تاریخ: ۲۱ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۰۱
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۸۲۷۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی ایمیدرو در معادن خراسان جنوبی

می متالز - رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: این سازمان در بخش زیربنایی معادن استان خراسان جنوبی ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حال اجرا و تعهد دارد.
سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی ایمیدرو در معادن خراسان جنوبی

به گزارش می متالز، خداداد غریب‌ پور شامگاه شنبه در نشست جمع‌بندی سفر یک روزه به خراسان جنوبی که در دفتر استاندار برگزار شد افزود: سال آینده راه دسترسی معدن شهرستان طبس با اعتبار ۸۱ میلیارد تومان توسط این شرکت اجرایی خواهد شد.

وی گفت: در زمینه گازرسانی به معادن نیز خراسان جنوبی پیشرفت بسیار خوبی داشته است و امروز در معدن طلای هیرد و کلنگ زنی واحد سنگ شکن آن، استاندار خراسان جنوبی برای گازرسانی به منطقه قول مساعد دادند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از خراسان جنوبی به عنوان چهارمین استان معدنی کشور نام برد و افزود: امسال طرح‌های جدید اکتشافی به پهنه‌های معدنی استان اضافه شد چراکه کنسرسیوم پایا و ایمیدرو اکتشافات خوبی را در استان آغاز کرده‌اند که پس از اکتشافات، ذخایر معدنی اسمی استان افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه ذخایر معدنی به سمت سرمایه‌گذاری، توسعه معدن و صنایع معدنی پیش خواهد رفت اظهار داشت: همچنین با سفر و پیگیری استاندار، مطالعه راه دسترسی به معادن شاهکوه انجام شد.

غریب پور گفت: برای تامین برق معادن شاهکوه نهبندان ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است که با هماهنگی استاندار با وزارت نیرو، همکاری استان و با محوریت شرکت ایمیدرو به صورت مشارکتی این پروژه انجام خواهد شد.

 

قول‌هایی که می‌دهیم را عمل می‌کنیم

وی تاکید کرد: سیاست ما در ایمیدرو این است که به قول‌هایی که می‌دهیم عمل کنیم بنابراین ظرفیت ایمیدرو برآورد می‌شود و براساس آن تعهد می‌دهیم لذا طرح برق رسانی به این معادن را انجام خواهیم داد.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران یکی دیگر از تعهدات ایمیدرو را تامین مالی فولاد قاینات عنوان کرد و گفت: فولاد قاینات بزرگترین پروژه معدنی استان خراسان جنوبی است که در سفر قبل قول دادیم تمام اعتبار مورد نیاز این پروژه را تامین کنیم که تامین شد.

وی افزود: امروز ۳۰۰  میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه تعهد می‌کنیم همچنین شرکت فولاد متعهد شد تا بهار سال آینده پروژه را به سرانجام برساند.

غریب پور بیان کرد: یکی از دلایل تاخیر در پروژه فولاد قاینات، تحریم و موضوعات مرتبط با آن از جمله فاینانسر خارجی، تجهیزات وارداتی و مسایلی از این قبیل است که سبب شد در برنامه‌های زمان‌بندی خلل ایجاد شود  که جبران خواهد شد.

وی گفت: در مسایل مربوط به این پروژه، استاندار و دستگاه قضا همکاری بسیار خوبی داشتند که سبب شد مسایل داخلی حل شود و مسایل خارجی از جمله تامین مالی و تجهیزات در حال رفع شدن است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از احداث نخستین پایگاه امداد و نجات در طبس خبر داد و گفت: این  شهرستان دارای ذخایر معدنی بالایی از جمله ۷۵ درصد زغالسنگ کشور است لذا این پایگاه با تجهیزات بسیار خوب در منطقه احداث خواهد شد.

 

تامین برق معادن در دستور کار است

وی در ارتباط با تامین برق معادن شاهکوه نهبندان گفت: در این زمینه جلسه‌ای با معاون وزیر نیرو برگزار و توافق چهارجانبه امضا خواهد شد.

