تاریخ: ۲۲ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۱۱
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۷۹۶۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدرس دانشگاه و کارشناس بازار:

ارائه خدمات الگوریتمی به فعالان بازار از الزامات بازار سرمایه

می متالز - وقت آن رسیده است که شرکت های کارگزاری از معاملات الگوریتمی در سامانه های خود استفاده کنند و به مشتریان خود این خدمات را ارائه دهند.
ارائه خدمات الگوریتمی به فعالان بازار از الزامات بازار سرمایه

به گزارش می متالز، بهره گیری از دانش و تجربه شرکت های مشاور سرمایه گذاری و سبدگردان ها این امکان را به سهامداران می دهد که در تمامی مقاطع بازار، کارشناسان این شرکت ها برای ارائه پاسخ به ابهامات آنها حاضر و پاسخگو باشند.

کوروش شمس، مدرس دانشگاه و کارشناس بازار سرمایه در خصوص عوامل تأثیرگذار بر بازار سرمایه گفت: به اعتقاد من مباحث مربوط به نرخ ارز و بحث های تورمی فاکتورهای اصلی اثرگذار بر بازار سرمایه هستند.

شمس ادامه داد: علاوه بر دو مورد بالا، قیمت نفت نیز نقش مهمی بر روند بازار دارد. بررسی این سه مورد از نگاه اقتصاد کلان نشان از حرکت آنها به نفع بازار دارد. از دید اقتصاد خرد، هم اکنون در بازار شرکت های مختلفی داریم که در حال راه اندازی طرح های توسعه خود هستند و گزارش های ماهانه و ۹ ماهه خوبی را روانه کدال کرده اند.

وی در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد که بازار سرمایه همچنان پتانسیل رشد دارد و انتظار رشد و سودآوری سهم های بنیادی، نیز وجود دارد. کما اینکه مباحث مربوط به افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی دارایی ها که در دستور کار بوده، هنوز اجرایی نشده است و انتظار می رود که در آینده ای نزدیک عملیاتی شود. لذا انتظار ما این است که بازار سرمایه مسیر روبه رشدی را طی کند.

این کارشناس بازار در ادامه در خصوص روند معاملات الگوریتم در بازارهای سرمایه اشاره داشت: معاملات الگوریتمی در حال حاضر از شاخه های مختلفی مانند تعداد معاملات و نوع معاملات مورد استفاده قرار می گیرد. به اعتقاد من بازار سرمایه ما از این نظر فعلا در مراحل اولیه قرار دارد و پیش بینی می شود که در چندین سال آینده معاملات الگوریتمی و شرکت هایی که در این زمینه کار می کنند، به شدت پیش رو باشند.

شمس گفت: وقت آن رسیده است که شرکت های کارگزاری های از معاملات الگوریتمی در سامانه های خود استفاده کنند و به مشتریان خود این خدمات را ارائه دهند.

این مدرس دانشگاه در خصوص توافق میان چین و آمریکا و اثرات آن بر بازار سرمایه بیان داشت: بازار سرمایه ما بازاری است که عموما کامودیتی محور است و سهام تأثیرگذار و بزرگ در بازار ما سهم هایی هستند که بر اساس قیمت دلار و کامودیتی نوسان پیدا می کنند. به همین ترتیب، این قیمت ها اصولا بر ای پی اس شرکت های ما تأثیرگذار بوده و روند مثبت آنها در بازارهای جهانی، شرکت های بازار سرمایه را به سمت مثبت سوق می دهند. به همین دلیل، چشم انداز بازار سهام هم همچنان مثبت است و انتظار داریم بازار رشد بهتری را شاهد باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص برخورد با سیگنال فروشان در فضای مجازی گفت: در حال حاضر با ساز و کارهایی که در بورس ایجاد شده، تعداد زیادی نهاد مالی تحت نظر سازمان بورس و با مجوز رسمی این نهاد مشغول به فعالیت هستند. تمامی شرکت های مشاوران سرمایه گذاری، سبد گردان ها و صندوق های سرمایه گذاری، شرکت هایی هستند که از نظر دانش مالی، کفایت سرمایه و افرادی که آن را اداره می کنند، مورد تایید سازمان بورس قرار گرفته اند و سازمان بورس عملکرد آنها را به صورت مداوم بررسی می کند و گزارش هایی را استخراج می کند. لذا فعالیت این نهادها به شدت شفاف است و دانش آن ها هم به نوعی ثابت شده است. به نظر من صحبت های اخیر مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس، کاملا صحبت های منطقی و درستی است و سرمایه گذاران باید به جای پیروی از سیگنال فروشان از تجربیات شرکت های مورد تأیید سازمان بورس استفاده کنند.

وی ادامه داد: حضور سهام داران در صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سبد گردان موجب حفظ سرمایه آنها و سودآوری بیشتر می شود.

شمس در پایان گفت: کسانی که بدون مجوز فعالیت می کنند، قاعدتا ممکن است در برهه های حساس بورسی پاسخگویی لازم را به سرمایه گذار نداشته باشند، اما نهاد مالی که مجوز فعالیت گرفته است، قطعا پاسخگویی لازم را خواهد داشت.

عناوین برگزیده