تاریخ: ۰۱ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۱۳
بازدید: ۴۲۵
کد خبر: ۷۴۸۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نتیجه مجمع "نوری" مشخص شد/ خروج "فارس" و افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی

می متالز - مجمع عادی بطور فوق العاده پتروشیمی نوری برگزار و طی آن با انتخاب اعضای هیات مدیره، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از ترکیب هیات مدیره خارج شد.
نتیجه مجمع "نوری" مشخص شد/ خروج "فارس" و افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی

به گزارش می متالز، مجمع عادی بطور فوق العاده پتروشیمی نوری صبح روز گذشته با دستور جلسه انتخاب اعضای هیات‌ مدیره با حضور ۸۴.۳ درصدی سهامداران در محل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس برگزار شد.

در این مجمع به اتفاق آرا شرکت های تاپیکو، پتروشیمی هنگام، پتروشیمی کارون، کود شیمیایی اوره هرمز و گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان به مدت ۲ سال به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب شدند که در این میان از اعضای هیات مدیره قبلی فقط تاپیکو ابقا شد و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی مبین و مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی از ترکیب آن خارج شدند.

اصول حاکمیت شرکتی

همچنین مرتضی رحیمیان رئیس مجمع با اعلام قوانین جدید بورس بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی گفت: مقرر شده بود اصول حاکمیت شرکتی از اول دی رعایت شود و نحوه و تعداد اعضای هیات مدیره بر اساس دستورالعمل انتخاب شوند اما زیر ساخت های نحوه اجرای آن هنوز آماده نشده است .

براساس اصول حاکمیت شرکتی با رعایت سهامداری اقلیت بر مبنای شناوری سهام، تعداد اعضای مستقل هیات مدیره توسط سازمان بورس تعیین می شود و این اعضا باید مستقل بوده و تحت شروطی تعیین شوند . افرادی که در نظر دارند به عنوان عضو مستقل هیات مدیره انتخاب شوند در صورت برخورداری از شرایط باید ۱۵ روز قبل از انتخابات درخواست را به کمیته انتصابات شرکت اعلام کنند تا نتیجه بررسی ها ۵ روز قبل از مجمع به سازمان اعلام شود. 

