تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۰۲
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۹۷۷۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه:

تحقق جهش تولید الزاماتی دارد که باید محقق شود

می متالز - معاون طرح و برنامه گفت: برای تحقق برنامه های جهش تولید الزاماتی مشخص شده که باید اجرایی شود تا این برنامه ها به نتیجه برسد.
تحقق جهش تولید الزاماتی دارد که باید محقق شود

به گزارش می متالز، سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صمت، در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر در تشریح برنامه های وزارت صمت در سال جهش تولید گفت: از سال گذشته برنامه های وزارت صمت در 7 محور و 34 پروژه متناسب تدوین شد و مورد بررسی قرار گرفت.

امسال نیز با توجه به شرایط اقتصادی 7 محور و 40 پروژه تدوین شده است.

وی از تعمیق، توسعه، تولید و ساخت داخل به عنوان نخستین محور یاد کرد و افزود: دومین موضوع که در حوزه ارز برای کشور مهم است توسعه صادرات است و 5 پروژه ذیل این محور در سال جهش تولید تعریف شده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت سومین محور را توسعه معادن مبتنی بر نقشه راه معرفی کرد و گفت : 5 پروزه ذیل این محور تعریف شده است.

زرندی محور چهارم را توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان و محور پنجم را بازار لجستیک تجاری و مدیریت بازار عنوان کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار، تامین مالی و سرمایه گذاری محورهای ششم و هفتم است.

وی اساس تامین مالی و سرمایه گذاری را مبتنی بر سرمایه های مردمی و تغییر نگاه از بانک محور به مردم محور عنوان کرد.

معاون وزیر صمت افزود: اینها استراتژی های توسعه صنعتی است که باید وزارت صمت در این 7 محور خود را ارتقا دهد.

زرندی در ادامه به نهضت ساخت داخل به عنوان یک برنامه سه ساله اشاره کرد و گفت: امسال 3 میلیارد و 280 میلیون دلار برای ساخت داخل در نظر گرفته شده تا تولید به تدریج جای واردات را بگیرد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت در ادامه گفت: نهضت ساخت داخل برنامه ای سه ساله از سال 98 تا 1400 است تا 10 میلیارد دلار تبدیل به تولید و ساخت داخل شود. در این راستا بیش از یک میلیارد دلار قرارداد وتفاهم نامه امضا شد و قانون حداکثر سابق به تولید داخل ابلاغ شد و با بیش از 4/3 دهم میلیارد دلار قرارداد وارد عمل شدیم.

زرندی گفت: اصلی ترین بخش واردات مربوط به صنعت خودرو و قطعات خودرو بوده است که 3.8 میلیارد دلار واردات داشته ایم بنابراین بر اساس تفکیک صنایع موضوع ساخت داخل مبنا قرار گرفته است.

وی ادامه داد: هزار و 502 کالایی که در داخل توان تولید داریم را محدود کرده ایم . همچنین در سال گذشته در محصولات منتخب به جز ماه اسفند که شرایط ویژه بود تولید به سمت صعودی بود و عمدتا به غیر از صنعت خودرو و چند صنعت دیگر تمامی صنایع با رشد تولید مواجه بود و علت آن محدودیت کالاهای وارداتی بود.

زرندی با اشاره به تنظیم و مدیریت تقاضا و و عرضه از تولید روزانه 4 میلیون ماسک در کشور به دلیل به کرونا خبرداد.

وی همچنین از راه اندازی خطوط جدید تولید ماسک تا پایان هفته خبرداد.

زرندی همچنین به انجام پیشنهادی مشترک با بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه درباه کالاهایی همچون لوازم خانگی، فرش و..(کالاهای مصرفی با دوام)، مدل های مشارکتی و اقساطی برای مردم طراحی کنیم که بتوانند آنچه را تولید می کنیم با شرایط بهتری در اختیار مردم بگذاریم.

وی به اضافه نشدن سرمایه گذاری های جدید در برنامه های امسال اشاره کرد و گفت: بهره وری سرمایه را جز برنامه های سال 99 قرار داده ایم و منظور آن است که واحد های تعطیل و نیمه تعطیل را احیا کنیم، همچنین فعال سازی واحد های خالی که در بررسی های ما مشخص شد که در بسیاری از حوزه ها در 52 درصد ظرفیت فعالیت می کنیم و اگر سرمایه در گردش و تکنو لوژی را فراهم کنیم می توانیم افزایش ظرفیت تولید ایجاد کنیم.

وی شرکت های دانش بنیان را به عنوان یک پنجره نجات و فرصت معرفی کرد و گفت: امید داریم که صنعت ایران را در آینده نزدیک به عنوان یک صنعت فناوری محور بشناسیم،ما پیش از این از فناوری حمایت می کردیم ولی در حال حاضر شرکت های دانش بنیان را با واحد های صنعتی مرتبط می کنیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت در ادامه به احیای 146 معدن کوچک اشاره کرد و گفت: امسال رویکردمان این است که معادنی که در اختیار سازمان های دولتی است را در اختیار مردم برای جذب سرمایه گذاری قرار دهیم.

زرندی به تغییر جهت به ابزار های نوین مالی اشاره کرد و گفت: در این محور برنامه هایی را تدوین کرده ایم و حدود 100 شرکت را سال گذشته سعی کرده ایم به بازار سرمایه وصل کنیم و برنامه ریزی کرده ایم که حدود 15 هزار میلیارد تومان را به سمت ابزار های جدید سوق دهیم.

معاون وزیر صمت همچنین از پرداخت 4 هزار میلیارد تومان از تبصره 18 خبرداد.

عناوین برگزیده