تاریخ: ۲۷ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۵۷
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۸۰۴۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عبده تبریزی:

طراحی زیرساخت صحیح؛ راهکار دستیابی به بازدهی بلندمدت در بازار

می متالز - حسین عبده تبریزی عنوان کرد: یکی از مهمترین مسائل در شرایط فعلی، مساله کاهش ریسک بازار سرمایه است. آن هم در شرایط خاص امروز که نرخ تورم افزایشی است و سرمایه گذاران در پی حفظ ارزش پول خود هستند و بازارهای دیگر نیز تقریبا مسدود است و شرایط سرمایه گذاری ندارد.
طراحی زیرساخت صحیح؛ راهکار دستیابی به بازدهی بلندمدت در بازار

به گزارش می متالز، این صاحب‌نظر اقتصادی در پنل تخصصی سومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی  با موضوع "مشارکت سرمایه های خرد در بازار سرمایه" با تشریح وضعیت بازارهای سرمایه گذاری کشور در شرایط کنونی خاطرنشان کرد:در حال حاضر بازار پول و مسکن وضعیت سابق را ندارد، بازار طلا و ارز هم چندان بازدهی خاصی ندارد و نقدینگی وارد بازار سرمایه شده است. در چنین شرایطی باید ریسک متعادلی در بازار باشد تا جامعه به دنبال مشارکت در این بازار باشد.

وی با اشاره به مساله تخصیص منابع افزود: برای ساخت بازار سرمایه عمیق طبیعی است که باید مشارکت عمومی مردم توسعه پیدا کند. یک رویکرد سنتی برای محک زدن بازارهای سرمایه همین است که اندازه بازار را با GDP بسنجیم و این نوع مقایسه ها بسیار رایج است. البته در کشور ما لازم است که طراحی بازار در جهت توسعه مستمر باشد و نه رشد سریع.

همه چیز دست مدیران نیست

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر لزوم طراحی زیرساخت های صحیح برای دستیابی به بازدهی های بلندمدت در بورس گفت: در واقع بازارهایی که امکان بزرگ شدن دارند ولی زیر ساختهای درستی برای آن طراحی نشده بازدهی کوتاه مدت خواهند داشت.  گاهی به تغییرات فرهنگی هم نیاز است.پس باید بپذیریم که خیلی چیزها در اختیار مدیر بازار نیست.

عبده تبریزی گسترش مشارکت عمومی در بازار را تنها یک بُعد سرمایه گذاری بورسی دانست و یادآور شد: هدف فقط جمع کردن این پولها نیست و باید منابع را به گونه ای تخصیص دهیم که رشدی مستمر در داخل اقتصاد ایجاد شود.

روند رو به رشد بازار سرمایه

عبده تبریزی ایجاد شرایط لازم برای سرمایه گذاری بلندمدت در بورس را دغدغه اصلی در جذب سرمایه های ارزی و بانکی ارزیابی و تصریح کرد: باید بتوانیم سرمایه گذارانی را که به سرمایه های فیزیکی عادت کرده اند و ارز و سپرده بانکی حداکثر حوزه سرمایه گذاری آنهاست را به سرمایه گذاری بلندمدت در بورس نیز عادت دهیم.اینکه چطور آنها را به طور بلند مدت به بازار سرمایه بیاوریم مطرح است و تلاشی قابل ملاحظه می خواهد. هر نوع توسعه صحیح اقتصادی به توسعه منابع کارآمد انسانی نیاز دارد.

وی روند فعالیت بازار سرمایه کشور را رو به گسترش خواند و افزود: بازار سرمایه برای ایجاد دید بلندمدت به طراحی های جدی نیاز دارد؛چراکه به دلیل نقد شوندگی مناسب همواره مورد استقبال است. ضمن این که با توجه به کسری بودجه ۹۹ به نظر می رسد اوراق زیادی در سال آینده منتشر خواهد شد و این افزایش مشارکت ناشران، افزایش سرمایه را به همراه می آورد.

 بازار به همه گروه های سرمایه گذار نیاز دارد

عضو سابق شورایعالی بورس تاکید کرد: در شرایط امروز که فرصت های سرمایه گذاری وجود دارد و سرمایه گذار خارجی نداریم، باید بر روی حوزه ای که بتوانیم آن را توسط سرمایه گذاران خارجی توسعه دهیم، کار کنیم. یعنی پروژه های آنها را تامین مالی کنیم و بتوان تضامینی برای آن ایجاد کرد تا منابع گسترده جمع شود.

عبده تبریزی با بیان این که امروز این کار به طور غیر رسمی انجام می شود افزود: در بازار مسکن گروهی تامین مالی انجام می دهند، در حوزه نوآوری هم به همین شکل تامین مالی می شود. در بازار عده ای پول می دهند و بازرگانی را تامین مالی می کنند. فعال شدن این حوزه می تواند به بورس کمک کند.

عناوین برگزیده