به گزارش می متالز، در این جلسه مشکلات انجمن واردکنندگان خودرو در مورد رسوب خودروهای وارداتی در گمرک و ممنوعیت واردات خودرو مورد بررسی قرار گرفت.
محمد عیدیان، قائممقام دبیر شورای گفتوگوی استان تهران با اشاره به اینکه میزان تولید خودرو از سال 1381 تا پایان سال 1391 حدود 19 میلیون 456 هزار دستگاه بوده است گفت: سهم ایرانخودرو از این میزان حدود 9 میلیون و 456 هزار دستگاه و سهم سایپا حدود 8 میلیون و 345 هزار دستگاه بوده است. میزان واردات خودرو، طی همین مدت، 697 هزار و 481 دستگاه به ارزش 15 میلیارد دلار و با میانگین قیمتی 21 هزار و 500 دلار بوده است.
او افزود: قیمت این خودروها، با احتساب حقوق و عوارض گمرکی به میزانی نیست که دهکهای یک تا 7 درآمدی قادر به خرید آن باشند و این آمارها نشان میدهد که واردات خودرو نمیتواند به بازار تولیدات داخلی آسیبی وارد کند. ضمن آنکه تولیدکنندگان داخلی نیز مسالهای با واردات خودرو ندارند و از سرگیری واردات میتواند قیمتهای داخلی را نیز کاهش دهد.
در ادامه مهدی دادفر که به نمایندگی از انجمن واردکنندگان خودرو در این نشست حضور یافته بود، گفت: در این روزها که زنان و کودکان و سالمندان به دلیل آلودگی هوا در خانه زندانی میشوند، کسی نیست که مسوولیت از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را بپذیرد. اما این واردکنندگان خودرو بودند که در ازای واردات خود، 10 میلیون دستگاه خودرو را اسقاط کردند. اما حدود یک سال و نیم است که با رویهای غیررقابتی و به بهانه خروج ارز در کشور، واردات خودرو ممنوع شده است. به واسطه این تصمیم که بر پایه اطلاعات غیرواقعی اتخاذ شده، 13 هزار نفر بیکار شدهاند و دولت ناگزیر است به آنها حقوق بیکاری بپردازد.
دادفر عنوان کرد که حدود 5 هزار دستگاه خودرو در گمرک در انتظار ترخیص است و انجمن واردکنندگان خودرو تاکنون 12 راهکار برای از سر گیری واردات و ترخیص این خودروها ارائه کرده است که مورد توجه قرار نگرفته است.
در ادامه محمد لاهوتی، رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران گفت: تعدادی از واردکنندگان خودرو نیز نامهای را به کمیسیون ارسال کرده و درخواست رسیدگی به این مساله را دارند. ظاهرا معاون اول رییسجمهور مهلتی برای ترخیص این خودروها تعیین میکند و حتی واردکنندگان اقدام به پرداخت حقوق و عوارض گمرکی میکنند اما به دلیل طولانی شدن تشریفات، این مهلت قانونی به پایان میرسد و باز هم خودروها در گمرک میماند.
مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران، با اشاره به مذاکراتی که با معاون اول رییسجمهور داشته است، گفت: اتاق بازرگانی تهران حل مساله واردکنندگان خودرو و رسوب 200 کانتینر محصولات آرایشی و بهداشتی در گمرک را از طریق مکاتبه با آقای جهانگیری مورد پیگیری قرار میدهد.
همچنین محمدرضا نجفیمنش، رییس کمیسیون «بهبود کسب و کار و رفع موانع تولید» اتاق تهران هم گفت: در سال 1396 حدود 6 میلیارد دلار ارز برای صنعت خودرو از کشور خارج شده است و 1.5 میلیارد دلار نیز به واردات قطعات خودرو اختصاص داشته است. اکنون سیاست دولت این است که با داخلی سازی از خروج این یک و نیم میلیارد دلار نیز جلوگیری شود.