تاریخ: ۱۸ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۸
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۷۹۱۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ادامه ریزش بورس‌های منطقه و اروپا

می متالز - بورس‌های منطقه کماکان تحت تاثیر وقایع اخیر ریزشی هستند.
ادامه ریزش بورس‌های منطقه و اروپا

به گزارش می متالز، روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر ریسک‌های مختلفی قرار گرفت. تنش‌ها بین آمریکا و ایران و متحدانش در منطقه بیش از پیش افزایش یافته است. پس از آنکه پارلمان عراق به خروج نظامیان آمریکایی از این کشور رای داد، پنتاگون اعلام کرد که فعلا برنامه‌ای برای عقب‌نشینی از عراق ندارد. از سوی دیگر به دنبال تصمیم ایران برای کنار گذاشتن محدودیت‌های برجامی تا زمان بازگشت طرف مقابل به انجام تعهدات خود، قرار است آلمان، فرانسه و انگلیس در نشست روز جمعه خود این موضوع را بررسی کنند.

در حوزه جنگ تجاری ترامپ گفته است که فاز نخست توافق تجاری روز پانزدهم ژانویه امضا خواهد شد. قرار است نخست‌وزیر چین به زودی راهی واشنگتن شود تا فاز نخست توافق را امضا کند. علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به «نفتا» را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. از سوی دیگر اما اختلافات تجاری آمریکا با اروپا مجددا شعله‌ور شده است و پس از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و «تحریم پروژه نورد استریم ۲» توسط آمریکا که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش‌های بین اروپا و آمریکا شدت گرفته است.

در بین بورس‌های منطقه، شاخص «بیست ۱۰۰» بورس استانبول با ۲ درصد کاهش به ۱۱۱ هزار و ۴۱۲ واحد رسید. در امارات شاخص بورس دبی با ۶۴/ ۰ درصد کاهش به ۵۵/ ۲۷۱۰ واحد رسید و در عربستان شاخص بورس ریاض با ۱۵/ ۰ درصد کاهش به ۱۳/ ۸۲۰۶ واحد رسید. جان چوا، استراتژیست بانک «سیتی‌گروپ» گفت: هر چند ریسک تشدید تنش‌ها و پاسخ متقابل به حمله هوایی آمریکا به قوت خود باقی مانده است، اما معامله‌گران امیدوارند پاسخ ایران به گونه‌ای باشد که به یک تقابل نینجامد.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲۴/ ۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۳۸/ ۷۰۳ واحد بسته شد. شاخص «اس‌اند‌پی۵۰۰» با ۳۵/ ۰ درصد افزایش تا سطح ۲۸/ ۳۲۴۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۵۶/ ۰ درصدی در سطح ۴۷/ ۹۰۷۱ واحدی بسته شد. معامله‌گران همچنین منتظر مشخص شدن زمان برگزاری جلسه استیضاح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مجلس سنا هستند. پیش‌تر کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌ها است، ترامپ را به دو اتهام سو‌ءاستفاده از قدرت و سنگ‌اندازی در کار کنگره مقصر دانسته و پرونده وی را برای استیضاح به سنا فرستاده است. ترامپ خواهان رسیدگی سریع به پرونده خود شده؛ اما بیشتر سناتورهای دموکرات خواهان به تعویق افتادن جلسه تا زمان دریافت مدارک بیشتر هستند. به نظر نمی‌رسد با توجه به اکثریت جمهوری‌خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.

از سوی دیگر، بورس‌های اروپایی با افزایش احتمال اتخاذ موضع سرسختانه‌تر توسط دولت انگلیس در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا، دچار روند ریزشی شدند. اکنون دولت محافظه‌کار با توجه به اکثریت قاطع خود در مجلس می‌خواهد تا امتیازات بیشتری از بروکسل بگیرد و همین مساله احتمالا باعث تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد. در فرانسه نیز تداوم اعتصابات در اعتراض به لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح نظام بازنشستگی ادامه دارد و این مساله باعث افزایش نگرانی از رکود در سومین اقتصاد بزرگ اروپا شده است. در آلمان نیز با وجود وضعیت خوب بازار کار، نرخ تورم و رشد اقتصادی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۶۲/ ۰ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴/ ۷۵۷۵ واحد بسته شد. شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با ریزش ۵۴/ ۰ درصدی در سطح ۵۹/ ۶۰۱۳ واحد بسته شد و شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۷/ ۰ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۹۹/ ۱۲۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵»  ۴۷/ ۰ درصد پایین رفت و به ۹۰/ ۹۶۰۰ واحد رسید. از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد کاملا بهتری داشتند تا جایی که شاخص «نیکی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با جهش ۶/ ۱ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۷۲/ ۵۷۵ واحدی بالا رفت و شاخص «هنگ‌سنگ» بورس هنگ‌کنگ با صعود ۳۷/ ۰ درصدی به ۲۸ هزار و ۵۰/ ۳۲۹ واحد رسید. در چین شاخص «شانگ‌های کامپوزیت» با افزایش ۵۸/ ۰ درصدی در سطح ۳۰/ ۴۱۵۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص «اس‌اند‌پی اس‌اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۳۵/ ۱ درصد افزایش و ایستادن در سطح۴۴/ ۶۸۲۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن صعودی بود. در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها ریزشی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۸۵/ ۰ درصد کاهش به ۷۳/ ۶۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۹۷/ ۰ درصدی به ازای ۲۴/ ۶۸ دلار در هر بشکه مبادله شد. همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰۸/ ۰ درصدی به ۹۶/ ۱۵۶۶ دلار رسید. هر اونس نقره با افزایش ۳۴/ ۰ درصدی به ازای ۲۴/ ۱۸ دلار مبادله شد.

 

جهش کم سابقه دلار کانادا

در بازارهای ارز نیز یکی از اتفاقات مهم، تقویت دلار کانادا بود.  دلار کانادا به بالاترین سطح ۱۴ ماه اخیر خود رسید. به گزارش سی‌بی‌سی کانادا، با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه که باعث بالاتر رفتن قیمت نفت شد، قیمت دلار کانادا نیز رو به افزایش رفته است. در آخرین دور از معاملات بازارهای ارزی، هر دلار آمریکا به ۲۹۶۶/ ۱ دلار کانادا کاهش یافت تا بالاترین سطح ثبت شده دلار کانادا در طول چهارده ماه اخیر ثبت شود. شاخص «تی‌اس ایکس» بورس تورنتو نیز با افزایش ۴/ ۰ درصدی به ۱۷ هزار و ۴۷/ ۱۰۵ واحد رسید. شان اوزبورن، استراتژیست ارشد ارزی در بانک «اسکوشیا» گفت: به نظرم دلار آمریکا در بازار کانادا دچار نوساناتی شده است و در حال حاضر با توجه به تنش‌هایی که آمریکا در روابط خود با برخی کشورها دارد، تقاضا برای خرید اسکناس سبز چندان نیرومند نیست. از سوی دیگر کاهش اختلاف نرخ بهره بین کانادا و آمریکا و افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز دلار کانادا را رو به جلو حرکت داده‌اند. در برابر دیگرارزها نیز دلار کانادا در برابر یورو  و پوند صعودی و در برابر فرانک و ین نزولی بود تا جایی که هر پوند به ازای ۷۰۵۸/ ۱ دلار کانادا، هر یورو به ازای ۴۵۰۱/ ۱ دلار کانادا، هر فرانک سوئیس به ازای ۳۳۷۱/ ۱ دلار کانادا و همچنین هر دلار کانادا به ازای ۸۵۱۷/ ۸۳ ین ژاپن معامله شد.

عناوین برگزیده