تاریخ: ۰۹ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۴۳۵
کد خبر: ۷۹۰۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
چرایی جابه‌جایی‌های مدیریتی در ایرالکو

۳۰ بار تغییر مدیریتی در یک کارخانه قدیمی

می متالز - شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به‌عنوان نخستین تولیدکننده شمش و بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم ایران که عمری بیش از ۵۰ سال دارد تاکنون۳۰ بار تغییرات مدیریتی را تجربه کرده است.
۳۰ بار تغییر مدیریتی در یک کارخانه قدیمی

به گزارش می متالز، با وجود مشکلات بسیاری چون خصوصی‌سازی و مسائل زیست‌محیطی آلودگی مطرح‌شده برای این کارخانه و تا مرز ورشکستگی رفتن در سال‌های گذشته، اتفاقی که همواره این شرکت با آن روبه‌رو است، تغییر مدیریتی گاهی با عمری کمتر از یک سال است که اجازه هرگونه ثبات و به دنبال آن توسعه را از آن خواهد گرفت.


ایرالکو در یک سال گذشته

بهمن اخوان در ۱۰ ماه گذشته به‌عنوان مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) مشغول فعالیت بوده است. وی دو دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره‌های پنجم و ششم را در کارنامه خود دارد. مدیرعامل پیشین شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) درباره دلایل برکناری خود عنوان کرد: از ۴۰ سال گذشته تاکنون ۳۰ بار مدیریت شرکت ایرالکو تغییر کرده است، بنده نیز در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۹۵ با وجود مشکلات و بدهی بسیار این شرکت آلومینیومی را تحویل گرفتم. زمانی که مدیریت این شرکت به بنده محول شد، ایرالکو، شرکتی با ۱۳۰۰ میلیارد تومان بدهی و ۲۸۰ میلیارد تومان زیان‌دهی بود. حتی در آن زمان شرکت ایرالکو مشمول ماده ۱۴۱ شده بود که براساس این ماده، شرکت به‌عنوان شرکتی ورشکسته اعلام شود و حدود ۲۲ ماه نیز نماد بورسی این شرکت بسته شده بود.


اخوان در ادامه با اشاره به اقدام‌هایی که در طول این ۱۰ ماه انجام داده است، عنوان کرد: در مدت نزدیک به یک سال اقدام‌های در خور توجهی برای این شرکت انجام شده است. وی عنوان کرد: ما در این مدت یک روز حقوق معوقه نداشتیم و حقوق و مزایای کارگران را به‌طور کامل پرداخت کرده‌ایم. حتی حقوق و مزایای آبان امسال را نیز پرداخت کرده‌ایم. وی افزود: به علاوه در یک سال گذشته از اسراف و هزینه‌های اضافی پیشگیری به عمل آورده‌ایم، ازجمله اینکه نماد ایرالکو را در بورس دوباره بازگشایی کردیم. پیش از این بابت بدهی‌های شرکت تهاترهایی انجام می‌شد که در زمان مدیریت من از این تهاتر پیشگیری کرده و فروش شمش آلومینیوم در بورس را انجام دادیم. وی در پاسخ به این پرسش که چرا عرضه‌های شمش در بورس کالا در این مدت محدود بوده که سبب گلایه‌مندی صنایع پایین‌دست شده، گفت: ما به اندازه تولید، در بورس عرضه داشته‌ایم. در این مدت نیز ۱۳هزار تن در ماه تولید داشته‌ایم که تمامی عرضه‌ها در بورس کالا انجام شده است. آنچه عرضه‌های ما را در داخل محدود می‌کرد مربوط به طلب‌ها ازسوی ان‌اف‌سی و شرکت‌های خارجی بود که بابت طلب‌شان به آنها شمش صادر می‌شد و به هیچ‌وجه قصد شرکت عرضه نکردن در داخل نبوده است.
مدیرعامل پیشین ایرالکو در ادامه تاکید کرد: هر اقدامی که در این مدت انجام داده‌ایم براساس مصوبات اعضای هیات مدیره شرکت ایرالکو بوده است به طوری که در زمینه توسعه‌ای نیز اقدام‌های خوبی در این مدت شده، افتتاح و راه‌اندازی کارگاه ریخته‌گری ۵۰هزار تنی و افتتاح و راه‌اندازی خط۴ تولید از آن جمله‌اند که سبب افزایش تولید به میزان ۲۵هزار تن در سال شده است.
اخوان یادآور شد: تحقق بیش از ۷۰ میلیارد تومان سود خالص برای عملکرد ۶ ماهه از عملکرد مثبت این شرکت در طول این مدت بوده است. سود ما در ترازنامه ۶ ماهه عملکرد شرکت روی سایت هم مشخص است. وی در پاسخ به این پرسش که چرا حضور دلال‌ها در خرید از بورس کالا در آلومینیوم بیشتر از تولیدکنندگان است، عنوان کرد: این موضوع به نظام بورس بازمی‌گردد و تا آنجا که من مطلع هستم دلال‌ها نمی‌توانند از بورس کالا خرید کنند و کسانی می‌توانند خرید کنند که مجوز تولید داشته باشند. این موضوع هم مربوط به ضوابط خود بورس می‌شود.
مدیرعامل پیشین شرکت ایرالکو در پاسخ به واگذاری انحصاری فروش شمش و محصولات صادراتی ایرالکو به یک شرکت تازه‌تاسیس و مشکوک در ترکیه -که به‌صورت انحصاری با قیمتی به مراتب کمتر از نرخ سایر پیشنهاددهندگان و برای مدت ۲ سال به‌صورت ماهانه ۸ هزار تن شمش یعنی در مجموع بیش از نیمی از تولید کارخانه (۱۰۰ هزار تن) به‌صورت انحصاری به «ترمت متال» واگذار شده است- عنوان کرد: این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد. درباره فروش آن باید عنوان کنم که فروش آن بر اساس ال‌ام‌ای به علاوه ۱۷ دلار بوده که با مصوبه هیات‌مدیره به فروش رسیده است. اگر این موضوع صحت داشت ما باید تحت پیگرد قانونی قرار می‌گرفتیم. مافیای داخلی و خارجی فضاسازی و جوسازی می‌کنند. این در حالی است که من در این مدت به هیچ مافیایی چه داخلی و خارجی باج نداده‌ام. اخوان در ادامه تاکید کرد: من عضو هیات‌مدیره نبودم و مدیرعامل شرکت بودم که تنها مصوبات هیات‌مدیره را اجرا کرده‌ام. از این‌رو اجازه خرید و فروش شخصی نداشتم و تمام خرید و فروش شرکت براساس مصوبات هیات‌مدیره انجام می‌شده است. وی در ادامه تاکید کرد: من از ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی درخواست تحقیق و تفحص درباره شرکت ایرالکو را دارم و پیگیر این موضوع هستم. در این تحقیق و تفحص نیز تغییر مدیریت‌ها باید مشخص شود. چرا باید مدیریت در شرکتی به این مهمی ۸ یا ۹ ماه و درنهایت یک ساله باشد؟ اگر مدیر تخلفی دارد باید به دستگاه قضایی تحویل داده شود.
اخوان درباره علل برکناری خود از اعضای هیات‌مدیره شرکت ایرالکو اظهار بی‌اطلاعی کرد.


