تاریخ: ۱۸ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۲۵
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۷۹۱۵۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بین «ایمیدرو» و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد

امضای تفاهم‌نامه همکاری برای ارتقای ایمنی کار

می متالز - تفاهم‌نامه همکاری بین ایمیدر و وزارت کار با عنوان «ارتقای ایمنی کار در معادن و صنایع معدنی کشور» به امضا رسید.
امضای تفاهم‌نامه همکاری برای ارتقای ایمنی کار

به گزارش می متالز، تفاهم‌نامه همکاری ارتقای ایمنی کار در معادن و صنایع معدنی کشور پیش‌ازظهر روز گذشته بین خداداد غریب‌پور رئیس هیات‌عامل ایمیدرو و شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضا رسید.طبق این تفاهم‌نامه، استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود و اقدام مشترک برای توسعه فرهنگ ایمنی کار در معادن و صنایع معدنی، با انجام همکاری‌های فرابخشی برای حفظ سلامت شغلی سرمایه‌های ارزشمند انسانی و کاهش هزینه‌های حوادث ناشی از کار محقق خواهد شد. بنابر این گزارش، در این تفاهم‌نامه این بندها به‌عنوان تعهدات طرفین آمده است. تجهیز و آزمایش وسایل حفاظت فردی و همچنین عملکرد ایمنی تجهیزات ماشین‌آلات معادن و صنایع معدنی، تجهیز آزمایشگاه‌ها در وزارت کار و ارائه آموزش‌های ایمنی در این بخش، از جمله تعهدات ایمیدرو در این تفاهم‌نامه است.تایید وسایل حفاظت فردی و همچنین عملکرد این تجهیزات و ماشین‌آلات معادن و صنایع معدنی کشور، اعطای مجوز برگزاری دوره‌های آموزش ایمنی کار و همچنین همکاری لازم برای آموزش مدرسان ایمنی کار معرفی شده از سوی ایمیدرو از تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.

 

زمان فعالیت در معدن و صنایع معدنی به ۳۵ میلیون ساعت رسید

همچنین در خبر دیگری، رئیس هیات‌عامل ایمیدرو از افزایش ۵ میلیون ساعت فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی در شرایط کنونی اقتصادی کشور خبر داد و تاکید کرد: چنین امری در راستای رونق تولید و کاهش اثرات تحریم، با استراتژی‌های این سازمان طراحی و عملیاتی شده است.به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خداداد غریب‌پور در سومین همایش ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی (HSEE) ایمیدرو با بیان این مطلب و ضمن تسلیت شهادت سپهبد سردار قاسم سلیمانی گفت: طی سال‌جاری، میزان ساعات کار و فعالیت بخش معدن و صنایع معدنی، از ۲۷ میلیون به ۳۵ میلیون ساعت رسید که حاکی از حجم بالای کار تعریف شده در این حوزه است. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو با اشاره به تشکیل شورای ایمنی معادن برای نخستین بار در سال ۹۸، تصریح کرد: یکی از مسائل اساسی و ضروری بخش معدن و صنایع معدنی، موضوع ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی (HSEE) است که کم‌توجهی به آن می‌تواند خسارت بار باشد. وی افزود: با شورای تشکیل شده، موضوع ایمنی در معادن واگذار شده، با نگاه حاکمیتی خواهد بود. غریب‌پور با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در منطقه سنگان، نگاه پیوست ایمنی را در انتخاب پیمانکار استخراج الزامی کردیم، گفت: بر این اساس، پیمانکار منطقه سنگان، از روز نخست موظف به رعایت موضوع HSE در حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استخراج و تولید است.

