تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۶۳۰۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناسان بازارسرمایه بررسی کردند:

حرکت به سمت سهام ارزنده در نیمه دوم سال/ اصلاح بازار طبیعی است

می متالز - کارشناسان بازار سرمایه مطرح کردند: بازار سرمایه هنوز ۷۰ درصد بازار رشد خود را پیدا نکرده و در آینده به سمت سهام ارزنده پیش می رود.
حرکت به سمت سهام ارزنده در نیمه دوم سال/ اصلاح بازار طبیعی است

به گزارش می متالز، مجتبی کباری، کارشناس بورس، امروز در برنامه زنده روی خط خبر شبکه خبر گفت: به طور معمول در شش ماه دوم سال، اوضاع فروش و سود شرکت ها در اقتصاد ما بهتر بوده است، براین اساس اگر انتظار سودآوری شرکت ها در نیمه نخست سال را مثبت بدانیم، در شش ماه دوم سال این انتظار بیشتر خواهد بود.  

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بازارهای مالی همیشه بعد از یک رشد با اصلاح آن مواجه هستیم و این اتفاق جزو ذات بازار بوده و نگران کننده نیست. 

این کارشناس بورس افزود: سال ۹۸، سال توسعه بازار آنلاین معاملات بازار سرمایه است و ۷۵ درصد معاملات امسال مربوط به معاملات افراد حقیقی و ۲۵ درصد معاملات مربوط به شرکت‌ها و افراد حقوقی است.

وی با بیان اینکه هنوز شرکت‌های بزرگ بورسی رشد نکرده‌اند، ‌گفت: ۷۰ درصد شرکت های حاضر (شرکت های بنیادی) در بازار سرمایه هنوز رشد خود را انجام نداده اند، بنابراین زمینه برای رشد بازار سرمایه وجود دارد.

کباری همچنین به افراد حقیقی تازه وارد به بورس توصیه کرد، ابتدا از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد بورس شوند تا میزان ریسک آنها کمتر شود.

به گفته وی، در چند روز اخیر در برخی از صنایع بورسی ۳۰ درصد افت قیمت سهام را شاهد بودیم، بنابراین تازه‌واردان بهتر است از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری وارد بازار شوند تا بعد از اینکه تجربه لازم را کسب کردند، به صورت مستقیم وارد خرید سهام شرکت‌ها شوند.

این کارشناس بورس همچنین به شرکت‌های سهامی توصیه کرد: کسب و کارهای خود را به بازار سرمایه وارد کنند که بتوانند تأمین نقدینگی انجام داده و به رشد اقتصادی و بازار سرمایه کمک کنند.

فرهنگسازی و آموزش الزامی برای رشد بازار

در این برنامه همچنین مهدی محمود رباطی، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران، گفت: برای تعمیق بازار سرمایه باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد و هوش مالی و فرهنگ سرمایه‌گذاری از دوران ابتدایی در کتاب‌های آموزشی گنجانده شود و دانشجویان با بورس آشنا شوند. همچنین برای گسترش بازار سرمایه نیازمندیم تا دولت بیشتر بنگاه ها را به سمت بازار سرمایه سوق دهد.

وی گفت: حضور در بورس یعنی تقویت اقتصاد مقاومتی است.

به گفته این کارشناس، ‌حضور مردم در بورس نباید کوتاه‌مدت باشد بلکه باید بدانند چگونه سرمایه‌گذاری کنند و سرمایه‌های آن ها به صورت میان‌مدت و بلندمدت در بازار حضور داشته باشد تا بازار سرمایه را توسعه دهد و نقدینگی از طریق این بازار به سمت تولید هدایت شود.

وی ادامه داد: بروز رفتار هیجانی به خصوص در سهامداران غیرحرفه ای و تازه وارد به ایجاد ریزش بازار در جند روز اخیر منجر شد؛ با این حال اما بازار در نیمه دوم سال به سمت بازار ارزنده پیش خواهد رفت و اصلاح کنونی بازار نیز موقتی است.  

رباطی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون کد حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه وجود دارد، به این معنی که حدود ۱۲ درصد مردم در بورس حضور دارند.

عناوین برگزیده