تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۱۲
بازدید: ۲۷۷
کد خبر: ۸۶۵۰۷
سرویس خبر : انرژی

کرونا صنعت نفت و گاز آمریکا را بیمارتر می‌کند

می متالز - بخش انرژی جهان به دلیل مواجه با کرونا ویروس، بیمار شده است، اما این بیماری با توجه به فشارهای ترامپ برای خرید میزان بیشتری از سوخت‌های فسیلی تولید شده این کشور توسط چین، می‌تواند تأثیرهای بسیار زیان‌ آوری بر روی صنعت نفت و گاز ایالت متحده داشته باشد.
کرونا صنعت نفت و گاز آمریکا را بیمارتر می‌کند

به گزارش می متالز، امتیازهای چین در طول مذاکرات تجاری مبهم است، اما ویروس کرونا آنها را مبهم‌تر می‌کند و این موضوع به اندازه تولیدکنندگان داخلی انرژی، به دونالد ترامپ بخصوص در یک سال انتخاباتی آسیب می‌زند.

زمانی‌ که ترامپ در پی فاز اول آتش‌ بس تجاری با چین اعلام کرد که به توافق اولیه با این کشور دست پیدا کرده است، گفت: چین کالاهایی را به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از این کشور خریداری می‌کند که نفت و گاز را نیز شامل می‌شود. این دو برابر میزانی است که این کشور در سال ۲۰۰۷ از چین خریداری کرده است. واقعیت سخت این است که چین باید معاملات موجود با دیگر کشورها را قطع و زنجیره‌های تأمین موجود را به دلیل توافق تجاری به امریکا مختل کند.

شرکت تحقیقاتی آی.اچ.اس مارکیت (IHS Markit) می‌گوید: زمانی که سارس(SARS) در سال ۲۰۰۲ شیوع پیدا کرد، چین ششمین اقتصاد بزرگ را در اختیار داشت و ۴.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار داشت، اما اکنون دومین اقتصاد بزرگ جهان است که بیش از ۱۶ درصد از کل تولیدات دنیا را تأمین کرده و ۱۰.۴ درصد از کالاهای جهان را وارد می‌کند. در نتیجه نفت و گاز هر دو تحت فشار شدیدی قرار گرفته‌اند، چرا که تقاضای جهانی انرژی در سطح ضعیف باقی مانده و به نظر نمی‌رسد که عرضه نیز از انعطاف کافی برای سازگاری سریع برخوردار باشد.

در ادامه این گزارش آمده است که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت حدود ۵۰ دلار در هر بشکه است که افت ۲۰ درصدی نسبت به ماه گذشته داشته است. با وجود جنگ تجاری بین ایالت متحده و چین، این کشور روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام از آمریکا خریداری می‌کند، با این وجود تقاضای چین در تعیین قیمت بین‌المللی نفت و گاز تأثیرگذار است.

آی.اچ.اس مارکیت نتیجه‌گیری می‌کند که تقاضای جهانی نفت و گاز تحت تأثیر ویروس کرونا در ماه فوریه ۴ درصد یا ۴ میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد، به ویژه که ترامپ گفته است که چین را متقاعد کرده تا امسال انرژی‌های فسیلی به اررزش ۱۸.۵ میلیارد دلار و سال بعد ۳۴ میلیارد دلار خریداری کند. اما کرونا باعث شده که اقتصاد داخلی چین در مقایسه با نرخ حال حاضر، به میزان ۶ درصد در سال کند شود. این تنها به این معنا نیست که چین نفت و گاز کمتری وارد و مصرف می‌کند. چرا که علاوه بر این باعث می‌شود هواپیماهای کمتری پرواز کند و کارخانه‌های کمتری فعالیت کند. این ویروس ده‌ها هزار تن را مبتلا کرده و حداقل یک هزار تن را کشته است.

آژانس بین‌المللی انرژی بیان کرده است که در سال ۲۰۰۳ چین ۵.۷ میلیون بشکه نفت در روز وارد می‌کرده است و این رقم در سال ۲۰۱۹، به ۱۳.۷ میلیون بشکه در روز افزایش یافته که چیزی معادل سه چهارم تقاضای جهانی نفت است. در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که برای اولین بار طی یک دهه اخیر، تقاضا در سه ماهه اول سال جاری ۴۳۵ بشکه در روز و ۸۲۵ بشکه برای سال منعقد در نظر گرفته شود.

آژانش بین‌المللی انرژی اعلام کرده است: «قیمت پایین نفت اگر پایدار باشد، همچنان برای شرکت‌های نفتی فعال ایالت متحده خبر بدی به شمار می‌رود و بعید است که ما تا اواخر سال، شاهد تأثیری در رشد تولید باشیم.» «تأثیر بحران کرونا در اقتصادهای بزرگتر به این معناست که برای مصرف‌کنندگان مشکل خواهد بود که از مزایای پایین آمدن قیمت نفت استفاده کنند.» در شرایط عرضه بیش از تقاضای حال حاضر، نفت ارزان به تولیدکنندگانی مانند اکسون موبیل، شورون و کونوکو فیلیپس آسیب می‌رساند و در نتیجه آنها نیز درآمد کمتری را کسب می‌کنند.

بازارهای گاز طبیعی نیز متزلزل شده است. رویترز گزارش می‌کند که «سینوک»، شرکت ملی نفت فلات قاره چین که بزرگترین واردکننده LNG در چین است به دلیل بحران کرونا، قراردادهایش را با حداقل سه تأمین‌کننده تعلیق کرده است. شرکتی که تقریباً نیمی از پایانه‌هایی که در چین LNG دریافت می‌کنند را در اختیار دارد، وضعیت اضطراری اعلام کرده است. این کار یک اقدام قانونی برای به حالت تعلیق درآوردن تعهدات قراردادی در زمانی است که اتفاق‌هایی مانند اعتصاب‌های غیرقابل پیش‌بینی و بلاهای طبیعی به وقوع بپیوندد.

ماجرا از این حکایت دارد که شرکت‌های رویال داچ شل، توتال فرانسه، وود ساید پترولیوم استرالیا و قطرگس نیز در وضعیت ریسک قرار دارند. نکته مهم اینکه کاهش تقاضا، قیمت‌های پایین را به همراه دارد، به ویژه برای ایالات متحده که دارای پنج تسهیلات صادراتی است. در حالی که چین از ماه می سال ۲۰۱۹ در پی اختلاف تجاری تا حدود زیادی LNG ایالت متحده آمریکا را کنار گذاشته است. در حال حاضر نیز که کروناویروس بلوای جدیدی ایجاد کرده، گواهی است برای کاهش قیمت‌ها.

بن وان بوردن(Ben van Beurden) مدیرعامل شرکت رویال داچ شل در مصاحبه‌ای که با برنامه Squawk Box شبکه CNBC داشت، گفت: «من مطمئنم که کرونا افراد زیادی را درگیر خود خواهد کرد و در واقع همینگونه است. گسترش آن بسیار سریع است و تعداد زیادی از مردم را نگران خواهد کرد، و البته که ما از نزدیک هر آنچه اتفاق می‌افتد را زیر نظر داریم.»

با توجه به قدرت چین، ایالات متحده نمی‌تواند از تأثیرات کرونا جان سالم به در ببرد. فعالیت‌های کمتر اقتصادی در جهان به معنای تقاضای کمتر برای نفت و گاز در خانه است و این موضوع تحقق وعده‌های تجاری چین را غیرممکن می‌کند. این داستان بدین وسیله گسترش می‌یابد و به انتخابات ریاست‌ جمهوری کشیده می‌شود و در نهایت برای ترامپ به اندازه بخش انرژی ایالات متحده اختلال ایجاد می‌کند.

عناوین برگزیده