سهام شرکت ایرالکو و مدیریت جدید

بعد از برکناری بهمن اخوان از مدیرعاملی ایرالکو، مهدی ثقفی به‌عنوان مدیرعامل جدید شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)‌ معرفی شد تا با مدیریت جدید این شرکت قدیمی آلومینیوم به راه تازه‌ای برود. ثقفی پیش از این مشاور ارشد اجرایی رئیس هیات‌عامل ایمیدرو و عضو هیات‌عامل ایمیدرو بود. وی تا پیش از سال ۱۳۹۳ و روی کار آمدن علی‌اکبر گلکار به‌عنوان مدیرعامل المهدی و هرمزال در این شرکت آلومینیومی مشغول به‌کار بود و همچنین مدتی مدیرعاملی مجتمع سنگ آهن گل‌گهر و معاونت شرکت‌های تامین اجتماعی و مدیریت پتروشیمی عسلویه را در کارنامه خود دارد.
درباره سهام این شرکت مهدی ثقفی مدیرعامل جدید ایرالکو اظهار کرد: ۲۰ درصد شرکت ایرالکو متعلق به صندوق مهر ایرانیان، ۲۰ درصد آن متعلق به صندوق توسعه صنعتی، ۲۰درصد متعلق به صندوق بازنشستگی فولاد و ۳۰درصد سهام آن نیز مربوط به سهام عدالت است. سهام آن متعلق به تمامی مردم ایران است. تمامی این سهام شامل ۹۰درصد می‌شود که ۱۰ درصد باقیمانده سهام آن در بورس گردش دارد.
ثقفی در پاسخ به این پرسش که آیا ایمیدرو سهمی در ایرالکو ندارد، عنوان کرد: ایمیدرو با مصوبه دولت سهام خود را در ایرالکو به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که علت جابه‌جایی مدیریتی بالا در شرکت ایرالکو چیست؟ خاطرنشان کرد: گاهی با وجود یک مدیریت برخی فعالیت‌های شرکت به بن‌بست می‌رسد که تصمیم به جابه‌جایی گرفته می‌شود و این بار قرعه به نام ما افتاده است.
 

منبع: صمت
عناوین برگزیده