غریب پور بیان کرد: این پروژه بسیار مهم که معادن طلا و سنگ‌های تزیینی را پوشش می‌دهد یکی از بزرگترین پروژه‌های زیربنایی معدنی کشور خواهد بود که بعد از انجام مطالعات، به انجام می‌رسد.

وی با اشاره به اجرای طرح برق‌رسانی به معادن کوچک مقایس استان در سال آتی اظهار داشت: برای این اقدام نیز شرکت ایمیدرو ۱۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: استان خراسان جنوبی احداث ۲ واحد فراوری آهک و فروسیلیس را پیشنهاد داد که پس از مطالعه، فراخوان جذب سرمایه گذار انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: ۴۲۵ میلیارد تومان برای تجهیزات کارخانه فولاد قاینات تاکنون هزینه و به عبارتی امسال در مجموع ۷۲۵ میلیارد تومان صرف این پروژه بسیار مهم در استان شده است.

غریب پور گفت: ایمیدرو تاکنون هفت میلیارد تومان برای تجهیزات ایمنی معادن طبس هزینه کرده و ۴۰ میلیارد تومان برای انجام اکتشافات معادن به طول ۸۵ هزار کیلومتر نیز در استان انجام شده است.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌های محوری ایمیدرو ۲ بُعد اکتشاف و ایجاد زیربنا است چراکه معتقدیم این سازمان ۲ اصل اکتشافات برای شناسایی مواد معدنی و زیربنا را باید در اولویت قرار دهد که در استان به درستی به این موضوعات پرداخته شده است.

 

نیازهای استان در ۲ حوزه اکتشاف و زیربنا رفع می‌شود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این قول را به مردم استان خراسان جنوبی می‌دهیم که در این دو حوزه نیازهای استان را رفع کنیم و نیاز به همکاری استان نیز داریم.

وی با اشاره به معدن مس استان خراسان جنوبی اظهار داشت: هیچ مشکلی درخصوص سرمایه‌گذار نداریم و ظرفیت سرمایه‌گذاری در این معدن صد درصد آماده است و این ظرفیت در اختیار استان قرار خواهد گرفت.

غریب پور با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی کارخانه طلای هیرد نهبندان گفت: سرمایه‌گذار که قرار بود پروژه را اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برساند امروز اعلام کرد تا هفته دولت ۹۹ آن را به پایان می‌رساند.

وی تصریح کرد: امید است ظرفیت معدنی استان خراسان جنوبی که امروز نیز بخشی از این ظرفیت در مدار مطالعه یا اجرا قرار گرفت در آینده شکوفا شود.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به افزایش ذخایر زغالسنگ استان از ۲ میلیون تن به پنج میلیون تن اشاره کرد و گفت: این افزایش ذخایر براساس سند وزارتخانه است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت علمی استان در زمینه اکتشافات و سایر حوزه‌ها بهره‌مند خواهیم شد عنوان کرد: مطالعات اکتشافی در سطح ۵۰ درصد انجام شده است و اکنون نیز اعلام آمادگی می‌کنیم هر میزان پهنه استان در اختیار ما قرار دهند مطالعات و اکتشافات را انجام خواهیم داد.

غریب پور تصریح کرد: سیاست ایمیدرو در معادن این است که بعد از شناسایی مواد معدنی، در قالب قانون رفع موانع تولید استخراج فروش را به مزایده می‌گذاریم.

وی یادآور شد: ایمیدرو در زمینه سایر مواد معدنی به ویژه کانی‌های غیرفلزی به خصوص سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و تزیینی توجه دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون در حال تدوین سند جامع سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی هستیم تا یکسری راه‌های صادراتی را ایجاد کنیم چراکه یکی از مشکلات سنگ‌های تزیینی صادرات این محصول است.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران امروز (شنبه) به همراه استاندار خراسان جنوبی از برخی معادن استان نیز بازدید کرد.

همچنین بخشی از طرح فراوری و استحصال طلای معدن هیرد با حضور استاندار خراسان جنوبی و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کلنگ زنی شد.

عناوین برگزیده