تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۹۶۳۳۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

حضور غیر قانونی بازنشسته ها در زیر مجموعه وزارت کار/ اسامی 38 نفر از کهنسالان شاغل در شرکت های سیمانی شستا + جدول

می متالز - بررسی وضعیت انتصابات در این هلدینگ مانند سایر هلدینگ های زیر مجموعه شستا نشان می دهد که این انتصابات نه تنها بر اساس بخشنامه های رئیس جمهور، بخشنامه های دیوان محاسبات و سازمان بازرسی و وزیر کار انجام نمی شود بلکه ظاهراً این بخشنامه‌ها همچنان به بایگانی سپرده می شوند.
حضور غیر قانونی بازنشسته ها در زیر مجموعه وزارت کار/ اسامی 38 نفر از کهنسالان شاغل در شرکت های سیمانی شستا + جدول

به گزارش می متالز، 14 ماه از حضور محمد رضوانی‌فر در رأس شستا می گذرد، محمد شریعتمداری به عنوان وزیر کار، رضوانی فر را با امید و آرزوهای زیادی راهی خیابان گاندی کرد، جوانگرایی، شفافیت، اصلاح ساختار و پیگیری مطالبات شرکت‌های زیر مجموعه شستا از جمله توصیه های شریعتمداری به رضوانی‌فر بود.

 

اما بررسی وضعیت هلدینگ‌های زیر مجموعه شستا حاکی از سیاست گذاری های مغایر با شعارها در هلدینگ «سیمان تامین» است؛ هلدینگی که از بهمن 97 رضا جمارانیان سکانداری آن را بر عهده گرفته است.

فعالیت تأمین سیمان با مدیران بازنشسته

بررسی داده های موجود در سایت شستا، نشان می‌دهد؛ میانگین سنی مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت های زیرمجموعه هلدینگ «سیمان تامین» 51 سال است. این در حالی است که میانگین سنی مدیران در دوره مدیریت مدیر قبلی یعنی مرتضی لطفی نیز همین مقدار بوده است.

بررسی وضعیت انتصابات در این هلدینگ مانند سایر هلدینگ های زیر مجموعه شستا نشان می دهد که این انتصابات نه تنها بر اساس بخشنامه های رئیس جمهور، بخشنامه های دیوان محاسبات و سازمان بازرسی و وزیر کار انجام نمی شود بلکه ظاهراً این بخشنامه‌ها همچنان به بایگانی سپرده می شوند.

به طور مثال به نمونه های زیر اشاره می شود:

  • دیوان محاسبات طی نامه شماره 363/42107 مورخ 3/5/98 خطاب به مصطفی سالاری مدیرعامل تامین اجتماعی ضمن اشاره به غیرقانونی بودن حضور بازنشسته ها به‌عنوان عضو غیر موظف شرکت ها تاکید می کند: از آنجائیکه اعضای هیئت مدیره منصرف از موظف یا غیر موظف بودن جز ارکان شرکت بوده و توان راهبری و تاثیرگذاری بر عملکرد شرکت ها را دارند به صرف اینکه ساعات کاری اعضای هیئت مدیره غیرموظف در سقف تبصره مذکور می باشد، محمل قانونی برای عضویت افراد بازنشسته به عنوان عضو غیر موظف در هیئت مدیره دستگاه ها و شرکت های تابعه آن سازمان نمی باشد. لذا انتصاب افراد بازنشسته به عنوان اعضای غیرموظف در دستگاه های تابعه آن سازمان فاقد وجاهت قانونی است.

این در حالی است که در بررسی اعضای هیات مدیره شرکت های زیر مجموعه هلدینگ سیمان تامین از پیرمرد 81 ساله تا بازنشسته های سایر ارگان ها دیده می شود.

  • شورای اداری در یکصد و هشتاد و سومین جلسه مورخ 17 تیرماه 98 داشتن حداکثر 50 سال برای سطوح مدیریت ارشد را به تصویب رساند و این مصوبه از طریق رئیس جمهور برای سازمان ها و شرکت ها ابلاغ و لازم اجرا شد. بررسی سن مدیران عامل شرکت های زیر مجموعه هلدینگ سیمان تامین نشان می دهد که در راستای اجرای این بخشنامه هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

اما بررسی ها نشان می دهد تعداد زیادی از اعضای هیات مدیره در این هلدینگ سنی بالای 50 سال داشته و این خلاف قوانین و آیین نامه های ابلاغ شده از سوی وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی است.

  • با وجود تاکید محمد رضوانی فر طی نامه شماره 1532/1/11 مورخ 17/2/98 و نامه شماره 15173 تاریخ 3/2/98 داوود کرمی رئیس دفتر وزیر مبنی بر رعایت جز 9 بند ط تبصره 2 قانون بودجه سال 98 مبنی بر ممنوعیت تصدی دو پست همزمان در شرکت های دولتی و نهادهای غیردولتی و سازمان ها، مشاهده می شود که این بخشنامه و مصوبه مجلس رعایت نمی شود.

در همین راستا حامد عطاری عضو هیئت مدیره سیمان دورود بوده و به طور همزمان مدیریت توسعه منابع انسانی هلدینگ سیمان فارس و خوزستان را نیز بر عهده دارد.



در موردی دیگر سعید جلالی که عضو هیأت مدیره سیمان بهبهان است ریاست تامین اجتماعی شعبه ۶ اهواز نیز بر عهده دارد و یا مجید وفاپور عضو هیات مدیره فارس و خوزستان، مدیریت مالی شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر را نیز بر عهده دارد.

همچنین به نظر می رسد ریل انتصابات در این هلدینگ تاکنون در راستای خواسته های مدیران قبلی است به طور مثال انتصاب محمود ایزد دوست کرد محله مشاور سابق ربیعی با 68 سال سن و لیسانس جغرافیای سیاسی از اینگونه انتصابات است. ایزددوست که پیش از این مشاور ربیعی وزیر سابق کار بود، اکنون با 68 سال عضو هضو هیات مدیره سیمان خزر است.

بر اساس تبصره یک ماده 17 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مدرک فرد منصوب شده باید با زمینه کاری وی تطابق داشته باشد اما این مساله در این هلدینگ تاکنون رعایت نشده است.

مشخص نیست انتصاب جالینوس بهرامی با مدرک دیپلم در شرکت فولاد و چدن چه سنخیتی با دستورات وزیر و شایسته گزینی دارد. جالینوس بهرامی عضو هیات مدیره شرکت فولاد و چدن و ماشین‌سازی دورود بوده که با مدرک دیپلم تجربی در این هیات مدیره مشغول به کار است.

برخی مدعی هستند که در روند انتصابات مدیران عامل شرکت های زیر مجموعه این هلدینگ رد پای نمایندگان مجلس و یا برخی مدیران سابق شستا دیده می شود.

در زیر اسامی 38 نفر از کهنسالان شرکت های سیمانی می آید، افرادی که گویا قصد ندارند عرصه را خالی کنند و جای خود را به جوانان بدهند.

عناوین برگزیده