تاریخ: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۵۰
بازدید: ۴۰۴
کد خبر: ۸۰۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
انتشار عملکرد 100 روزه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معدن و صنایع معدنی

‌تدوین نقشه راه،‌ راه اندازی فولاد استانی و ارایه تسهیلات صندوق بیمه معدنی

می متالز - عملکرد 100 روزه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معدن و صنایع معدنی منتشر شد. در این میان تدوین نقشه راه معدن و صنایع معدنی، راه اندازی یک کارخانه فولاد استانی و ارایه 122 میلیارد تسهیلات از سوی صندوق بیمه معدنی از جمله فعالیت های مربوط به ایمیدرو در این دوره کوتاه بوده است.
‌تدوین نقشه راه،‌ راه اندازی فولاد استانی و ارایه تسهیلات صندوق بیمه معدنی

به گزارش می متالز، طبق این گزارش از اهم فعالیت های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در 100 روز گذشته راه اندازی کارخانه آهن اسفنجی فولاد میانه با تکنولوژی ایرانی پرد در شهرستان میانه واقع در استان آذربایجان شرقی با ظرفیت 800 هزار تن اشاره کرد که 750 نفر به طور غیرمستقیم صاحب شغل شده اند و در اجرای آن از نیروهای بومی استفاده شده است. همچنین تدوین نقشه راه دولت دوازدهم در توسعه و توانمند سازی معادن و صنایع معدنی با حضور خبرگان بخش معدن و صنایع معدنی، توفیق در اخذ مصوبه هیات دولت در خصوص تخصیص بخشی از 1.5 میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی به توسعه معادن روستایی از طریق صندوق بیمه فعالیت های معدنی، انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی پروژه اسکله پارسیان در فاز اول به ظرفیت 9 میلیون تن تخلیه و بارگیری و ... نام برد.

 

122 میلیارد تومان بیمه نامه معدنی

صدور122 میلیارد و 94 میلیون تومان انواع ضمانت نامه و بیمه نامه در صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی از جمله اقدامات این دوره محسوب می شود. صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در راستای اهداف اقتصادی کلان کشور، تقویت و حمایت از سرمایه گذاران خصوصی در بخش معدن و همچنین با توجه به ماده 31 قانون معادن مصوب 1377 ، در سال 1380 تاسیس شده و به منظور تحقق توسعه پایدار در بخش معدن، ایجاد تضمین و امنیت سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی، هدایت و راهبری این سرمایه گذاری ها، فعالیت می کند. این صندوق در طول 100 روزه نخست دولت دوازدهم 122 میلیارد و 94 میلیون تومان انواع ضمانت نامه ها و بیمه نامه ها در صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی صادر شده است.

از مهمترین دستاوردها و اقدامات صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در 100 روز ابتدایی دولت دوازدهم ، می توان به بازپرداخت دیون معوقه صندوق به نحوی که در حال حاضر صندوق دیون معوق ناشی از منابع بانکی ندارد به ارزش 315 میلیارد ریال اشاره کرد.

همچنین انعقاد تفاهم نامه با بانک صنعت و معدن به ارزش حداقل 100 میلیارد ریال تسهیلات برای طرح های معدنی، تعیین تکلیف محدوده های معدنی بیمه شده از ابتدای عمر صندوق تا کنون و پیگیری تخصیص حداقل 15 درصد از منابع حاصل از وجوه ناشی از مصوبه مجلس در طرح اشتغال روستایی و شهرهای کوچک به حوزه معدن از طریق صندوق بیمه از دیگر دستاوردهای این 100 روزه به شمار می رود.

 

تکمیل اکتشافات معدنی در بیش از 16 هزار کیلومتر مربع

سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی نیز که در چشم انداز بیست ساله خود فراهم کردن زمینه ها و زیرساخت های لازم برای رشد فعالیت های دانایی محور و توسعه پایدار کشور از طریق شناسایی محیط های زمین شناسی ،شناخت منابع و کشف ذخایر مواد معدنی و شناسایی فرآیندهای پدید آورنده و کنترل کننده مخاطرات زمین شناختی و رفتارسنجی آنها و گسترش پایگاه داده های علوم زمین را دنبال می کند در طول صد روز اول آغاز به کار دولت دوازدهم تکمیل اکتشافات معدنی در بیش از 16 هزار کیلومتر مربع در قالب 19 پروژه به منظور اکتشاف عناصر پایه فلزی و غیرفلزی و همچنین تداوم اکتشاف منابع آب کارستی در 9 استان کشور را در پرونده خود دارد.

پایان اکتشاف 1.5 میلیون تن کانسنگ طلا، نقره، مس و سرب و روی در منطقه لاطلا واقع در کرمان و اخذ گواهی کشف و همچنین پایان اکتشاف 649هزار تن کانسنگ سرب و روی و 169هزار تن کانسنگ طلا در منطقه ندوشن واقع در یزد نیز به همت کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در 100 روز اول دولت دوازدهم انجام شده است.

