به گزارش می متالز، کمال حسینی، با بیان اینکه مجموع صادرات کالا از گمرکات استان کردستان در شش ماه نخست امسال یکمیلیون و 63 هزار و 833 تن بوده است، اظهار داشت: میزان صادرات کالا از لحاظ وزنی در نیمه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد 15 درصدی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حجم صادرات استان کردستان مربوط به اقلیم کردستان عراق است، افزود: در این مدت مجموع کل صادرات از لحاظ ارزش دلاری برابر با 625 میلیون و 161 هزار و 229 دلار بوده که این مقدار نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5 درصد افزایش یافته است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با ذکر اینکه میزان وزنی صادرات انجامشده از بازارچه سیرانبند بانه و گمرک باشماق و سنندج در نیمه نخست امسال 561 هزار و 464 تن بوده, تصریح کرد: این میزان صادرات از نظر وزنی 16 درصد و از لحاظ ارزش دلاری 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی بیان کرد: میزان صادرات از سایر گمرکات در مدت شش ماهه نخست امسال برابر 502 هزار و 369 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد 14 درصدی برخوردار بوده است.
حسینی با اشاره به اینکه مجموع کل مبادلات ترانزیت و واردات استان در نیمه نخست سالجاری برابر یکمیلیون و 874 هزار و 806 تن بود, تصریح کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی 9 درصد و از نظر ارزش دلاری نیز 13 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر واردات به استان از کشور چین و امارات است، خاطرنشان کرد: ارزش دلاری ترانزیت انجامشده در نیمه نخست امسال 2 میلیارد و 50 میلیون 914 هزار و 288 دلار بوده که این مقدار از نظر دلاری 18 درصد و از لحاظ وزنی 29 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
رئیس اتاق بازرگانی, صنایع, معادن و کشاورزی سنندج در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای اتاق بازرگانی جهت پیشرفت و توسعه صادرات استان کردستان اشاره کرد و افزود: برطرف کردن بسیاری از مشکلات تنها توسط اتاق بازرگانی عملی نمیشود چراکه اتاق یک دستگاه اجرایی نبوده بلکه یک دستگاه مشاورهای است.
وی با بیان اینکه همواره رفع موانع صادرات و واردات به استان را پیگیری میکنیم, عنوان کرد: مشکلات موجود در این حوزه را در کارگروههای مختلف مطرح کرده و از طریق دولت پیگیری میکنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: اتاق بازرگانی یکی از دستگاههای متولی در حوزه صادرات است و کارت بازرگانی بهعنوان یکی از اصلیترین مجوزها که برای واردات و صادرات مورد نیاز است، توسط اتاق بازرگانی صادر میشود.
حسینی با بیان اینکه تاکنون 4 هزار کارت بازرگانی در استان کردستان صادرشده که از این تعداد 520 کارت بازرگانی فعال وجود دارد, یادآور شد: انجام امور تجارت مستلزم داشتن کارت بازرگانی توسط صادرکنندگان و واردکنندگان است.