تاریخ: ۰۵ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۴۰
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۷۷۸۵۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رئیس اتاق تعاون ایران:

ارزش ذخایر معدنی ایران ۸۰۰ میلیارد دلار است

می متالز - نایب رئیس اتاق تعاون ایران، گفت: ارزش ذخایر معدنی ایران بر اساس برآوردهای اولیه ۸۰۰ میلیارد دلار است که با اکتشاف‌های جدید این رقم تا یک هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.
ارزش ذخایر معدنی ایران ۸۰۰ میلیارد دلار است

به گزارش می متالز، اسماعیل خلیل‌زاده با اشاره به توسعه بخش تعاون اظهار داشت: خلق مزیت از امکانات موجود کشور و حداکثرسازی ارزش‌افزوده و ثروت‌آفرینی از همه منابع زیرزمینی و روزمینی و نیروی انسانی از مهم‌ترین دستاوردهایی است که با توسعه بخش تعاون حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های اقتصاد ایران، افزود: یکی از زیباترین اقتصادهای دنیا از لحاظ مزیت و استعدادهای تولید ثروت واقعی و حداکثرسازی ارزش‌ افزوده در کشور وجود دارد و نیازی به ترحم دیگران هم نیست فقط باید هدف و وسیله را به درستی بشناسیم. بخش تعاون کمک می‌کند ذخایر نفت و گاز ایران به تنهایی برای توسعه تولید ثروت کافی باشد اگر به جای چند محصول خام و نیمه خام، حدود دو هزار محصول نوین تولید کنیم.

نائب رئیس اتاق تعاون ایران، بخش تعاونی را بهشت فرصت‌های اقتصادی و ایران را بهشت منابع و مواد معدنی توصیف و عنوان کرد: شناسایی بیش از ۶۸ ماده معدنی در ایران زمینه بسیار مستعدی برای توسعه این بخش فراهم کرده است. ارزش ذخایر معدنی ایران براساس برآوردهای اولیه ۸۰۰ میلیارد دلار است که با اکتشاف‌های جدید این رقم تا یک هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. هم‌اکنون ایران با داشتن ۳۰ میلیارد تن ذخایر کشف شده و ۳۰ میلیارد تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان قرار دارد.

بر اساس گزارشی از جهان صنعت‌ نیوز، خلیل‌زاده تصریح کرد: ظرفیت‌های مشابه در زیربخش‌های مختلف اقتصاد ایران کم نیست؛ از صنعت نفت گرفته تا صنایع نساجی، از دامپروری تا مرغ‌داری، از پروش ماهی گرفته تا صنعت قطعه‌سازی کشور؛ همه و همه نیازمند عزم جدی است تا ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها فعال شود؛ بخش تعاون می‌تواند در همه این عرصه به تولید ثروت پایدار کمک کند (الگوی تعاونی‌ها تخصصی مهندسان صنعتی و معدنی).

وی در پایان خاطرنشان کرد: اجرای کامل سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی برای استقرار اقتصاد شایسته بخش تعاونی مهم است و باید مسوولیت‌ها به بخش مردمی واگذار شود تا اقتصاد کشور با عبور از تحریم به بن بست نرسد، همچنین جمعیت جوان و تحصیل‌کرده دانشگاهی بزرگ‌ترین مزیت برای ایجاد و توسعه تعاونی‌های تخصصی و عمومی است که ظرفیتی پایان ناپذیر محسوب می‌شود و اقتصاد تعاونی اگر رویکردی دانش‌بنیان پیدا کند، همه سیاست‌ها مبتنی بر رونق پایدار تولید خواهد بود.

عناوین برگزیده