 

کشف عناصر نادر خاکی

اکتشاف عناصر نادر خاکی در 6 استان زنجان، یزد، البرز مرکزی، آذربایجان‌شرقی و غربی و اردبیل به مساحت بیش 109هزار کیلومتر مربع و معرفی بیش از 10 هزار کیلومتر مربع به عنوان محدوده‌های امیدبخش برای ادامه فعالیت اکتشافی در این مدت صورت گرفته است. همچنین بررسی مشکلات و راهکارهای فرآوری سه منطقه اکتشافی برای عناصر مس، سرب و روی و سولفات سدیم-پتاسیم در استان‌های خراسان جنوبی، اصفهان و قزوین و اخذ گواهی کشف از دیگر اقدامات این سازمان در 100 روز اول دولت دوازدهم بوده است.

عملیات اکتشافی به مساحت بیش از 36 هزار کیلومتر مربع در قالب 45 پروژه (30 پروژه زمین شناسی اقتصادی در مساحت 35هزار کیلومتر مربع، 5 پروژه ژئوشیمی در مساحت 625 کیلومتر مربع، 3 پروژه ژئوفیزیک با برداشت 4 هزار و 500 ایستگاه، 7 پروژه فرآوری فسفات کهکیلویه و بویراحمد، آنتیموان سفیدآبه واقع در استان سیستان و بلوچستان، پتاس چوپانان واقع در خور و بیابانک، باریت خوزستان، طلا، سرب، روی و گلوکونیت خراسان رضوی) که36 پروژه (26 پروژه زمین‌شناسی اقتصادی، 4 پروژه ژئوشیمی، 3 پروژه ژئوفیزیک، 3 پروژه فرآوری) آن پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصد و 9 پروژه (4 پروژه زمین‌شناسی اقتصادی، 1 پروژه ژئوشیمی، 4 پروژه فرآوری) با کمتر از 50 درصد پیشرفت فیزیکی آغاز شده‌ است.

تداوم اکتشاف محدوده‌های آنومالی سرب و روی به مساحت 4 هزار و 896 کیلومترمربع و معرفی 6هزار و 84 کیلومتر مربع از کشور به عنوان اولویت اکتشاف کرومیت با اولویت 3 هزار و 462 کیلومتر مربع و همچنین تعیین مناطق پتانسیل‌دار اکتشاف کشور و اولویت اول آن در قالب 20 تیپ ماده معدنی مختلف در قالب اطلس پتانسیل‌های معدنی کشور در مقیاس ملی با هدف کاهش ریسک و هزینه‌های اکتشافی از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این یکصد روز است.

در این مدت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور موفق به پردازش و تفسیر 40 هزار کیلومتر خطی اطلاعات ژئوفیزیک هوایی (مغناطیس‌سنجی و رادیومتری) در آذربایجان‌شرقی و 91 هزار کیلومتر خطی در خراسان جنوبی و همچنین اجرای عملیات میدانی بیش از 2 هزار و 790 کیلومتر مربع از مساحت کشور در قالب 18 منطقه به منظور تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی در مقیاس یک‌بیست‌وپنج‌هزارم برای نمایش کلیه عوارض بیش از 50 متر و ادامه اکتشاف منابع آب کارستی در 9 استان البرز، یزد، مرکزی، لرستان، ارومیه، فارس، سمنان، خراسان‌های رضوی و شمالی به مساحت 115 هزار و 700 کیلومتر مربع و تعیین مناطق مستعد حضور آب شده است.

در یکصد روز فعالیت دولت دوازدهم سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، پیمایش صحرایی بیش از 50 هزار کیلومتر در محل‌های اصلی کانون گرد و غبار و برداشت تعداد یک‌هزار و 400 نمونه سطحی و 500 نمونه اتمسفری در بیش از 60 درصد از کانون های شناسایی شده در کشور و آغاز بررسی، پایش و تعیین دقیق محل گسل‌های لرزه‌زای کلان شهر‌های کشور پیرو مصوبه شورای عالی شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با الویت شهرهای تهران، تبریز، کرج، مشهد و کرمان را در دستور کار خود قرار داد.

انجام 169 هزار و 740 آنالیز در قالب 7 روش تخصصی اکتشافی، فرآوری، معدنی و زمین‌شناسی برای بیش از 7 هزار و 380 نمونه اکتشافی و زمین‌شناسی، تهیه اینفوگرافیک اطلس نقشه راه علوم زمین و معدن برای 31 استان کشور و همچنین آغاز ساماندهی و مدیریت مطالعات ژئوتوریسم و ژئوپارک کشور در قالب مصوبه برنامه بین‌المللی علوم‌زمین و ژئوپارک‌ها (IGGP) در مجمع عمومی یونسکو در سال 2016 نیز به عنوان بخش دیگری دستاوردهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در یکصد روز فعالیت دولت دوازدهم عنوان شده است.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده