تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۲
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۶۵۱۸۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نیمی از معادن کشور غیرفعال هستند

می متالز - رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی گفت: در کشورمان بیش از ۱۱ هزار تن معدن داریم که بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ معدن غیرفعال است.
نیمی از معادن کشور غیرفعال هستند

به گزارش می متالز، بهرام شکوری رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی در مورد احیای معادن غیر فعال، گفت: سهم عمده‌ای از معادن کشور را  معدن های کوچک و متوسط‌ تشکیل می‌دهند که سهم آنها در کل ۹۸.۳ درصد است.

او بیان کرد: معادن کوچک و متوسط ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید را تشکیل داده اند. در کشورمان بیش از ۱۱ هزار معدن داریم که بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ معدن غیرفعال است.

رییس انجمن مس ایران با اشاره به اینکه بیش از نیمی از معادن کشور تعطیل هستند، گفت: تعطیلی معادن به دلیل بسیاری از جمله نبود نقدینگی،‌ بالا رفتن قیمت ماشین آلات و تجهیزات، بالا رفتن نرخ ارز، پایین بودن عیار و ذخیره و نبود بازار فروش است که با حل این مشکلات می‌ توان معادن کوچک را راه‌اندازی  و اشتغال بیشتری را در کشور سامان داد.

شکوری تشریح کرد: راه اندازه معادن در دولت جزو اولویت‌های اقتصاد مقاومتی مطرح شده است. به تازگی در وزارت صمت کارگروهی  تشکیل شده است هم  ایمیدرو و شرکت‌های تولیدی و معدنی متولی این امر شده اند و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی و خانه معدن ایران هم در آن حضور دارند و به دنبال راه اندازه این معادن کوچک و متوسط‌ هستند.

رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی افزود: متاسفانه در سیاست‌ گذاری‌هایی که بدون مشورت بخش خصوصی صورت می‌گیرد، هر روز شاهد این هستیم که معدن‌های زیادی را در حوزه کوچک و متوسط‌  از دست می‌دهیم.

او تشریح کرد: به نظر می‌رسد دولت همانطور که برای راه‌اندازی این معادن کمک می‌کند، نباید با صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه این بخش معدنی را متاثر کند و به تعطیلی بکشاند. به تازگی تعرفه‌های مواد و محصولات معدنی که بدون کارشناسی وضع شده است مصداق این سیاست‌گذاری‌های بدون کارشناسی دولت است که در آینده‌ای نزدیک تعطیلی اکثر معادنی که راه انداخته شده و اکنون فعال هستند را شاهد خواهیم بود.

او در پاسخ به این سوال که چقدر ظرفیت معادن برای رونق اقتصادی داریم؟ گفت: با همین شیوه‌ای که حرکت می‌کنیم، می‌توانیم ۶۰ درصد از درآمدهای نفتی را برای رونق اقتصادی پوشش دهیم، اما با توجه به پتانسیل بالایی که معدن و صنایع معدنی دارد می‌تواند چند برابر درآمدهای نفتی کشور را سامان دهد.

شکوری افزود: برای مثال زیر یک درصد از ذخایر معدنی را استخراج می‌کنیم و به تبعش کارهای فناوری انجام می‌دهیم، این عدد در جهان بالای ۵ درصد است.

رییس انجمن مس ایران ادامه داد: پیش بینی ما این است که در سال ۱۴۰۴،‌ حدود ۷۰۰ میلیون تن ماده معدنی با سهم زیر یک درصد تولید شود در صورتی که اگر ۵ درصد از ذخایر استخراج شود این عدد باید ۵ برابر شود، در نتیجه ۳.۵ میلیارد تن ذخایر معادنمان را استخراج می کنیم و اگر بتوانیم زنجیره ارزش افزوده را برای آنها تنظیم کنیم, چند برابر از درآمدهای نفتی را بخش معدن و صنایع معدنی تامین خواهد کرد.

عناوین برگزیده