به گزارش می متالز، کاهش قیمت نفت پیش از سال ۲۰۱۶ بسیاری از کشورهای نفتی را به برگزاری جلسهای با محوریت کاهش تولید نفت سوق داد و در پی آن با برگزاری جلسهای میان اعضای اوپک و جمعی از تولیدکنندگان غیرعضو با بازنگری میزان تولید و عرضه نفت در سال ۲۰۱۷ را کنترل کنند.
تصمیمگیری و سایتگذاری توسط اعضای اوپک با همراهی ۱۰ کشور تولید نفتی به اوپک پلاس مشهور شد که در این میان نقش عربستان و روسیه در تصمیمات این سازمان پررنگ بوده است.
اعضای اوپک پلاس عبارتند از اوپک روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان با سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک در تنظیم بازار شکل گرفته است.
تصمیمات سازمان اوپک پلاس صرفا برای کاهش تولید نیست و سیاستگذاریهایی در خصوص تثبیت قیمت در بازار و جلوگیری از افزایش بیرویه که میتواند تقاضا را نیز کاهش دهد، اعمال خواهد شد.
کاهش اخیر قیمت نفت که همزمان با شیوع کرونا شدت گرفت باعث اختلاف میان عربستان و روسیه در خصوص میزان تولید شد امری که با افزایش تولید این دو کشور برای افزایش سهم بازار منجر این شد.
این جنگ نفتی با تصمیم شب گذشته اوپک پلاس به پایان رسید و به نظر میرسد با توجه به روند کاهش قیمت نفت هر دو طرف از این تصمیم رضایت داشته باشند.
کاهش تولید نفت از ماه آینده میلادی میتواند قیمت نفت را از کاهش کابوس وار نجات دهد، اما در خصوص قیمت آینده نفت ابهاماتی وجود دارد.
در صورت ادامه بیماری کرونا و افزایش رکود اقتصادی در کشورهای صنعتی نمیتواند چندان به افزایش قیمت نفت به رقمهای نزدیک به ۱۰۰ دلار امیدوار بود.