نکات مهم مالی پتروشیمی نوری

  • پتروشیمی نوری با ظرفیت اسمی 4458 هزار تن در سال در رده اول صنعت تولید مواد آروماتیک قرار داشته و سه پتروشیمی بوعلی سینا، بندر امام و اصفهان به ترتیب در رده های بعدی این صنعت قرار دارند. "نوری" سهم 21 درصدی از فروش کل مجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را دراختیار دارد.
  • محصول پارازایلین مهمترین و با ارزش ترین محصول مجتمع های آروماتیکی است و مبنای مقایسه و تعیین جایگاه آنها درصنعت، میزان تولید این محصول است که پتروشیمی نوری با ظرفیت تولید 750 هزار تن در سال پارازایلین، یکی از بزرگترین مجتمع های تولید مواد آروماتیک در جهان است.
  • کل فروش شرکت در نیمه نخست سال جاری بالغ بر 9.9 هزار میلیارد تومان بوده که مهمترین دلیل افزایش آن نسبت به مدت مشابه سال قبل ناشی از افزایش نرخ فروش و ارز بوده است. فروش های صادراتی نیز بالغ بر 4.3 هزار میلیارد تومان بوده که با توجه به نیازهای بازار جهانی و از طریق شرکت کارگزار به فروش می رسد.
  • از مهمترین پروژه ها می توان به واحد تفکیک برش سبک اشاره کرد که در سودآوری و تکمیل زنجیره ارزش و رسیدن به محصولات با ارزش افزوده بالاتر در مجموعه فرایند تولید موثر واقع خواهد شد. همچنین پروژه شیرین سازی محصول برش سنگین که با توجه به چالش پیش رو در سال 2020 و با توجه به محدودیت های زیست محیطی جهت کنترل میزان ترکیبات سولفور در سوخت کشتی ها شروع شده و در مرحله مهندسی تفضیلی و انتخاب پیمانکار است.  تمامی این موارد در برون رفت مجموعه سازمان با تاثیر بسزایی در تداوم تولید و ارزش افزایی شرکت موثر واقع می شود.
  • در راستای توسعه شبکه بازارهای جدید، شرکت تجارت صنعت به عنوان بازوی بازرگانی و فروش محصولات هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس اقدام به تأسیس دفاتر برون مرزی با هدف گسترش مراودات تجاری کرده که این مهم آغازی است برای دسترسی به بازارهای جدید که قطعاً نقطه عطفی در مجموعه از منظر تولید و نیز بازارهای جهانی خواهد بود. از طرفی دیگر با تأسیس واحد لجستیک به رغم شرایط فروش بصورت FOB، ارسال محصول بصورت ترم  CFR برای حضور در  بازارهای دوردست از منظر بعد مسافت و موقعیت جغرافیایی شروع دیگری خواهد بود.
  • موضوع افزایش سرمایه از محل سود انباشته در دستور کار مدیریت شرکت قرار گرفته و در نظر دارد سرمایۀ را از 300 به 900 میلیارد تومان(معادل 200 درصد) از محل سود انباشته افزایش دهد.در خصوص واحد تولید پارازایلین به علت سپری شدن عمر مفید جاذب های برج جذب این مجتمع و آسیب دیدگی سینی ها، ظرفیت تولید این محصول کمتر از 70 درصد بوده است که با توجه به مشکلات و ارزش افزوده در خور توجه حاصل از تولید آن، شرکت در دو فاز نسبت به رفع مشکلات فنی موجود در مجتمع اقدام کرد.در فاز اول سال 96 با تعویض کاتالیست های واحد ریفرمینگ پتروشیمی نوری، مشکل تولید مخلوط زایلین ها (خوراک واحد پارازایلین) تا حدّ زیادی مرتفع شد.در فاز دوم جاذب های برج جذب پارازایلین که از نوع غربال مولکولی هستند به همراه سینی های این برج بزرگ، تعویض شدند. برای این کار مجموعا طی سه سال گذشته بیش از 62 میلیون یورو هزینه شد.با فراهم شدن کلیه موارد، مقرر شد از ۱۰ آبان ۹۷  واحد تولید پارازایلین به مدت 130 روز از سرویس خارج و پروژه مهم ارتقاء برج های جذب پارازایلین انجام شود. این پروژه مهم اسفند سال 97 به بهره برداری رسید و باعث رشد سودآوری ناشی از افزایش تولید محصول پارازایلین به میزان 35 درصد نسبت به دوره مشابه قبل شد.محاسبات اقتصادی نشان می دهد با وجود عدم نفع حاصل از توقف واحد پارازایلین، کلیه هزینه ها در کمتر از یک سال برگشت خواهد شد.
  • عمده سود حاصل از فروش ها مربوط به فروش محصولات نظیر برش سنگین، پارازایلین و ارتوزایلن، رافینیت و بنزن است. محصولات زیان ده شامل ترکیبات سبک، آروماتیک های سنگین، گاز مایع و پنتان پلاس بوده و قیمت گذاری آن توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی صورت می گیرد و بازار صادراتی نیز جهت محصول برش سبک وجود ندارد. در ضمن محصول برش سبک با توجه به اینکه جزو محصولات زیان ده است اما بنا به طراحی شرکت های پتروشیمی در منطقه عسلویه و نیاز پتروشیمی جم به عنوان خوراک به این محصول، ناگزیر به تولید آن است. با انجام موفقیت آمیز پروژه تخلیه برج های جذب در اسفند سال 97، تولید پارازایلین در شش ماهه اول سال 98 به میزان 29 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته و همین مهم باعث افزایش مبلغ فروش و سودآوری شده است.
  • بخش عمده خوراک مجتمع، میعانات گازی استحصال شده از فازهای گازی پارس جنوبی و پالایشگاه گاز پارسیان است که برمبنای نرخ 95 درصد متوسط قیمت فوب میعانات گازی در ماه و نرخ 95 درصد متوسط قیمت فوب میعانات گازی در ماه به علاوه 5 دلار برای میعانات گازی پارسیان با توجه به مرغوبیت آن توسط شرکت ملی نفت قیمت گذاری می شود.
منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده