تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۳۹
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۸۲۰۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

برنامه‌ریزی برای کاهش نیاز بخش صنعت و معدن به واردات

می متالز - طی سال گذشته ۴۳ میلیارد دلار کالا و ماشین‌آلات و فناوری وارد کشور شد که ۱۰ میلیارد دلار آن مربوط به بخش صنعت، معدن و تجارت می‌شود که باید با توسعه نهضت ساخت داخل این رقم کاهش یابد.
برنامه‌ریزی برای کاهش نیاز بخش صنعت و معدن به واردات

به گزارش می متالز، برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در دومین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین (اینوماین) که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری (اینوماین) برگزار شد، گفت: این جشنواره به منزله نخستین رویداد ارائه نیازهای فناورانه معدن و صنایع معدنی محسوب می‌شود. به گفته وی، بر اساس بررسی‌ها در بین ۱۰ قلم اصلی وارداتی، هفت قلم مربوط به حوزه جهاد کشاورزی شامل ۴ میلیارد دلار جو و ۳ میلیارد دلار برنج است. معاون  آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با بیان اینکه بخش صنعت، معدن و تجارت در بین ۱۰ قلم اصلی واردات، دو قلم اصلی دارد که یک قلم بخش معدن و صنایع معدنی با سهم ۷۰۰ میلیون دلار، مربوط به الکترود گرافیتی می‌شود، افزود: بررسی تاریخچه ارتباط بین صنعت و دانشگاه گویای آن است که این امر همواره به شکل رابطه بروز داشته، اما نیاز به مشارکت بین صنعت و دانشگاه وجود دارد. معاون  آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت تصریح کرد: هم‌اکنون از مجموع ۷۷ هزار واحد صنعتی - معدنی در سطح کشور تعداد چهار هزار بنگاه در «سامانه تاپ» که از نیمه دوم امسال شکل گرفته نسبت به ثبت‌نام برای طرح درخواست‌های خود اقدام کردند و آمار اکنون به هشت هزار بنگاه رسیده است. خداداد غریب‌پور رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این جشنواره گفت: ایمیدرو در جایگاه شتاب‌دهنده ملی بین حوزه دانش و تولید، به‌عنوان دو سوی این حلقه عمل می‌کند و این ارتباط را رونق می‌دهد.  وی با تاکید بر اینکه استراتژی ایمیدرو از سوی دانشگاه تدوین شده، گفت: امسال در جشنواره دوم اینوماین با فرآیندی که ایجاد شده تعداد ایده‌های ارزش‌آفرین با رشد حدود ۳ برابری به ۴۰۰ عدد رسید. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: در سال جاری ۲۰ طرح تحقیقاتی و پژوهشی بر اساس نیاز حوزه صنایع معدنی طراحی شده است که عمدتا به حوزه محیط‌زیست ارتباط دارد. به گفته وی، تنها بر فولاد تمرکز نداریم و صنایع مس در کنار بخش‌های اصلی همچون اکتشاف، استخراج و فرآوری نیز شامل طرح‌های تحقیقاتی می‌شوند.

غریب‌پور با اشاره به اینکه ظرفیت آموزشی ایمیدرو دو برابر و پژوهشی آن ۵۰ درصد رشد یافته است، خاطرنشان کرد: در جشنواره دوم اینوماین، حضور ۷ شرکت بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برگزاری نشست‌های دوطرفه، نمایشگاه ارائه دستاوردهای فناورانه و مهم‌تر از همه پیگیری ایده‌های ارائه شده جزو تغییرات جشنواره امسال نسبت به جشنواره نخست است. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: ایمیدرو به همراه دانشگاه تهران با تاسیس موسسه‌ای مشترک با نام یونیدرو، به نهادسازی در این بخش اقدام کرده‌اند، زیرا این اقدام سبب مانایی و پویایی روابط دوطرفه می‌شود.

وی نقش دانشکده معدن دانشگاه تهران در پایه‌گذاری و شکل‌گیری این حوزه دانش در کشور را یادآور شد و تصریح کرد: دانشکده معدن یکی از ۴ دانشکده پایه‌ای دانشگاه تهران بوده است. جشنواره اینوماین که از پنج بهمن ماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری آغاز به‌کار کرده تا هفتم بهمن به کار خود ادامه می‌دهد و انتظار می‌رود تفاهم‌نامه‌هایی بین شرکت‌های دانش‌بنیان و بنگاه‌های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی به منظور بومی‌سازی و ساخت داخل قطعات و تجهیزات مربوطه انجام شود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین