدعی شد: «ما مذاکرات  بسیار خوبی با چینی‌ها داشتیم.» به گفته ترامپ، او برنامه دارد روز جمعه در کاخ‌سفید با نماینده تجاری ارشد چین ملاقات داشته باشد (در زمان تنظیم این گزارش، هنوز خبری از این نشست منتشر نشده است). مقامات کاخ‌سفید نیز در اظهارنظری مجزا گفته‌اند گفت‌وگوهای روز پنج‌شنبه بسیار خوب پیش رفته است، احتمالا بهتر از آنچه انتظار می‌رفت. با این حال لیو هی که با چهره‌ای خندان از ساختمان مذاکرات خارج می‌شد، بدون پاسخ به پرسش خبرنگاران صحنه را ترک کرد. قرار است آخرین دور مذاکرات تجاری دو کشور روز جمعه در واشنگتن برگزار شود.

براساس گمانه‌زنی‌ها، در این گفت‌وگوها مذاکره‌کنندگان دو کشور می‌توانند به‌رغم تنش‌های رو به افزایش، بر سر موضوعاتی نظیر نرخ‌های ارز و قوانین مربوط به حقوق کپی‌رایت، توافقات اولیه را به امضا برسانند. مایرون بریلیانت، رئیس بخش امور بین‌الملل اتاق بازرگانی آمریکا در جمع خبرنگاران درخصوص گفت‌وگوهای روز پنج‌شنبه گفته است مذاکره‌کنندگان در تلاش برای امضای توافقاتی بزرگ‌تر در زمینه‌هایی همچون فرآیندهای دسترسی به بازار، حقوق مالکیت کمتر جنجالی‌تر و سایر موضوعات هستند. این مقام آمریکایی در این رابطه می‌گوید: «من معتقدم مذاکره‌کنندگان دو کشور می‌توانند در این هفته به یک توافق ارزی برسند. من فکر می‌کنم این اتفاق می‌تواند باعث شود دولت آمریکا تصمیم خود را برای افزایش تعرفه‌ها در تاریخ ۱۵ اکتبر به تعویق بیندازد.»

پس از به دست گرفتن سکان هدایت دولت آمریکا به‌عنوان رئیس‌جمهور، دونالد ترامپ در تقاضا برای ایجاد تغییرات ساختاری در مدل‌های اقتصادی و تجاری چین، جنگ‌تجاری ویرانگری علیه این کشور به راه انداخت. با این حال چینی‌ها مدعی شده‌اند تمایلی ندارند در روش‌های مدیریت اقتصاد خود تغییری ایجاد کنند. در این رابطه روز پنج‌شنبه دونالد ترامپ در برابر این پرسش خبرنگاران که آیا توافق کوچک با چین را به امضا خواهد رساند یا خیر، بدون اینکه پاسخ دهد، رد شد. پیش از این رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی شده بود تمایلی به امضای توافق تجاری محدود با چین ندارد و خواهان توافقی است که اهداف گسترده‌تری را پوشش می‌دهد. تداوم‌ تنش‌های تجاری غول‌های اقتصادی دنیا در ماه‌های اخیر منجر به التهاب بازارهای مالی جهانی و نگرانی سرمایه‌گذاران از وقوع رکود اقتصادی شده بود. با این حال امیدواری‌ها پیرامون دست‌یابی به آتش‌بسی موقت در این گفت‌وگوها، روندی افزایشی برای شاخص‌های سهام رقم زد، جایی‌که شاخص «استاندارد‌اند پورز» رشد ۶۴/ ۰ درصدی و شاخص نزدک رشد ۶/ ۰ درصدی را تجربه کرد.

 

صداقت تام

اوایل این هفته زمانی که دولت ترامپ نام ۲۸ نهاد چینی را به بهانه نقض حقوق شهروندان این کشور در فهرست سیاه دولت ایالات‌متحده قرار داد، روابط دو طرف در آستانه مذاکرات رو به تلخی رفت. در اقدامی دیگر و به بهانه‌ای مشابه، دولت آمریکا همچنین محدودیت‌هایی را برای صدور ویزای مقامات چینی در نظر گرفت. در مقابل نیز دولت چین اعلام کرد در تلافی این اقدام، صدور ویزای برخی از شهروندان آمریکایی را محدود خواهد کرد. به‌رغم این تلافی‌ها اما رسانه‌های چینی از تمایل مقامات این کشور برای حل‌ اختلافات دو طرف از طریق گفت‌وگو گزارش کرده‌اند. در این رابطه خبرگزاری دولتی «شینهوآ» در گزارشی به نقل از لیو هی می‌نویسد: «طرف چینی حسن‌نیت خود را به‌طور کامل نشان داده است. برای ایجاد توازن در روابط تجاری، دسترسی به بازارها و حمایت از سرمایه‌گذاران، پکن می‌خواهد با واشنگتن همکاری کند.» در این رابطه روز پنج‌شنبه وزارت کشاورزی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد صادرکنندگان خصوصی این کشور محموله‌ای به حجم ۳۹۸ هزار تن از دانه‌های روغنی سویا را به چینی‌ها فروخته‌اند. به گفته آنها این وضعیت ناشی از تعجیل خرید مشتریان دانه‌های روغنی است که به دنبال معافیت‌های تعرفه‌ای که دولت چین برای نشان دادن حسن‌نیت خود در نظر گرفته است، صورت می‌گیرد.

عناوین برگزیده