تاریخ: ۰۵ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۵۴۷
کد خبر: ۷۶۱۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وضعیت بازارهای جهانی در سال آینده:

پیش‌ بینی افت دلار در سال ۲۰۲۰

می متالز - به‌ عقیده اکثر کارشناسان اقتصادی در بانک‌های سرمایه‌ گذاری، دلار در سال ۲۰۲۰ تضعیف خواهد شد. کاهش نگرانی‌ها از کند شدن رشد اقتصادی در جهان، کاهش نرخ بهره و افزایش تقاضا برای دارایی‌های پرریسک، از مهم‌ترین دلایل افت دلار است.
پیش‌ بینی افت دلار در سال ۲۰۲۰

به گزارش می متالز، اکثر بانک‌های سرمایه‌ گذاری که به پیش‌ بینی بازارهای جهانی در سال ۲۰۲۰ پرداخته‌اند در مورد یک موضوع اتفاق نظر دارند: دلار روند نزولی در پیش خواهد گرفت.

کارشناسان اقتصادی در دویچه بانک، گلدمن سَکس و بانک نیویورک ملون همگی بر این باورند که پس از یک دهه روند صعودی غیرمنسجم، سال آینده دلار تضعیف خواهد شد. کاهش نگرانی‌ها از کند شدن رشد اقتصادی در جهان، کاهش نرخ بهره و افزایش تقاضا برای دارایی‌های پرریسک، از مهم‌ترین دلایل افت قیمت دلار خواهد بود.

تحلیلگران بِلَک راک، شرکت مدیریت دارایی در آمریکا هم با این تئوری موافق هستند، اما اعلام کرده‌اند که احتمالا در نیمه اول سال روند نزولی دلار بسیار ملایم خواهد بود.

به‌عقیده اقتصاددانان در سیتی گروپ نیز فدرال‌ رزرو در آمریکا اگر نرخ بهره را کاهش ندهد، در سطح کنونی حفظ خواهد کرد و پایین بودن نرخ بهره موجب تضعیف دلار می‌شود.

سرنوشت دلار در سال ۲۰۲۰ به رشد جهانی و تحولات مربوط به جنگ تجاری میان چین و آمریکا وابسته است.

به‌ نوشته بلومبرگ، یورو که در حال حاضر با نرخ حدود ۱٫۱۰ دلار معامله می‌شود در سال آینده به ۱٫۱۶ دلار خواهد رسید.

با این حال، محقق نشدن پیش‌بینی‌ها در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که هیچ‌ یک از این تئوری‌ها صددرصد نیستند.

عمدتا مشتریانی چون سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها از پیش‌بینی‌های تحلیلگران برای سال آینده به‌عنوان یک راهنما بهره می‌برند. اما یک سال مدت زمان زیادی است و اتفاقات بسیاری می‌تواند بازارها را تحت تاثیر قرار دهد.

سرنوشت دلار در سال ۲۰۲۰ به رشد جهانی و تحولات مربوط به جنگ تجاری میان چین و آمریکا وابسته است. زمانی‌که شاخص احساسات سرمایه‌گذاران مثبت است، تمایل آنها برای انباشت دارایی‌های پرریسک افزایش و در نتیجه ارزش دلار کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، نگرانی‌ها از کاهش رشد اقتصادی در جهان تحت تاثیر تنش‌های تجاری موجب افزایش اشتهای سرمایه‌گذاران برای دارایی‌های امن از جمله دلار شده است. در نتیجه شاخص دلار در سال جاری ۱٫۲۵ درصد رشد کرد. این در حالی است که جی‌‌پی مورگن روند نزولی را برای دلار پیش‌بینی کرده بود.

 طلا یا دلار؛ کدام سرمایه‌ گذاری امن‌تر است؟

در سال ۲۰۱۹، با توجه به عملکرد مثبت اقتصاد ایالات متحده، رشد اقتصادی جهان تا پایان سال احتمالا ۲٫۵ درصد خواهد بود.

به‌ گفته یک تحلیلگر در جی‌ پی مورگن اما با توجه به آنکه رشد اقتصادی آمریکا در حال متوقف شدن است، پیش‌ بینی آنکه چه عواملی می‌تواند به‌عنوان محرک رشد جهانی جایگزین رشد اقتصادی ایالات متحده شود، دشوار است. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران نگران وقوع رکود اقتصادی هستند و پیش‌بینی می‌شود یورو تا پایان سال آینده به ۱٫۱۴ دلار برسد.

در میان اقتصادهای نوظهور، انتظار می‌رود رئال برزیل بهترین عملکرد را در سال ۲۰۲۰ به ثبت برساند.

پیش‌ بینی‌ها همچنین حاکی از آن است که در صورت وضوح چشم‌ انداز سیاسی در بریتانیا پوند انگلیس هم با روند صعودی مواجه شود. دلار کانادا و نیوزیلند هم همچنان بازدهی مثبت خواهند داشت.

در میان اقتصادهای نوظهور اما انتظار می‌رود رئال برزیل بهترین عملکرد را به ثبت برساند. با توجه به اصلاحات اقتصادی در این کشور و نرخ بهره نسبتا بالا احتمالا پول ملی برزیل می‌تواند ۱۰ درصد در برابر دلار رشد کند.

عناوین برگزیده