به گزارش می متالز، برپایه جداول آماری انجمن تولید کنندگان فولاد ایران حاکی است، صادرات شمش در قالب بیلت و بلوم در ۱۱ ماهه سال گذشته به چهار میلیون و ۴۴۱ هزار تن رسید که در مقایسه با دو میلیون و ۹۳۰ هزار تن عملکرد ۱۱ ماهه ۹۷ (منتهی به بهمن) ۵۲ درصد افزایش دارد.
همچنین اسلب صادراتی در دوره این گزارش بالغ بر یک میلیون و ۹۱۰ هزار تن بود که در مقایسه با یک میلیون و ۵۵۴ هزار تن عملکرد ۱۱ ماهه ۹۷ رشد ۲۳ درصدی را نشان می دهد.
مجموع تولیدات فولادی صادراتی در۱۱ ماهه پارسال (منتهی به بهمن) سه میلیون و ۲۷۵ هزار تن بود و نسبت به دو میلیون و ۶۱۲ هزار تن عملکرد ۱۱ ماهه ۹۷ افزایش ۲۵ درصدی یافت.
سهم مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، سرد، پوششدار) از مجموع صادرات تولیدات فولادی ۷۷۷ هزار تن در ۱۱ ماهه پارسال ثبت شد که در مقایسه با ۷۶۲ هزار تن عملکرد دوره مشابه در سال ۹۷ رشد دو درصدی دارد.
مجموع مقاطع طویل فولادی ( تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع) صادراتی هم در ۱۱ ماهه ۹۸ دومیلیون و ۴۹۸ هزار تن ثبت شد و در مقایسه با یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن عملکرد سال ۹۷ رشد ۳۵ درصدی را نشان می دهد.
براساس جداول مورد بررسی، رشد ۴۲ درصدی صادرات فولاد در ۱۱ ماهه در حالی محقق شد که واردات شمش فولادی با کاهش ۸۹ درصدی روبرو شد.
برپایه بررسی داده های انجمن مزبور، میزان واردات شمش فولادی در ۱۱ ماهه پارسال به رقم سه هزار تن رسید و در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ که ۲۸ هزار تن بود، ۸۹ درصد کاهش یافت.
همچنین تولیدات فولادی وارداتی هم در ۱۱ ماهه ۹۸ نسبت به دوره مشابه سال ماقبل با ۵۴ درصد افت به سطح ۴۴۵ هزار تن رسید، درحالی که دوره پیش از آن ۹۶۲ هزار تن بود.
علاوه براین سهم مقاطع تخت فولادی وارداتی با کاهش ۵۳ درصدی در مقایسه با ۱۱ ماهه ۹۷ به رقم ۳۹۲ هزار تن رسید.
این آمار نشان می دهد که مقاطع طویل فولادی هم با افت ۵۷ درصدی در سال گذشته نسبت به ۱۱ ماهه ۹۷ برابر با ۵۳ هزار تن شد.
کل تولید شمش فولادی هم در ۱۱ ماهه پارسال به میزان ۲۴ میلیون و ۹۳۷ هزار تن بود و در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷ افزایش ۱۰ درصدی دارد.
تولید شمش فولادی در ۱۱ ماهه سال ۹۷ به رقم ۲۲ میلیون و ۶۹۶ هزار تن رسید.
همچنین کل تولیدات فولادی (مجموع مقاطع طویل و تخت ) با رشد پنج درصدی در مقایسه با ۱۱ ماهه ۹۷ به سطح ۱۸ میلیون و ۳۵۰ هزار تن رسید.
ایران اکنون در بین ۱۰ فولاد ساز شاخص جهان جای گرفته و انتظار می رود در افق ۱۴۰۴ با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد در جایگاه هفتم جهانی جای گیرد.