به گزارش می متالز، رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه استاندارد در پاسخ به این پرسش که سازمان ملی استاندارد چه استاندارد هایی را مشمول اجرای اجباری می کند، بیان کرد: سازمان براساس نیاز جامعه و صنایع به تدوین استانداردهای ملی مربوطه مبادرت می ورزد و براین اساس در دستورالعمل های مربوط، ضرورت اجرای اجباری استاندارد در شورای عالی استاندارد مطرح و در صورت موافقت مصوب می گردد.
زهره سالاروند در پاسخ به این پرسش که برنامه های سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از رهاسازی پسامدهای صنعتی و حفظ محیط زیست چیست، بیان کرد: قانون مدیریت پسماندهای صنعتی چند سال گذشته به تصویب مجلس محترم رسید.
وی افزود: برای این منظور، کمیته راهبردی ملی مدیریت پسماند با مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و سازمان ملی استاندارد ایران نیز یکی از اعضای آن بود. براساس این قوانین سازمان موضوع تدوین استانداردهای ملی مرتبط با پسماندهای صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته سالاروند، استاندارد های ملی پسماند در حوزه های مختلف صنعت تدوین شده است و به عنوان نمونه، استاندارد ملی برخی محصولات پلاستیکی که از مواد پلاستیکی بازیافت تهیه و تولید می شوند، را تدوین کرده است.
رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه استاندارد تصریح کرد: درخصوص تدوین استاندارد ملی برای بسته بندی ها از مواد تجزیه پذیر در طبیعت نیز اقداماتی انجام شده است.
سالاروند اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد در جهت تدوین استانداردها برای پسماند اقدامات لازم را در دستور کار خود دارد و در صورتی که از نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمان محیط زیست اجرای اجباری این استانداردها ضرورت داشته باشد و نیاز خود را به سازمان اعلام کنند، بعد از بررسی های لازم و با تهیه گزارشات کارشناسی موضوع به شورای عالی استاندارد اعلام می شود و درصورت تصویب، محصولات مربوط مشمول اجرای اجباری استاندارد خواهند شد.