تاریخ: ۰۳ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۴۰
بازدید: ۴۹۵
کد خبر: ۶۳۹۵۱
سرویس خبر : انرژی
در زمینه ظرفیت تولید انرژی خورشیدی،

ایران یک سر و گردن بالاتر از جهان است

می متالز - آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانه‌ها، ساختمان‌ها و صنعت، تا پنج سال دیگر ۵۰ درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به این‌که ضریب بار تولیدی این نیروگاه‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش‌تر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد.
ایران یک سر و گردن بالاتر از جهان است

به گزارش می متالز، مجموع ظرفیت تولید نیرو از منابع تجدیدپذیر در مقایسه با ۲.۵ تراوات در سال گذشته، به میزان ۱.۲ تراوات تا سال ۲۰۲۴ رشد خواهد کرد که معادل مجموع ظرفیت نیروی نصب شده در آمریکاست.

طبق گزارش سالانه IEA  از انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی، فوتوولتائیک خورشیدی حدود ۶۰ درصد و نیروی بادی در خشکی ۲۵ درصد از این رشد را تشکیل خواهد داد. سهم تجدیدپذیرها در تولید نیرو از ۲۶ درصد فعلی به ۳۰ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد خواهد کرد.

وضعیت تجدیدپذیرها در ایران

دستور جدید وزیر نیرو از افزایش ۳۰ درصدی تعرفه‌های خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها حکایت دارد؛ این امر باعث می‌شود بخش خصوصی رغبت بیش‌تری برای سرمایه‌گذاری در این حوزه و توسعه ظرفیت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی پیدا کند. به طور کلی ظرفیت فعلی نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر حدود ۸۴۱ مگاوات است و براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، این رقم تا پایان امسال چهار رقمی شده و از مرز ۱۰۰۰ مگاوات عبور خواهد کرد.

براساس پتانسیل‌سنجی صورت گرفته از سوی سازمان ساتبا، بیش از ۶۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در کشور شناسایی شده است که حدود ۳۰ هزار مگاوات از این رقم صرفه اقتصادی راه‌اندازی خواهد شد.

طبق مطالعات صورت گرفته بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات نیز ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد. در برخی از ساعات تابستان امسال میزان تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به بیش از ۵۰۰ مگاوات رسیده بود که با توجه به ظرفیت ۸۴۱ مگاواتی کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور، رقم تولیدی این واحدها در اوج مصرف تابستان امسال بسیار قابل توجه است.

عناوین برگزیده