تاریخ: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۱
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۶۳۷۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران عنوان کرد

در شرایط جنگ اقتصادی، مدیران حق آزمون و خطا ندارند

می متالز - رییس کنفدراسیون صادرات ایران می گوید: وضع عوارض صادراتی بر روی کالاهای معدنی به عنوان یکی از تصمیمات خلق الساعه اخیر در حوزه صادرات، با مخالفت شدید اتاق و صادرکنندگان مواد معدنی روبرو شده است و نکته جالب اینجا است طراحان این بخشنامه به جای اینکه در جلسه رسمی و در حضور اصحاب رسانه با استدلال و منطق از تصمیم خود و وضع عوارض بر صادرات دفاع کنند، با طرح موضوعات غیرمرتبط خود را در جایگاه بانک مرکزی فرض کرده و موضوعاتی همچون عدم برگشت ارز به سامانه نیما را مطرح می‌کنند.
در شرایط جنگ اقتصادی، مدیران حق آزمون و خطا ندارند

به گزارش می متالز، محمد لاهوتی، رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با انتقاد از آنچه «تداوم اتخاذ سیاست های خلق الساعه و بدون پشتوانه کارشناسی» می خواند، گفت: تشکل‌های صادراتی هیچگونه مسئولیت دولتی ندارند بلکه به عنوان زیر مجموعه اتاق بازرگانی تنها در خصوص فعالیت‌ها و عملکرد خود به این ابرتشکل بخش خصوصی پاسخگو خواهند بود و گله‌مندی مسئولان دولتی و انتظارشان از تشکل‌ها در خصوص پاسخگویی به آنها وارد نیست.

او درباره سیاست‌ها و بخشنامه‌های جدید صادراتی از جمله وضع عوارض 25 درصدی بر صادرات سنگ آهن  گفت: متاسفانه همچنان شاهد هستیم که در این حوزه صادرات، تصمیمات خلق‌الساعه و بدون  پشتوانه کارشناسی اتخاذ می‌شود؛ آن هم در حالی که کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند ارز صادراتی است. از ابتدای سال جاری تا به امروز رئیس جمهور و وزرا بارها به این نکته اذعان داشتند که درآمد کشور از محل صاردات نفت بسیار کاهش داشته است؛ ضمن آنکه بانک مرکزی اعلام کرده که تمام ارز مورد نیاز واردات به غیر از کالاهای اساسی را از محل صادرات غیرنفتی تأمین کرده است؛ بنابراین، امروز درآمدهای صادراتی جزء لاینفک اقتصاد کشور است.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه «در شرایط کنونی، تصمیم گیری‌های خلق‌الساعه منطقی به نظر نمی‌رسد» ادامه داد: صادرکنندگان در یک سال گذشته مشکلاتی در حوزه صادرات داشتند که بخش زیادی از آن، با تعامل و همفکری با وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی حل شد؛ اما برخی مدیران وزارتخانه در شرایطی که هر یک دلار ارز صادراتی برای کشور ارزشمند است به دنبال اجرای سیاست‌های سلیقه‌ای هستند که از دیر باز مدنظر داشتند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: نمونه بارز این تصمیمات، اخذ عوارض صادرات بر روی کالاهای معدنی است که با مخالفت شدید اتاق و صادرکنندگان مواد معدنی روبرو شده است و نکته جالب اینجا است طراحان این بخشنامه به جای اینکه در جلسه رسمی و در حضور اصحاب رسانه با استدلال و منطق از تصمیم خود و وضع عوارض بر صادرات دفاع کنند، با طرح موضوعات غیرمرتبط  خود را در جایگاه بانک مرکزی فرض کرده و موضوعاتی همچون عدم برگشت ارز به سامانه نیما را مطرح می‌کنند.

لاهوتی با اشاره به جلسه صبحانه کاری اتاق ایران با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: چرا یک معاون وزیر به جای استدلال کارشناسی در حوزه وظایف خود و دفاع از عملکرد خود، با طرح موضوعات غیرمرتبط از عدم برگشت ارز به سامانه نیما ابراز نگرانی می‌کند؛ آن هم درست در شرایطی که چند روز قبل رئیس بانک مرکزی به عنوان عالی‌ترین مقام بخش پولی و ارزی کشور از روند بازگشت ارز به چرخه اقتصادی  ابراز رضایت کرده است.

او افزود: بر فرض اینکه صادرکننده‌ای ارز خود را به سامانه ارائه نکرده است این موضوع چه ربطی به وضع عوارض صادراتی دارد؟آیا باید جلوی صادرات کشور را گرفت و با وضع قوانین محدودکننده بر روی کالایی که چند برابر مازاد بر نیاز داخل تولید می‌شود صادرات را محدود کرد؟ یا اینکه با متخلفان با استفاده از ابزارهای لازم و قانونی که قانون‌گذار پیش بینی کرده، برخورد کرد که آن هم در صلاحیت و اختیارات بانک مرکزی است و نه  وزارت صمت.

لاهوتی گفت: در شرایط فعلی مدیران ما حق آزمون و خطا ندارند، ما در جنگ اقتصادی هستیم و یک تصمیم اشتباه باعث لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره اقتصادی کشور خواهد شد.

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران تاکید کرد: خواسته بخش خصوصی چیزی جز اجرای قانون ماده ۲ و ۳ بهبود محیط کسب و کار نیست و زمان تصمیمات سلیقه‌ای و یک شبه گذشته است و همانطور که طبق دستورالعمل و تاکید دوباره معاون اول رییس جمهور و تاکید وزیر صمت تمام تصمیمات باید با مشورت بخش خصوصی اتخاذ شود و تنها راه برون‌رفت از شرایط ویژه امروزی کشور تعامل و درک متقابل خواهد بود.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد