به گزارش می متالز، این ارز مدت زیادی بالای نقطه مقاومتی یادشده باقی نماند و به سرعت میزان فروشها بیشتر شد. ساعت ۳ بعدازظهر ارزش هر دلار در بازار به ۱۳ هزار و ۱۵۰ تومان میرسید که هر چند افت ۱۱۰ تومانی را نسبت به سقف قیمت روزانه نشان میداد، ۵۰ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود.
به گفته فعالان، در روزهای اخیر رفتار بازار ارز عمدتا رفت و برگشتی شده است و ابهام زیادی در میان معاملهگران در مورد روند آینده قیمت دلار وجود دارد. کمتر کسی این روزها با اطمینان از افزایش یا کاهش قیمت دلار در بازار صحبت میکند و به دلیل آنکه تصویر مشخصی از آینده بازار ندارند، سعی میکنند با احتیاط اقدام به خرید و فروش ارز کنند. اینکه چرا ابهام در مورد آینده دلار در میان معاملهگران وجود دارد، دقیقا مشخص نیست، ولی برخی از فعالان به وجود عوامل متضاد افزایشی و کاهشی پیش رو اشاره میکنند و در کنار آن تغییرات قیمتی پیاپی، اطمینان نسبت به یک سطح قیمتی را کاهش داده است. در واقع کمتر کسی این روزها در بازار میگوید، دلار در کانال ۱۳ هزار تومانی باقی میماند یا از آن پایین تر میرود؛ ولی مساله مهمتر این است که افراد زیادی نیز باور دارند، قیمت دلار در کانال فعلی پایدار نیست.
البته نشانههایی در بازار مبنی بر تلاش بازارساز برای به ثبات رساندن قیمتها مشاهده میشود. بهعنوان مثال، در روزهای اخیر، قیمت به ندرت توان ریزش به زیر مرز ۱۳ هزار تومانی را از خود نشان داده است و هم زمان شرایط عبور این ارز برای شکست سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز در معاملات وجود نداشته است. البته بازارساز در صرافیهای بانکی همچنان کانال ۱۳ هزار تومانی را نپذیرفته است و آخرین قیمت فروش بر تابلوی آنها ۱۲ هزار و ۹۸۰ تومان بوده است. برخی معاملهگران با اشاره به این موضوع باور دارند، بازارساز به دنبال آن است پس از آنکه تقاضا کمی فروکش کرد، با فروش ارز از قیمتهای بالاتر، از یک سو دلار را به کانال ۱۲ هزار تومانی بازگرداند و از سوی دیگر، نوسان گیران را دچار ضرر کند، امری که موجب میشود، در آینده قدرت سفتهبازان برای مداخله در بازار ارز پایین تر بیاید. در مقابل این دیدگاه، مسلما افزایشیهای بازار قرار دارند که معتقدند، دلار دو ریسک مهم را پیش روی خود قرار دارد. اول، احتمال رفتن ایران به لیست سیاه FATF در بهمن ماه و دیگری تقاضایی که معمولا در نزدیکی آغاز تعطیلات چینی به بازار وارد میشود. برای اینکه تناقض دیدگاههای معاملهگران آشکارتر شود، باید اشاره کنیم که عدهای از فعالان نیز با دیدگاه یاد شده موافق نیستند. آنها اعتقاد دارند، FATF چندان تاثیر روانی خاصی بر بازار ما ندارد و نمیتواند انتظارات سرمایهگذاران را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، به باور آنها آنچه در آذرماه قیمت دلار را نوسانی کرد، ورود تقاضای احتیاطی به بازار بود. از نظر آنها بازارساز توانایی پاسخگویی به تقاضای واقعی را دارد و تقاضای چینی نیز نخواهد توانست قیمتها را دچار تغییرات معناداری کند. در هر صورت آنچه مسلم است ابهام در میان معاملهگران وجود دارد و بخشی از آن نیز ناشی از همین تناقض دیدگاه هاست.
در روزی که قیمت دلار افزایشی شد، سکه تمام بهار آزادی از مسیر کاهشی خارج شد و با ۴۰ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان رسید. سکه در دومین روز دی ماه ۴۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رسانده بود. پس از ساعت ۴ بعدازظهر دیروز فروشها در بازار ادامه یافته بود و برخی فعالان عنوان میکردند که هم سکه و هم دلار به سطوح قیمتی پایینتری رفتند. امری که میتواند شروع بازارها در روز جاری را تحت تاثیر قرار دهد. در این میان، رشد بهای طلای جهانی نیز به گونهای است که میتواند از قیمت سکه تمام بهار آزادی حمایت کند. طلا حدود ساعت ۵ بعدازظهر دیروز روی عدد هزار و ۴۹۰ دلار قرار گرفت.