به گزارش می متالز، سیدعلی حسینی، مدیر عامل بورس انرژی ایران از سومین عرضه اولیه اوراق سلف نفتی در سال جاری خبر داد و گفت: روز سهشنبه پانزدهم بهمن ماه، اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سبک صادراتی میدان نفتی آذر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران در نماد «ساذر ۹۹۱» به عموم سرمایه گذاران برای نخستین بار عرضه خواهد شد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران با بیان اینکه در این عرضه اولیه در مجموع ۲۶۱،۷۴۸ قرارداد سلف موازی عرضه اولیه خواهد شد، افزود: شروع مرحله عرضه اولیه، مورخ ۱۵/۱۱/۹۸ خواهد بود که پس از ثبت سفارشهای خرید از سوی کارگزاران، عرضه اولیه در همان روز آغاز خواهد شد و تا معامله کامل ۲۶۱،۷۴۸ قرارداد ادامه خواهد داشت.
حسینی تصریح کرد: این اوراق منضم به اختیار خرید و فروش تبعی با نرخ ۱۹ و ۱۸/۵ درصد و نرخ بازار گردانی ۱۷.۵ درصد سالانه بوده و مهلت تسویه در دوره عرضه اولیه و معاملات ثانویه یک روز کاری پس از انجام معامله و تسویه نقدی در سررسید حداکثر سه روز کاری پس از آخرین روز معاملاتی خواهد بود.
وی از حجم کل تأمین مالی صورت گرفته در بورس انرژی ایران از ابتدای امسال تا کنون نیز سخن گفت و افزود: بورس انرژی ایران به عنوان بازاری متشکل و شفاف توانسته با ایفای نقشی مؤثر برای طرحهای توسعهای نفت و گاز کشور و همچنین بازاری کارآمد برای تجار داخلی و خارجی، ابزارهای مختلفی را در برای تأمین مالی در اختیار فعالان این بازار بگذارد بطوریکه از ابتدای امسال تا کنون مجموع معاملات اوراق سلف موازی استاندارد در بازار اولیه و ثانویه بالغ بر ۱۲۴ هزار میلیارد ریال است.
به گفته این مقام مسوول، در تابستان امسال نیز دولت جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مبتنی بر نفت خام سبک و همچنین انتشار اوراق ۵۰۰ میلیارد تومانی مبتنی بر میعانات گازی کنگان در بورس انرژی اقدام به تأمین مالی کرد که نشانده ظرفیت بالای این بازار در بکارگیری سرمایههای خرد مردمی با روشهای علمی و صحیح مالی در کشور است.
حسینی با اشاره به حجم کل تأمین مالی صورت گرفته تا به امروز در بورس انرژی ایران گفت: تاکنون مجموع ارزش عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد و صندوق سرمایه گذاری پروژه در بورس انرژی ایران به رقم ۱۲۶ هزار و۷۰۰ میلیارد ریال بالغ شده است که این رقم تا پایان امسال همچنان افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل بورس انرژی با بیان اینکه حجم تأمین مالی صنعت نفت و گاز ایران از طریق بورس انرژی با احتساب این عرضه اولیه تا کنون به ۹۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بالغ شده است، گفت: تأمین مالی طرحهای توسعهای و زیر بنایی کشور در کنار مزیتهایی همچون شفافیت، رقابت، ضد انحصاری بودن و حمایت از صنایع داخلی میتواند چشم انداز روشنی را برای سرمایه گذاران و عموم ذی نفعان این بازار ترسیم نماید.