تاریخ: ۰۳ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۴۲
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۶۴۰۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در نشست هم اندیشی پیش نویس نقشه راه معدن و صنایع معدنی تاکید شد :

همگرایی دستگاه های حاکمیتی ضرورت اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی

می متالز - روسای تشکل ها و مدیران ارشد شرکت های معدنی و صنایع معدنی،‌ بر همگرایی دولت،‌ حاکمیت و بخش خصوصی برای اجرا شدن نقشه راه دولت دوازدهم در معدن و صنایع معدنی تاکید کردند.
همگرایی دستگاه های حاکمیتی ضرورت اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی

به گزارش می متالز، در جلسه نقد و نظر درباره پیش نویس نقشه راه دولت دوازدهم در بخش معدن و صنایع معدنی،‌ روسای تشکل های معدنی همچون خانه معدن، انجمن سنگ آهن، انجمن فولاد،‌ صنایع سرب و روی، انجمن مس، انجمن سنگ، اتحادیه حفاران و ... در کنار مسوولانی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و ... به بحث و ارایه نقد و نظر درباره این پیش نویس پرداختند.

بخشی از نظرات مدیران شرکت های خصوصی و تشکل ها،‌ حضور بیشتر در تصمیم گیری ها و ایجاد شرایط صحیح رقابت اختصاص داشت. همچنین به سبب اینکه مجموعه تصمیمات این بخش تنها به ایمیدرو و وزارت صنعت معدن و تجارت مرتبط نیست،‌ بر همکاری سایر دستگاه های اجرایی، قانونی و قضایی تاکید شد.

 

همه گیر شدن تصمیمات

مصطفی موذن زاده نخستین رییس هیات عامل ایمیدرو و مشاور معاون اول رییس جمهوری در این نشست گفت: باید تعاریف جدیدی را طبق مقتضیات روز برای ایمیدرو و سازمان زمین شناسی داشته باشیم تا بتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

وی کمبود بودجه و بلاتکلیفی سازمان زمین شناسی را عواملی دانست که سبب کندی در فعالیت های اکتشافی می شود. موذن زاده تاکید کرد: همه گیر شدن تصمیمات بخش معدن و صنایع معدنی در تمامی دستگاه ها را لازمه پیشرفت این حوزه است. به این دلیل که نقشه راه تنها با اراده وزارت صنعت معدن و تجارت یا ایمیدرو به نتیجه لازم نمی رسد.

 

تمرکز در تصمیم گیری

محمد حسن عرفانیان بنیانگذار شرکت فولاد مبارکه از پیشکسوتان صنعت فولاد گفت: زمانی در این سیستم بروکراتیک توانستیم طرحی همچون فولاد مبارکه را احداث کنیم که هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد شد. وی تاکید کرد: باید مشخص شود تصمیمات کجا گرفته می شود و تابع چه فرایندی است.

عرفانیان تصریح کرد: فولاد مبارکه بر اساس قوانین کشور ساخته نشد بلکه بر اساس استثنائات کشور ساخته شد و اکنون نیز ایمیدرو برای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، راهکاری مشابه ارایه دهد.

رضا اشرف سمنانی رییس اتحادیه حفاران، تمرکز بر اولویت ها، توجه به بخش خصوصی،‌ توسعه اکتشاف،‌ ارایه زیرساخت ها را از عناصر اصلی نقشه راه عنوان کرد.

وی افزود: بهبود فضای کسب و ملاحظات مربوط به اخذ حق انتفاع از معادن از دیگر موضوعات اصلی توسعه بخش معدن است.

ابوالقاسم شفیعی رییس انجمن سنگ ایران نیز گفت: صنعت سنگ ایران با 2600 کارخانه و 1600معدن، توان صدور 2 میلیارد دلاری تولیدات را دارد از همین رو باید جایگاهی در نقشه راه داشته باشد.

بهرام شکوری رییس انجمن مس ایران گفت: در این نقشه راه،‌ باید سهم معادن کوچک و متوسط را مشخص کنیم و بتوانیم نهضت فراوری مواد معدنی را آغاز کنیم. به گفته وی، عمده مشکلات این نوع معادن، مربوط به فرآوری است. وی کوچک کردن مقیاس تولید را روشی برای اجرایی شدن پروژه های بزرگ عنوان کرد و گفت: چین اقدامی را در معدن روی مهدی آباد پیاده کرده ایم.

 

معدن اولویت دولت

محمد رضا بهرامن رییس خانه معدن از اینکه بخش معدن در اولویت کارهای دولت قرار گرفته ابراز خرسندی کرد و گفت: در جلسه اخیری که با وزارت کشور داشتیم مسوولان این وزارتخانه اعلام کردند که خود را در کنار بخش معدن می بینند و چنین دیدگاهی نتیجه فرهنگ سازی برای نشان دادن توان توسعه ای بخش معدن بوده است.

از سوی دیگر مهرداد اکبریان رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن اظهار داشت: تاکنون بررسی مبنی بر میزان بهره وری معادن کوچک و متوسط نسبت به معادن بزرگ انجام نشده در صورتی که ما آماده هستیم چند طرح در بخش های اکتشاف، استخراج و فرآوری را به طور همزمان آغاز کنیم تا مشخص شود میزان بهره وری در معادن کوچک و متوسط چگونه است.

وی تاکید کرد: هر مجموعه ای که در پروژه ها بتواند پروژه ای با سه شاخص کار بهتر، سریعتر و ارزان تر ارایه دهد شایسته تر است و باید چنین موضوعی را در پروژه ها مد نظر قرار دارد تا رانتی نصیب عده ای خاص نشود و رقابت سالم شکل گیرد.

سجاد قرقی عضو هیات رییسه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران نیز اظهار داشت: هر بخشی از نقشه راه متولی تخصصی خود را داشته باشد تا بتوان پایش این برنامه را به صورت تخصصی انجام داد.

نوربخش عسکری معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه نزدیک به 99درصد معادن مربوط به بخش خصوصی است گفت: انتظارات از دولت باید بر اساس داشته ها باشد در صورتی که دولت معادن چندانی در اختیار ندارد.

قدیر قیافه عضو هیات رییسه انجمن سنگ آهن اظهار داشت: اینکه ظرفیت های صنعت سنگ پایین است به نبود استراتژی از سوی دولت بر می گردد. وی افزود: در وزارت صنعت معدن و تجارت، سه معاونت کار معدنی انجامی می دهند در صورتی که جای قائم مقام معدن در این ساختار خالی است.

 

اکتشاف در قالب کنسرسیوم

ناصر تقی زاده مدیر عامل شرکت گل گهر نیز بر توسعه فعالیت های اکتشافی تاکید کرد و گفت: شرکت ها با کمک انجمن های تخصصی کنسرسیومی برای برنامه های اکتشافی تشکیل تا بتوانند اکتشافات عنصر اصلی پایه معدنی آهن و مس را دهند.

محمد ابکا مدیر عامل شرکت فولاد تکنیک و مشاور طرح جامع فولاد اظهار داشت: باید در شرایط کنونی وظیفه جدیدی برای ایمیدرو تعریف و مشخص کرد که برنامه ها با حکم حکومتی اجرا می شوند یا با استفاده از قوانین.

یوسف مرادلو رییس انجمن صنایع سرب و روی نیز خواستار مشارکت گرفتن از بخش خصوصی برای تصمیم گیری ها و تدوین برنامه های کلان شد. وی افزود: مدل ایجاد ستاد برای صنایع مختلف از جمله فولاد، آلومینیوم و روی که پیشتر جاری بود نیز مجددا فعال شود.

 

مدل های جلب همکاری بخش خصوصی

مهدی کرباسیان نیز در این بحث و نقد و نظر گفت: خوشبختانه وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید بسیاری بر راه اندازی مدل های جلب نظر تشکل ها دارد که این موارد در قالب مدل ارایه خواهد شد.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت خبر داد که طبق برنامه های دکتر شریعتمداری استفاده بیشتری از تشکل های تخصصی در تصمیم گیری ها خواهد شد. وی افزود: برای این منظور باید تشکل ها برنامه های خود را ارایه دهند.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد:‌ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توانمندی بخش معدن، باید در سایر دستگاه ها نیز برای توسعه این بخش همگرایی ایجاد شود. وی در عین حال تعامل با دنیا و کشورهای مختلف را یکی از عوامل توسعه بخش معدن دانست.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت