به گزارش می متالز، تولید جهانی سیمان با رشد جزئی از ۴ میلیارد و ۵۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۴ میلیارد و ۱۰۰میلیون تن در سال ۲۰۱۹ میلادی افزایش یافت. این سازمان طی گزارشی برترین تولید کنندگان سیمان جهان در سال گذشته میلادی را اعلام کرد که چین در جایگاه نخست و ایران در رتبه هفتم جای گرفت.
تولید سیمان چین طی سال ۲۰۱۹ میلادی بدون تغییر نسبت به سال پیش از آن ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن به ثبت رسید. بدین ترتیب همچنان در رتبه نخست تولید این محصول در جهان باقی ماند. پس از آن، هند با فاصله بسیار نسبت به چین، با تولید۳۲۰ میلیون تن سیمان (رشد ۲۰ میلیون تنی نسبت به سال ۲۰۱۸ میلادی) همچنان به عنوان دومین کشور تولید کننده این محصول در جهان ثبت شد.
سومین کشور برتر تولید کننده سیمان جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی ویتنام بود که ۹۵ میلیون از مجموع تولید جهانی را به خود اختصاص داد. این در حالی است که میزان تولید سال ۲۰۱۸ میلادی این کشور ۹۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است. طی سال ۲۰۱۹ میلادی ، ایالات متحده آمریکا با تولید ۸۹ میلیون تن سیمان در رتبه چهارم جهان ایستاد.
همچنین مصر با تولید ۷۶ میلیون تن و اندونزی با تولید ۷۴ میلیون تن سیمان با وجود کاهش میزان تولید نسبت به سال ۲۰۱۸ به ترتیب در جایگاه های پنجم و ششم تولید این محصول در سال گذشته میلادی قرار گرفتند. رقم تولید سیمان در مصر ۸۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و در اندونزی ۷۵ میلیون و ۲۰۰هزار تن طی سال ۲۰۱۸ میلادی ثبت شده است.
ایران هفتمین تولیدکننده سیمان جهان
میزان تولید سیمان ایران از ۵۸ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۶۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت. این رشد تولید در ایران و نیز افت همزمان تولید این محصول در ترکیه منجر به ارتقا رتبه ایران به رتبه هفتم جهان شد. پیش از این، ترکیه با تولید ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیمان در رتبه هفتم و ایران با تولید ۵۸ میلیون تن در رتبه هشتم جهان قرار داشتند.
طی مدت یاد شده، روسیه به عنوان هشتمین تولید کننده سیمان جهان ۵۷ میلیون تن از این محصول را تولید کرد. برزیل و جمهوری کره نیز هر یک با تولید ۵۵ میلیون تن از این محصول در رتبه نهم جهان جای گرفتند. علاوه بر این تولید سیمان در ژاپن، دهمین تولید کننده برتر سال ۲۰۱۹ میلادی،۵۴ میلیون تن بود که با کاهش نسبت به سال پیش از آن (۵۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن) همراه بود.
در سال ۲۰۱۹ میلادی ترکیه با افت شدید تولید سیمان از ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ۵۱ میلیون تن مواجه شد که منجر به تنزل رتبه جهانی این کشور از هفتم به یازدهم شد.