احمد مرادعلیزاده درباره پیشنهاد اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت برای وضع عوارض روی صادرات مواد معدنی گفت: اگر این تصمیم برای دولت و کشور تاثیرات مثبت به همراه داشته باشد ما با آن مخالف نخواهیم بود اما اینکه بدون نظرسنجی از ذینفعان و شرکتها این پیشنهادات اجرایی شود و توجهی به تبعات آن نداشته باشیم، تاثیرات خوبی به همراه ندارد.
وی اظهار کرد: در این زمینه هیچ مشورتی با شرکت مس صورت نگرفته است. ما نیاز داخل را به صورت کامل پاسخگو هستیم و کالای اضافه را صادر میکنیم. ضمن آنکه سرمایهگذاری برای تبدیل کنسانتره به کاتد تا ۴۰۰ هزار تن در کشور انجام شده است.
به گفته مرادعلیزاده، این شرکت در سال جاری حدود ۳۰۰ هزار تن کنسانتره صادر کرده است.
نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت آن است که کاتد نیز نباید صادر شود، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این باره گفت: این سیاستگذاری بسیار درست است، یعنی اول باید بازار مصرف صنایع پایین دست و فناوریها را پیدا کرده و سپس به تناسب سرمایهگذاری انجام شود. اما تا زمانی که این اتفاق رخ نداده نباید شرکتها را قفل کرد. در حال حاضر صنایع پایین دستی مس به ظرفیت حدود ۹۰۰ هزار تن در کشور ایجاد شدهاند اما سطح فناوری پایین بوده و بازار بزرگی به دلیل تحریمها و رکود وجود ندارد.
وی ادامه داد: ما باید به عنوان شرکت بالادستی باید حمایتهای لازم را انجام داده تا شرکتهای خصوصی بتوانند با اطمینان تعهدات خود را انجام دهند.
مرادعلیزاده افزود: پس از برجام بازارهای صادراتی ما شامل کشورهای منطقه و چین است. شرکتهای جدید (خریدار مس ایران) در کشورهای منطقه از جمله عمان و همچنین در چین نیز به عنوان بازارهای جدید اضافه شدهاند.