وی ادامه داد: این اقدام در همه مناقصه‌های آتی موردتوجه قرار خواهد گرفت و هنگام انتخاب پیمانکار، قبل از توجه به موضوع مالی، شاخص‌های ایمنی و زیست‌محیطی مورد نظر ایمیدرو بررسی خواهد شد. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو با بیان اینکه ایمنی باید به‌عنوان زنجیره از ابتدا تا انتها در همه حوزه‌ها موردتوجه قرار گیرد، گفت: تلاش ما، توجه ویژه به حوزه سلامتی، امنیت و محیط‌زیست در بخش معدن و صنایع معدنی است و برنامه‌های مدونی برای این حوزه در ایمیدرو داریم. وی افزود: خوشبختانه ایمیدرو در زمینه ایمنی، مشکل تامین مالی ندارد. در این زمینه، قانون و ساختار هم داریم. به گفته وی، در سال‌جاری گام مهمی برای تامین تجهیزات ایمنی شامل آمبولانس، ماشین آتش‌نشانی، دستگاه شبیه‌ساز دامپ‌تراک و وسایل ایمنی برداشته شد.  غریب‌پور با بیان اینکه متاسفانه دو واحد تحقیق و آموزش و HSEE در واحدهای تولیدی، کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد، اظهار کرد: در نگاه اقتصاد خرد، سود بنگاه و بالارفتن ارزش شرکت‌ها مدنظر بوده و کمتر موضوع ایمنی موردتوجه است. به همین دلیل است که در برخی شرکت‌ها، حادثه ایجاد می‌شود.وی افزود: خوشبختانه ایمیدرو به این دو حوزه توجه کرده و در ممیزی واحدهای HSEE امسال، در بخش امتیازات، ۲۰ درصد رشد داشتیم. همچنین در این حوزه، ۴ میلیارد تومان پژوهش صورت گرفته و در بخش آموزش، ۱۰۰ درصد رشد داشته‌ایم.غریب‌پور با بیان اینکه ارتقای حوزه HSEE نیازمند عزم مدیران ارشد شرکت‌هاست، گفت: ما با انسان و محیط سروکار داریم و باید به فکر سلامت انسان و محیط باشیم، از این رو ضروری است که شرکت‌های معدنی این مهم را با دستورالعمل‌های به روز شده، بیش از پیش موردتوجه قرار دهند.

وی ادامه داد: سرمایه‌های انسانی و منابع انسانی به ارتقای شغلی و پرداخت پاداش و کارانه محدود نمی‌شود، بلکه سلامت پرسنل از همه موارد، مهم‌تر است و منبعی برای رشد و ارتقای شرکت محسوب می‌شود. از این‌رو، مدیرانی که به موضوع HSEE توجه کنند، از سوی ایمیدرو تشویق می‌شوند.رئیس هیات‌عامل ایمیدرو به اهمیت واحدهای HSEE اشاره و خاطرنشان کرد: اینکه مدیر یک واحد تخصصی از افراد غیرتخصصی انتخاب شود، قابل پذیرش نیست. متاسفانه برخی مدیران به‌دلیل ناآشنایی، برخورد مناسبی با مدیران سخت‌گیر واحدهای HSEE ندارند اما در این شرایط تنها نباید به تقصیر فکر کنیم و باید قصور را هم در نظر بگیریم. وی ادامه داد: اهمیت واحد HSEE تا آنجاست که شروع و پایان کار شرکت باید با اجازه این واحد باشد. زمانی که بتوانیم مسائل ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست را در کنار تولید رعایت کنیم و حادثه‌ای نداشته باشیم تولیدی مطلوب خواهیم داشت. غریب‌پور به اقدامات توسعه‌ای انجام شده اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی طی امسال، به اندازه ۲۰ سال گذشته بوده است. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو ادامه داد: طرح انتقال آب دریای عمان به صنایع معدنی استان‌های شرقی با ۲۰ درصد اعتبار سرمایه‌گذاران سنگان و همچنین طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر لامرد با تضمین خرید ایمیدرو، بخشی از اقدامات این سازمان در حوزه انرژی است. وی افزود: احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بندرعباس توسط بخش‌خصوصی برای صنایع منطقه ویژه خلیج‌فارس و در نتیجه، پایان رهاسازی فاضلاب به خلیج‌فارس برای همیشه، از دیگر اقدامات ایمیدرو در این حوزه است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت