تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۱۱
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۸۶۳۲۴
سرویس خبر : زمین شناسی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بیرجند:

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به دنبال اکتشاف در عمق

می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت و رئیس این سازمان در آیین گشایش هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران گفت: این سازمان نگاه خود را نسبت به گذشته تغییر داده و دیگر به دنبال اکتشاف در سطح نیستیم بلکه به دنبال اکتشاف در عمق و ذخایر پنهان در کشور هستیم.
سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به دنبال اکتشاف در عمق

به گزارش می‌متالز، علیرضا شهیدی افزود: از خدمات ژئوفیزیک هوایی استفاده می‌کنیم و در خراسان جنوبی نیز ژئوفیزیک هوایی را در سال‌های اخیر داشتیم که ۱۰۷ آنومالی ژئوفیزیک هوایی در استان پیدا شد و پیگیر شناسایی آنها هستیم.

وی گفت: ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی در کشور داریم که ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع مساحت کشور را در بر می‌گیرد و سال ۱۳۸۳ اطلس ملی نقشه‌های پتانسیل معدنی ایران را با مقیاس یک میلیونیوم منتشر کردیم.

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان این‌که ۹۴۰ هزار کیلومتر مربع کشور را با مقیاس یکصدهزارم برداشت کردیم، تصریح کرد: نتیجه آن تدوین اطلس پتانسیل مواد معدنی با مقیاس یکصدهزارم در سال ۱۳۹۶ شد و این اطلس نسبت به اطلس قبلی ۱۰ برابر دقیق‌تر است.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گفت: ۶۰ سال از تاسیس این می‌گذرد که تولید اطلاعات پایه در کشور از مهمترین وظایف آن است و ۴۳ نوع مخاطره در جهان ثبت شده که ۳۴ مخاطره در کشور توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور رصد می‌شود.

وی بیان کرد: بعضی از این مخاطرات مثل سیل و زلزله را مردم می‌شناسند و وقتی در کشور رخ می‌دهد مردم به خوبی آن را رصد می‌کنند اما برخی مخاطرات مانند فرونشست زمین که در خراسان‌جنوبی هم وجود داشته به تازگی اضافه شده است.

به گفته شهیدی، از ۶۰۲ دشت که در کشور وجود دارد، ۴۲۰ دشت و حوضه آبخوان مرتبط با آن، دشت‌های ممنوعه از طرف وزارت نیرو مشخص شده‌اند.

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت افزود: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حوزه اکتشاف مواد معدنی با اقداماتی که انجام داده، برای کشور تولید ثروت می‌کند و تاکنون چند بار شواهد زمین‌شناسی سطح کشور را بررسی کردیم.

شهیدی با بیان این‌که نقشه‌های یکصدهزار نسبت به نقشه‌های یک‌دویست‌پنجاه‌هزارم هزار، ۱۶ برابر دقت بیشتری دارد، تصریح کرد:  نقشه‌های یک‌بیست‌پنجاه‌هزارم نسبت به نقشه‌های دویست‌وپنجاه‌هزارم، ۹۶ برابر دقت بیشتری دارد که در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بنا داریم ذره‌بین خود به زمین را نزدیک‌تر کنیم تا دقت کار خود را افزایش دهیم.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی افزود: در هرکدام از نقشه‌ها باید ۶۰۰ داده اطلاعاتی را برداشت کنیم و اخیرا چند نقشه در کشور منتشر کردیم که این نقشه‌ها درخصوص زلزله و زمین‌لرزه، سیلاب و فرونشست و پهنه‌های گرد و غبار است.

به گفته وی، اگر کشور را به لحاظ معدنی بررسی کنیم امروز ۱۲ هزار پراکندگی کانی‌زایی فلزی و غیرفلزی در کشور داریم و اگر درصد ذخیره نسبت به کل را در نظر بگیریم، از مواد معدنی شناخته شده در کشور ۵۵ میلیارد تن ذخیره زمین‌شناسی کشور و ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی است که ۶۷ درصد مربوط به مصالح ساختمانی و ۱۰ درصد فلزی است، ۱۹ درصد غیرفلزی و چهار درصد سنگ‌های تزئینی است.

شایان ذکر است، هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند تا فردا یکم اسفند ادامه دارد و ۴۵ مقاله برای سخنرانی و ۲۱۴ مقاله به صورت پوستر در این همایش ارایه می‌شود.

معدن یکی از قابلیت‌های اقتصادی خراسان جنوبی به شمار می‌رود و تاکنون بیش از ۴۰ نوع ماده معدنی در این استان مرزی و کویری شناسایی شده که ذغالسنگ طبس از مشهورترین آنها است.

گفتنی است، دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس این سازمان به‌منظور شرکت در هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران، بازدید از مرکز تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، حضور در استانداری و سازمان صمت استان و بازدید از واحد فرآوری بنتونیت شهرستان فردوس در سفر یکروزه‌ای به همراه جمعی از معاونان و مدیران خود در خراسان‌ جنوبی حضور دارد.

عناوین برگزیده